Порадьте метод конвертації теплової енергії в єлектричну

Тема у розділі 'Альтернативные источники энергии', створена користувачем NikIN, 30 чер 2015.

  1. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Де закриту? В турбіні Тесли?
     
  2. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Ось ще цікаве відео, яке варто подивитись

    Шкода, що ще не зрозумілий процес існування смерча, бо смерчу достатньо, щоб температура води була приблизно +25гр.С і цієї енергії йому вистачає, щоб не зникати.
    В центрі смерча утворюється тиск нижчий за атмосферний і це призводить до "кипіння"(випаровування) води при низьких температурах. Випаровування води призводить до насичення повітря молекулами води і таке повітря стає легшим і піднімається вверх по спіралі. Якщо цей спіральний потік буде обертати диск(конус і тд) з магнітами, то маємо обертове магнітне поле, яке з допомогою катушок дасть нам електрику.
    Якщо зрозуміємо як працює і існує смерч, то напряму викачувати енергію із низькотемпературної води не буде проблемою.
     
    NikIN подобається це.
  3. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Здається як працює всім відомо. Загадкою залишається як зЯвляється смерч і які точні (маю на увазі температури, різниці тиску, вологості) передумови необхідні для його виникнення. Але закони Бернуллі в тих умовах, що я маю на увазі не можливо втілити на рівні суттєвої кількості відбору енергії.
    Звертав увагу якось в Києві біля станцій метро є вентиляційні колодязі величезні, з яких при проходженні потяга метро зявляється великий повітрянний протяг. Ось туди вставити оту напівсферу з магнітами. Думаю на світлодіодне осітлення всієї станції хватило би.
     
  4. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Для мене ще не все зрозуміло. Якщо можете по-простому пояснити, було б цікаво почитати.
    Цю задачку намагаються вирішити десятки, а може і сотні тисяч інженерів по всьому світі :) Вода з температурою біля 60гр.С це "сміття" номер один у всьому світі, яке найбільше приносить шкоди всій планеті.
    Якщо пошукаєте інформацію по електростанціях, то дізнаєтесь, що, наприклад, електростанція на вугіллю, газу, мазуті і т.д. при виробництві 1кВт електрики дає ще 1.5кВт у вигляді води з температурою біля 60гр.С, яку переробити в електрику або економічно не вигідно, або технічно неможливо. Тому шукають як це "сміття" використати і гріють в містах будинки взимку або будують парники, щоб взимку вирощувати овочі, але в більшості це тепло скидають у річки і тому електростанції будують біля великих річок.
    Щодо атомних електростанцій, то там ще гірша ситуація, бо при виробництві 1кВт електрики вони виробляють 2кВт теплового "сміття".
    А тепер уявіть собі що тільки Україна в рік виробляє біля 200 міліардів кВт електрики, а що вже говорити про Китай...
    Думаю, що якщо хтось знайде як вирішити вашу задачку і щоб це було економічно вигідно, то йому точно дадуть Нобелівську премію.
     
    mugambo2005, Тарапунька, Uh0 та ще 1-му подобається це.

Поділитися цією сторінкою