Электрокотел помощь!

Тема у розділі 'Электрокотлы', створена користувачем krysmars, 7 жов 2009.

  1. krysmars

    krysmars Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Добрый время суток! Постараюсь кратко. Зовут Игорь, жуву на Украине. Вопрос следующий. Имеется общая площадь квартиры 75 кв.м., из нее жилая площадь 50 кв.м., Установлена система отопления, но проблема с котлом. Хочу поставить однофазный котел до 6 квт, т.к. трех фаз и газа в квартире нету. Как вы думаете сможем ли мы комфортно пережить зиму, в декабре ждем ребенка. Зимой, думаю как везде и всюду, с напряжением не густо т.к. почти каждый включает камин. Уважаемые электрики просветите. :Hi:
     
  2. ValeraS

    ValeraS Бригадир

    Повідомлення:
    584
    Симпатії:
    191
    Адреса:
    Днепропетровск
    Так а отопление есть или нечего нет (если нет то какое собираетесь делать)? И котел хотите только для отопления или для горячей воды тоже?
     
  3. Dmitry

    Dmitry Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    4.346
    Симпатії:
    728
    Адреса:
    Київ
    krysmars, а как зимой с напряжением?
    Какое отопление сейчас?
     
  4. Navigator

    Navigator Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Можно приобрести электрокотёл из Тульчина.
     
  5. RadiK

    RadiK Новачок

    Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    0
    У себя дома я уже больше года использую электрокотел Интойс. Прошлую зиму пережили замечательно, в тепле и уюте. Проблем с работой котла не возникало. Мощность котла от 3 до 18 кВт, имеет возможность питания от однофазной электросети.
     
  6. rowmar

    rowmar Бригадир

    Повідомлення:
    330
    Симпатії:
    249
    Адреса:
    Дрогобыч
    Добрий вечір! Прошу поради. Встановив ел. котел, поставив насос. Вмикається котел і насос одночасно і виключається так само. Як продовжити роботу насоса на деякий час при тому, як тен вимикається. Тобто тен вимикається, а насос ще деякий час працює
     
  7. Testter

    Testter Бригадир

    Повідомлення:
    691
    Симпатії:
    137
    Адреса:
    Львів
    Теоретично - це дуже просто. Насос повісити на окремий вимикач. А до того вимикача підвести живлення пряме - без розриву вимикачем котла. Це якщо вручну вмикати-вимикати. Насос якої потужності? Це треба, щоб знати - який струм піде через той вимикач.

    Можна поставити 2-х клавішний вимикач з діодом.
    [​IMG]
    Сам я насос так не включав. Тому що його не маю. Включав свій дриль на 500 ват через діод 1N5408 з максимальним струмом 3 ампери декілька разів.

    Вийде 2 режими роботи насоса - через діод на пів-потужності. Друга клавіша - повна потужність.
    Деталі тут.
    http://krainamaystriv.com/threads/23618/

    Якщо насос має перемикач режимів роботи - то діод і 2-х клавішний вимикач не потрібні.
     
    Останнє редагування: 5 жов 2015
  8. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.606
    Симпатії:
    1.365
    Адреса:
    Україна
    @rowmar, Завантажте сюди електросхему до Вашого котла.
    Щоб насос відключався з затримкою потрібно його підключати через реле часу .

    Я собі на ринку купив рік назад за 50 гривень, зараз ціни не знаю .
    Ось схожий опис реле часу ,на вид таке саме, тільки в мене інша назва .
    https://olkpeace.cc/cgi-bin/nph-olk...aymer-rele-vklyucheniya-vyklyucheniya-na-220v

    45.jpg
     
    Останнє редагування: 5 жов 2015
  9. Testter

    Testter Бригадир

    Повідомлення:
    691
    Симпатії:
    137
    Адреса:
    Львів
    Скільки коштує реле часу? Яке воно? Посилання дайте :)

    В будь-якому випадку насос потрібно заживити без розриву вимикачем котла.
    Якщо насос має свій вимикач - можна напряму. Або через інший вимикач або через реле часу.

    Як тимчасовий/простий варіант - насос можна вмикати в розетку або напряму або через реле часу.
     
    Останнє редагування: 5 жов 2015
  10. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.606
    Симпатії:
    1.365
    Адреса:
    Україна
    @Testter, щоб Ви не гадали як підключати, для цього потрібна електросхема електрокотла, про що Я написав вище. Коли буде схема, от тоді, як підключати можна буде порекомендувати людині.
     
    Останнє редагування модератором: 6 жов 2015
  11. Testter

    Testter Бригадир

    Повідомлення:
    691
    Симпатії:
    137
    Адреса:
    Львів
    Якщо насос на 220 вольт, то і так все ясно. А якщо там ще додатковий блок живлення для насоса - то все те саме, тільки живлення треба подати на блок живлення.
    --- добавлено: 5 жов 2015 у 23:31 ---
    Якщо насос на 220 вольт, то і так все ясно.
     
    Останнє редагування модератором: 13 жов 2015
  12. rowmar

    rowmar Бригадир

    Повідомлення:
    330
    Симпатії:
    249
    Адреса:
    Дрогобыч
    Добрий вечір Всім! Дякую за відгуки. Насос підключений до ТЕНа. Вмикається ТЕН-вмикається насос Термореле вимикає ТЕН-вимикається насос. Я про продовження роботи насоса на деякий час після вимикання ТЕНа, щоб він проганяв трохи теплоносій по системі, внаслідок чого температура в бачку з ТЕНом швидше знизиться і тен швидше буде вмикатись. Аналог є в зварювальному апараті- апарат вимикаєш, а вентилятор ще деякий час працює. А от що там стоїть за хитра штучка-не знаю. Якщо поставити реле часу-то чи буде насос вмикатись і вимикатись в автоматичному режимі.Може я щось не так сформулював, бо не є фахівцем в цій сфері, то вибачайте
    --- добавлено: 6 жов 2015 у 19:59 ---
    Testter! Насос на 220в, має 3 режими роботи.
     
    Останнє редагування модератором: 14 жов 2015

Поділитися цією сторінкою