Піч електро-дров'яна теплоакумулююча

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем viktor_sh, 27 лип 2015.

  1. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    На рахунок ціни за шамот, я з Вами посперечаюсь. Для прикладу на піч , що на фото потрібно до 350 шт. цеглин ША-5, нехай навіть по 11,2 грн.- то це буде біля 4000 грн..Тепер глиняна повнотіла- приблизно 650 шт., беремо по 4,2 грн- приблизно 3000грн. То хіба можна такий теплоакумулюючий масив з 1000 шт. повнотілої цегли з чимось зрівняти? Якісні дверцята зі склом європейського виробника коштують дорожче! Але вітчизняних не має і їх мусимо купляти...
    Те саме стосується і ТЕН-елементів. Часи радянського ніхрому пройшли. Навіть фехраль, яку застосовують сьгодні для виготовлення елементів дуже різниться по якості і відповідно по ціні, я вже не хочу говорити про ізолюючі матеріали і оболонку з нержавіючої сталі.
    Але тут потрібно зауважити про необхідність регулюючих і захисних пристроїв, особливо їх ціни. Так от при застосуванні плоских товстоплівкових нагрівальних елементів, це все зводиться до мінімуму. Тому, що резистивний елемент має змінну величину опору в залежності від температури. Відповідно і споживання електроенергії в холодному і робочому стані. Наприклад споживана потужність елемента в холодному стані 1400Вт при Т=26 град.С, а при Т=500 град.С споживана потужність становить 830 Вт. Фактично нагрівальний елемент працює в режимі саморегуляції. І якщо мова йде про енергозбереження, то це дуже суттєво. А задача автоматизації зводиться до контролю часу роботи у нічний період, коли діє коефіцієнт зниження і регулювання необхідної температури у ядрі печі.
     
  2. pechnik_sl

    pechnik_sl Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    2
    Так это и не так уж и много. Я так понял, что шамотный кирпич ложится на ребро? А на счет такой большой разницы в мощности не понятно, 1400Вт и 830Вт? За счет чего? Ну и вообще, какие способы регулировки?
     
  3. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    Саме так. У печі , що на фото ядро викладено із шамотної цегли на "ребро". Для власного будинку цьго достатньо. Різниця у споживаній потужності досягається за рахунок "позисторного ефекту" нагрівального елементу, що і забезпечує більш високу енергоефективність у порівнянні з ТЕН-елементом, окрім того дозволяє суттєво заощаджувати на споживанні електроенергії. Регулювання температури у режимі електроспоживання найдешевше і найпростіше здійснювати за допомогою капілярного термостату і ступінчатого перемикача потужності, який в свою чергу дозволяє вмикати два елементи паралельно, вмикати один елемент і вмикати два елементи послідовно. Також доцільноо застосовувати таймер-програматор для контролю часу дії нічного тарифу. Все це можна ускладнювати, застосовувати електронні пристрої в залежності від побажань замовника.
     
  4. pechnik_sl

    pechnik_sl Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    2
    Недавно был на выставке и там были представлены финские печи из талькомагнезита. Круто!!! Но цена еще круче. За маленькую назвали 6000 евро, а за печку с жарочной камерой 13000 евро. Но самое интересное парень сказал, что буквально за последнее время продали 3 печки. Я обалдел. Значит потребность есть. Вспомнил о вашей печке, она хоть и беднее выглядит, но дополнительная функция электрообогрева, по моему для нас в Украине это круче. Вы не задумывались над тем, чтобы как-то организовать выставочный действующий образец, чтобы можно было посмотреть все в действии?
     
  5. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    назву фірми, що виставляла печі із ФІНСЬКОГО талькомагнезиту не пригадаєте?
    Поставки російського здійснюють багато компаній, але він по своїх властивостях зовсім інший
     
  6. J.B.

    J.B. Прораб

    Повідомлення:
    144
    Симпатії:
    423
    Адреса:
    Хмельницький
    Когда я только начинал капитальный ремонт в купленном доме, изучал вопрос печей. По поводу электрообогрева в печах: Встречал варианты только в печах противотока, ТЭНы монтируются внизу (где идет поворот дымовых газов вверх) там же ставят и прочистные дверки. После окончания топки печи и прогорания углей закрываются все дверки и заслонка которая перекрывает вход в трубу, включаются ТЭНы и они поддерживают температуру наружного слоя печи.
     
  7. pechnik_sl

    pechnik_sl Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    2
    Фирмы точно не помню. По моему, что-то связано с каминами. Они стояли и на улице и в павильоне. Печки тоже с талькомагнезита, как у Туликиви, но топка вся из талькомагнезита. Фирма производитель Нуннауни, тоже финская .
     
  8. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    Це компанія "УКРКАМІН". Ви маєте на увазі поставку російського талькомагнезіта, чи виробів з нього?
    --- добавлено: 24 жов 2015 у 20:12 ---
    Вивчали в описах, чи знайомі з діючими печами із функцією електрообігріву? Дуже цікаво почути відгуки, можливо якісь експлуатаційші характеристики. А у будинку, який ремонтували ви застосували таку схему, чи ні? Якщо можна, то поділіться своїми досвідом та поглядами "за" і "проти" .
     
    Останнє редагування модератором: 1 лис 2015
  9. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    Стосовно виставочного зразка, зараз сказати конкретно неможу, но в майбутньому можливо щось і получиться. Відмінність у тому. що вищезгадані печі фінських виробників, це все таки преміум клас. Тим більше вони випускаються серійно і досить потужньо продаються по світу...
    Мені хочеться втілити свій варіант із теплоакумулюючою оболонкою із натурального каменю, який поширений на Україні, але це покищо тільки плани.
     
  10. pechnik_sl

    pechnik_sl Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    2
    А какой именно камень вы считаете более похожим к талькомагнезиту ?
     

Поділитися цією сторінкою