Можно ли "лить" фундаменты и армопояса из цемента и отсева гранитного

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем masterok66, 6 лис 2014.

  1. Osnova-beton

    Osnova-beton Новачок

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    0
  2. zilk

    zilk Майстер

    Повідомлення:
    43
    Симпатії:
    56
    Адреса:
    Харьков
    Ну что сказать - ахренительный обзор! good:akordeon:
     
  3. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    На жаль з кучою помилок, паприклад сказано
    А правильно так-В зависимости от удельного веса бетона,- бетоны делятся на
    • Особо легкие бетоны - ячеестые бетоны с большим количеством (до 85% от общего объема бетона) мелких и средних воздушных ячеек размером до 1-1,5 мм. Куб особо легкого бетона весит менее 500 кг. Особо легкие бетоны, как правило, используются в качестве теплоизоляции.
    • Легкие бетоны - составы бетона заполненные облегченными пористыми заполнителями, такими как керамзит или без заполнителей, но имеющие пористую структуру, такие как пенобетон или газобетон. Куб (кубометр) легкого бетона весит от 500 до 1800 кг. В кубометр бетона входит около 600 кг песка - основного и обязательного компонента. Легкие бетоны, как правило, используются в виде готовых строительных блоков.
    • Тяжелые бетоны - в состав бетонных смесей входит тяжёлый и крупный заполнитель, такой как щебень или гравий. Куб (кубометр) тяжелого бетона весит от 1800 до 2500 кг. Основную массу бетона составляют: щебень или гравий - 1150-1300 кг, песок - 600-750 кг, цемент - 250-450 кг, вода - 150-200 литров. Тяжелые виды бетонов являются классическими и имеют очень широкий диапазон назначений.
    • Особо тяжелый бетоны - в состав бетонных смесей входят: магнетит, барит, гематит, различные виды металлического скрапа. Вес кубометра особо тяжелого бетона составляет - 2500-3000 кг. Основную массу бетона составляет крупный заполнитель. Особо тяжелые бетоны применяются для защиты персонала на атомных электростанциях от радиоактивных излучений.
    • А в зависимости от количества цемента на 1м3 -на тощие ,средние,жирные
    • А в зависимости от подвижности -на подвижные, малоподвижные, жосткие, сверхжосткие
    • Але термінологічні помилки не найгірше ,ось сказано
      Хто верне гроші довірливому за перерозход цементу-копірайтер?Правте статтю.А ВСІМ ХТО ХОЧЕ РОБИТИ ПРАВИЛЬНИЙ БЕТОН раджу вчити технологію не за тим ,як робив сусід ,чи статтями в інтернеті ,а по підручниках(після них можна й перелопатити сайт весьбетон там дурного не порадять) як це робив колись я ,перед тим як заляти свою першку бруківку, в результаті чого розумію що використання відсіву у виробництві по вібропресованій технології виправдане (там низькеВ/Ц відношення) У лятих бетонах ним можна і потрібно купажити пісок(не кожний ,я мішаю місцевий дрібний з митим відсівом 0,63-2 ,є і такий)Але робити бетон на одному відсіві для фундаменту неправильно і дорого.В багатьох випадках використання самого відсіву виправдане практичністю(наприклад стяжки)привіз відсів і цемент, і вперед (уявіть очі господаря коли ви скажете, що вам потрібно для ідеальної стяжки- митий пісок, митий відсів ,щебінь2-5 ,щебінь5-10,і ви зекономите трохи цементу)В кращому випадку він скаже -до біса економію.У гіршому вкаже напрям руху.Саме тому в суперрецепті з посту№2 щебінь 5-20 ,хоч можна на половину змішати з 20-40 .Ну не зрозуміють люди ,та й шуфля в 20-40 лізе тяжко.В підтвердження того ,що я не великий теоретик ,а й практик скажу що за 8 років виробництва бруківки ,я ще не бачив жодної зруйнованої(те що йолоп перед магазином рубав лід сокирою ,і покоцов не вщот)Хоча ні ,збрехав одна була ,після першої ж зими подзвонив господар і попросив поміняти 1(одну)плитку (зі 140м2)яка вистрелила по закону подлості перед самим порогом. Рослідування по гарячих слідах показало, що винуватий мій кіт ,який поклав калач у пісок .Осінню він намок(був біля поверхні)і взимку БАБАХ.На кота я був сердитий(поначалу навіть думав каструвати його ,роботяги і собі полякались і перестали хоронити бички в бетоні) бо він створив прецендент, при якому на закид що твоя плитка-гівно, апелювати не було чим.dntknwАле пожалів, і занявся його вихованням ,при спробі наблизитись до піску він зразу обливався водою зі шланга ,буквально за 2 тижні він все зрозумів і мій імідж більше не підсирає.:p
     
  4. zilk

    zilk Майстер

    Повідомлення:
    43
    Симпатії:
    56
    Адреса:
    Харьков
    Не переймайтесь, мій попередній комент був, м"яко кажучи, іронічним... :)
     
  5. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Усі знають,чи нікому не цікаво?
     
  6. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    А я сміюсь .......аж качаюсь roflroflrofl. Для вас приведу віддалений приклад ))) Значить візьмем дерев"яний куб )) 40мм*40мм*40мм і спробуєм його переламати .........от собака не вдається ,а тепер візьмемо 40мм*40мм*4000мм і примінем силу .......от блін зламався ))) ,а фундамент не повинен .
     
  7. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Бетон, має дві міцності:на стиск(давлять кубики), і на згин (ломають балочки).Фундамент проектують з розрахунку на стиск(враховуючи необхідку морозостійкість).А нехватку міцності на згин компенсують арматурою.Тому порівняння не зовсім коректне.

    По класифікації відрізняються способом монтажу в кладку.
    Цегла- однією рукою.
    Камінь будівельний- двома.
    Блок- підйомними механізмами.
    Усі знали? Тому ФСБ- це справжній блок. А піноблок-це камінь будівельний із пінобетону.НУ це так, щоб муляра попідмахувати.
     
    Jonic подобається це.
  8. redlightcomua

    redlightcomua Майстер

    Повідомлення:
    169
    Симпатії:
    43
    Адреса:
    ул. Щербакова 33 и пр. Леся Курбаса 2/13
    Полезно. Подпишусь.
     

Поділитися цією сторінкою