Своїми руками Нехочеш браті лопаті і копаті? -то змайструй собі трактор!

Тема у розділі 'Тракторы, мотоблоки и другая техника', створена користувачем Лютий_Бандерівець, 7 кві 2015.

  1. Odissey

    Odissey Інженер

    Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
    Солідна робота! Виглядає взагалі як завод.
    Але рохід як на мене чималий, та й мотор для трактора не дуже підходящий.
    Не розглядаєте можливість встановлення дизеля?
     
    Лютий_Бандерівець подобається це.
  2. Лютий_Бандерівець

    Лютий_Бандерівець Інженер

    Повідомлення:
    331
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    ДЕСЬ БІЛЯ КИЄВА
    Дизельний моторчик непогано, але для мене зараз надто дорого. А 5 літрів на 10 соток в оранці, то й добре, краще вже не буде. Одним словом, шо маємо - на тому і оремо...
     
    Odissey подобається це.
  3. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Уже, навіть, якби й зробив ракету то після такої роботи п. Миколи незручно було б той космічний апарат виставлять тут на конкурс.:) Без сумніву, що всі роботи, без винятку, цікаві і я з задоволенням переглянув всі твори тих у кого і голова і руки золоті. Я до таких не належу, та може викладу тут хоч адаптера до МБ. Ясно що інвертор "на халяву" мені не світить, хоч не завадив би, ну хоч ссилка буде бо багато хто просить виставити всі фотки у кучі з описом, на зразок.)))
    На рахунок "моторчика" то він мені подобається. Надійний,потужний, доступний, дешевий у ремонті і з досить непоганими показниками крутного моменту як для карбюраторного двигуна(може тому що він старший за самого тракториста Миколу). Дивлячись що на фото в сцепці 4 "важких" борони то потужності хватає. При такому об"ємі викачать з 1,5 літрового дизеля таку потужність було б нереально. А ціна і вартість ремонту? Для порівняння візьмемо наш ЮМЗ з двигуном Д-65. У нього відповідно 65 коняк при, майже 5-літровому двигуні і масі цього двигуна у пів-тони!(ВАЗ 120 кг) Приблизно такі ж показники у 80-сильного МТЗ при том що питома витрата палива дизеля складає в середньому 180 г/к.с/год. Сюди ж добавимо наполовину менші мах. оберти що вимагало б коригування трансмісії після ВАЗу... І те що ще по війні майже всі трактора були карбюраторними чи т.зв. "напівдизелями". І, наостанок, я більш чим впевнений, що "коник" п . Миколи заробляє собі на сіно, по-любому і з запасом.)))
     
    Лютий_Бандерівець подобається це.
  4. Odissey

    Odissey Інженер

    Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
    У мене сусід має хоббі складати трактори. В останніх двох ставив дизельний двигун Ford 1,8. В першому варіанті атмосферник, в другому з турбіною.
     
    Лютий_Бандерівець подобається це.
  5. Лютий_Бандерівець

    Лютий_Бандерівець Інженер

    Повідомлення:
    331
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    ДЕСЬ БІЛЯ КИЄВА
    Дякую за такий теплий допис!
    Інвертор мені також не світить, я не можу бути учасником конкурсу. Просто так вийшло шо я непрочитавши умови конкурсу вперся сюди, але то нічого. Спілкування з однодумцями, то навіть більше ніж виграш в змаганні. та й вмене 2 полуавтомати проволочники.
    А мій коник таки на сіно собі заробляє ви таки праві!
    От сьогодні вже підготовив агрегат для посадки картоплі.
    Фото0867.jpg Фото0866.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 16 кві 2015
    rombikk та leshiy_40 подобається це.
  6. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Друже, та ніхто ж не проти!:) Але сучасні дизеля турбовані, з системою "коммон", з процесором і т.інше що ніяк не ремонтопригодне "на коліні", в умовах села. Навіть старий б/у ТНВТ з того ж таки 1,8 чи 2,2 "Форду" коштує стільки що можна купити не те що двигун а і всю "шостаку" на ходу. А про новий, та ще й з форсунками немає й мови. І гарантії що той б/у не ляже на другий день-жодної. Тому просто виходимо з реалії життя та й все. Мова йшла про те що Микола використав найдоступніше і те що немає жодної причини жаліть за дизелем з усіма його +++(а найголовніше це економічність, хоча той же "Транзит" спокійно хаває 9л/100) і ---. Бо тут найбільше відіграє роль хибна думка що трактор=дизель, або що дизель потужніший за карбюраторний і т.п. Ми ж балакаєм за звичайну практичність. Ще не так давно, навіть технічно продвинуті німці мали карбюраторні танки, хоч той же "Тигр" з двигуном "Майбах" як і іншу техніку і зовсім не тому що не мали дизеля. І тільки криза прискорила ходу дизеля по світу останнім часом. Але й зараз, приміром, та ж Хонда, що випускає в т.ч. маломірні двигуни до тих же наших МБ, квадриків, промобладнання має таке співвідношення по випуску :
    х.JPG
    Може я б й прикинувся розумним, але не настільки аби інженери "Хонди" чи того ж "Майбаху" виглядали на моєму фоні дураками.:) Мабуть же вони краще знають що більше користується попитом. Тому, хоч нерозумно було б заперечувать відомі переваги дизеля, але й не настільки щоб вважати гіршими карбюраторні двигуни бо це зовсім не так.
     

    Вкладення:

    • х.JPG
      х.JPG
      Розмір файлу:
      75,9 КБ
      Переглядів:
      19
  7. Лютий_Бандерівець

    Лютий_Бандерівець Інженер

    Повідомлення:
    331
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    ДЕСЬ БІЛЯ КИЄВА
    Для тих господарів, що садятьтільки пророщену картоплю може буде цікаво подивитись на саджалку, яку я з сином змайстрували для нашого хорошого знайомого.
    IMG_0207.JPG IMG_0213.JPG IMG_0208.JPG IMG_0206.JPG
     
    Останнє редагування модератором: 20 кві 2015
    Andrii_M та Володимир П подобається це.
  8. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Дозвольте запитати-чому я не маю можливості проголосувати за вашу тему:?-немає голосувалки....
     
    Лютий_Бандерівець подобається це.
  9. Лютий_Бандерівець

    Лютий_Бандерівець Інженер

    Повідомлення:
    331
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    ДЕСЬ БІЛЯ КИЄВА
    Дякую , але з конкурсом я пролітаю як фанєра над ЛондОном, але навіть те шо я маю змогу тут показати і розказати шо ми можемо і то добре. Мене це не засмучує, інструменту в мене достатньо всякого, навіть 2 проволочні полуавтомата з токарним станком, тожя можу тільки викласти фото і описати те шо ми робимо. От зараз в авральному порядку майструємо ще одну саджалку для рослої картоплі, часу обмаль, але думаю шо встигнемо днів за 5 змастирити.
    Отакі справи.
     
    Останнє редагування: 18 кві 2015
    Блаж та Володимир П подобається це.
  10. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Друже, ну що я можу сказати? Це все одно що аби я, закопиливши губу, казав би , -Братело Рембрандт, щось ти тут і ще отут неправильно поклав мазки, і ваащє накосячив в живопІсі... :)
     
    viktor28465 та Лютий_Бандерівець подобається це.

Поділитися цією сторінкою