Робота мого Корди 26м

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем yroma, 12 лют 2015.

  1. Highlander-86

    Highlander-86 Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Львів
    Добрий вечір. Тобто у Вас все підключено так, як на кольоровій схемі на початку теми? Ви кажете, що котли не гріють один одного, але по схемі виходить, що ГК (газовий котел) підігрівається обраткою від ТПК (твердопаливного), бо циркуляційний насос ГК працює постійно, відключається лише пальник, правильно? На скільки я розумію, кімнатний термостат дає сигнал ГК включити пальник і догріти воду до заданої температури, а оскільки ТПК ганаяє своїм насосом гарячу воду, а циркуляційний насос ГК тягне собі далеко не холодну воду, робить "висновок" що включати палника ще не час, оскільки зворотка ще відповідає заданим градусам. Виходить, що кімнатний термостат, лише відіграє роль термоголовок на радіаторах!?
    Поправте мене хтось, якщо я не правий.
    І ще питання: Який насос у Вас стоїть на ТПК і які діаметри друб використовували включаючи димохід (висота також цікавит). Дякую
     
  2. yroma

    yroma Майстер

    Повідомлення:
    46
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів
    Добрий день! Підключено по тій схемі що я малював, але без трьохходового, замісь нього на перемичці між подачею та обраткою стоїть кран з термоголовкою з виносним датчиком прикріпленим на обратку(для підмісу).
    виходить, що ГК (газовий котел) підігрівається обраткою від ТПК (твердопаливного), бо... Так не виходить бо поки кімнатний термодатчик не замкне контакти на платі газового котла (Вайланд 24) він просто не включиться (не контролює температури води і не запускає насос). Газовий кокел настроєний на температуру 65 градусів(і так вже 7 років) і гріє тільки коли температура в будинку нижче ніж 18,5 градусів(бо так настроїв). А коли палю ТТ котлом температура в будинку від 20 до 24 градусів, термодатчик не замикає контакти, і ГК працює тільки на ГВС.(можливо не у всіх газових котлах є можливість такого управління, незнаю).
    Виходить, що кімнатний термостат, лише відіграє роль кімнатного термостата і керує температурою у всьому будинку. Газовий котел працює тільки доді коли потрібно, а не постійно підігріває теплоносій до заданої на котлі кемператури, і не потрібно постійно виставляти температуру на котлі в залежності від погодніх умов. Мені так зручно.
    Насос на ТТ польський OMIS 25-60. Працює від термодатчика на подачі. ВКЛ- при 60 гр. ВИКЛ-при 35 гр.
    Від ТТ котла десь по 80 см стальної труби 2 дюйма, потім поліпропіленова армована скловолокном 32, потім труба металопластик пексал 26\20\16 (всі зєднання пексала пресовані). Система паралельна.
    Димохід цегляний, гільзований 140мм кислотостійка нержавійка. 140 мм. то трохи замало, але як будував котельню то ТТ котла не планував, а зробив окремий канал на всякий випадок. Висока 5-6 метрів.
     
    Alex__1970 та satok подобається це.
  3. Alex__1970

    Alex__1970 Підмайстер

    Повідомлення:
    80
    Симпатії:
    19
    Цікаво, як йде експлуатація Корді? Другий опалювальний сезон... Які враження про економічність?
     
    WalterCV подобається це.
  4. yroma

    yroma Майстер

    Повідомлення:
    46
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів
    З Новим роком та з Різдвом Христовим! Перед новим роком пробував описати роботу котла, написав багато всього, але вимкнулась напруга і вве пропало. Другий раз писати не було часу. Попробую зарас шось трохи написати.
    Котел запустив осінню коли стало холодно (вже не памятаю коли). До 0 градусів на вулиці палив 1 раз на добу, вечором. Загрузку не важив, оберемок дров що влазить на руку і можна нести одною рукою з вулиці в котельню (ріст 175 см, руки нормальні, не до пят:)). Дрова сухі, дуб, бук, граб, заготовані весною. Температура на котлі виставлена 75 градусів, вода в системі прогрівається до даної температури за 15-20 хв. Горить така закладка приблизно 3 години, потім ще 1.5-2 години температура води падає до 40 градусів, коли темп. води падає до +\-30 градусів (вже десь під ранок) то насос виключається. Температура в будинку нагрівається до 22-23 градуса, до наступного вечора падає до 17-19 градусів, а потім знов то саме. Такі дані є при теипературі на вулиці +\- 0 градусів. Якщо температура нижча то реба палити 2 рази на добу, бо темп. в будинку падає до 16-17, а то некомфортно. При силиних морозах не пробував, бо вийшла субсидія і палю газом.
    З котлом все добре, час від часу чистив від дьогтю (рідним шкребком + зробив тонший і довший, бо рідний не влізав над теплообмінником), конденсату не наблюдаю. Був випадок що забув включити упс (що жовоть насос) і нагрів систему до 100 градусів(по датчику на котлі), але вчасно замітив, включив насос і минулося. Ще забився мені димохід в стіні на трійнику де входить котел. Перед тим я пробував використовувати для очистки котла і комина якісь чудо-пакетики, котел не чистять, а комин можливо. Я думаю що після того від гільзи відстав якийсь кусок, і заштопорив на тому трійнику, тому і забився, бо весь комин більш-меш чистий. От одного разу я прийшов з забави, розігрітий, розпалив котел і пішов спати. Зранку встаю, дубак, розпалив ше раз, погасло, і почались танці з сажею. Добре що котел більш-менш герметичний і гасне, а не чадить на хату.
    Котлом я задоволений, нічого більшого я від нього не чекав. Довгого горіння там також не може бути бо топка мала, супер економності там також мабуть нема, але то вже зовсім не КЧМ з прямим вихлопом в комин. Та і ціна не 1300$ по курсу 25, як польський САС. Ще забув одну річ сказати. Забились канали вторинного повітря (два кулники приварені до задньої стінки) і нема як їх почистити. Поки що поставив там металевий профіль 80х50, далі буду думати. Правда толком не знаю чи воно там взагалі потрібно, різниці в горінні не бачу.
    Ну поки-що все. Веселих свят!
     
    Alex__1970 подобається це.
  5. Alex__1970

    Alex__1970 Підмайстер

    Повідомлення:
    80
    Симпатії:
    19
    Дякую за змістовну розповідь! А яким саме пристроєм автоматизували роботу циркуляційного насоса? І собі хочеться таке встановити, щоб насос вночі не маслав холодну воду...
     
  6. yroma

    yroma Майстер

    Повідомлення:
    46
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів
    Добрий день. Автоматизував роботу циркуляційного насоса за допомогою оранжевого термостата. Настроїний на 40 градусів, але реально включається на 60, а викл. на 30градусів. він так тупить чераз те що він накладний (причіплений на трубу подачі), але мені якрас так треба
     

    Вкладення:

    Alex__1970 подобається це.
  7. Юра Консультант

    Юра Консультант Підмайстер

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    9
    Добрий день. Побачив Корді і не зміг втриматись !!! Вже штук 5 таких різних за минулий сезон поміняв і всі до 4 років !!! Не купуйте це г....но, прогорає і навіть зварити немає як заципитись, один в них плюс - виглядають зовні ніби їх вчора встановили ))), і цьому може сезон остався судячи по написаному
     
    WalterCV подобається це.
  8. yroma

    yroma Майстер

    Повідомлення:
    46
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів
    Добрий день! Христос Воскрес! Ось і ще один сезон відпрацював мій котел. Не потік, не прогорів,як прогнозував Юра Консультант минулого року. Палив до нового року постійно, після палив десь 2 рази на тиждень, щоб вкладатись в субсидію по газу. Жодних зауважень по котлу не маю. Незнаю пане Юра які ви там котли за сезон міняли, в знайоиого вже сьомий рік працює такий котал і навіть натяків на якісь прогари нема (заходив в гості та добре оглядав). Я ні в якому разі не рекламую даний котел, просто я зробив свій вибір, зажав давати за польський 1400 долярів при тодішньому курсі 25. Дав за свій тоді 10500грн., великих надій на нього не покладав, і свої задачі він виконує на 100%.
    Тему відкрив щоб ллюди могли побачити як працює даний котел при даній обвязці в реальних умовах. І повірте, гордість дозволить мені визнати свою помилку в разі якихось проблем з котлом. І кожна проблема буде описана в даній темі в найменших деталях.
     
  9. ПКП

    ПКП Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    yroma,
    Добрий день.
    Прочитав Вашу тема, скажу сама поки толкова.
    Маю дім 180м2. Опалюю данко .
    Також вибираю корді 20, аміку, варгус не знаю.
    Просьба , Ви можете, ще раз детально намалювати , розповісти про схему підключення двох котлів.
    дякую
     
  10. yroma

    yroma Майстер

    Повідомлення:
    46
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів
    Добрий день! На 180 квадратів я би брав котел як мінімум 26 кіловат, якщо для постійного опалення дровами то з максимально великою топкою, рекомендувати якийсь конкретний котел не можу бо я не сантехнік.
    На рахунок підключення двох котлів. Я не спеціаліст в даній сфері, вся моя практика почалась та закінчилась на встановлені системи опалення у своєму будинку. Тема створена про котел Корді, а підключення описав для повної картини. Я старався зробити так щоб всі процеси були максимум артоматизовані, щоб виключити людський фактор (забув, проспав ш т.д.). До котла данко (без кімнатного терморегулятора) напевно треба підключати послідовно, щоб вода з подачі ТТ котла проходила через газовий, і газовий по температурі води міг розуміти включатись йому чи ні. Можна зробити простіше, підключити котли паралельно та за допомогою кранів перекривати непрацюючий котел. Це лише мої припущення, більше інформації ви візьмете з профільних тем. Моє підключення описано на початку теми, якщо цікавить щось конкретно по моєму підключенню, питайте-відповім.
    Не забувайте про безпеку: взривні клапани, безперебійний блок живлення для насосу, прихід-витяжка повітря. Також для стальних котлів потрібен байпас, щоб між подачею і обраткою не було великої різниці температури. Удачі!
     
    KRustik подобається це.

Поділитися цією сторінкою