Своїми руками У пошуках економії газу - кухонна піч

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Володимир П, 8 лип 2014.

  1. podgarik

    podgarik Майстер

    Повідомлення:
    64
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Київ
    Також дуже актуальний напис на стінці.
     
    Urasik, Володимир П, нікола та ще 1-му подобається це.
  2. sergpanksn

    sergpanksn Стажер

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    1
    Понравилось. Поучился. СПАСИБО. Вопрос: А можно вместо использованного Вами (Володимир П - оребреної з одного боку чавунної плити), использовать чугунный настил с конфорками?
     
    Володимир П подобається це.
  3. podgarik

    podgarik Майстер

    Повідомлення:
    64
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Київ
    Питання не в газі а в використанні підручного палива. У мене на дачі газова магістраль в 40 метрах від ділянки, але якщо порахувати всі витрати на підключення, то дровами топити я зможу за ці кошти років 10. Конретно в цій моделі автор робив не духовку а сушилку, мене це абсолютно влаштовує.
     
    Останнє редагування модератором: 30 лип 2014
    Andrii_M, blossem та Володимир П подобається це.
  4. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    :)
    --- добавлено: 29 июл 2014 в 16:21 ---
    Власне,в стартовому топіку я вказав,що все почалося з НАЯВНОЇ в господарстві плити.Використати можливо ЛЮБИЙ настил-з конфорками також,єдине що зміниться-конфігурація конструкції відповідно до розмірів Вашої плити.
     
    Останнє редагування модератором: 6 сер 2014
    С@ньок та ВасяВетрофф подобається це.
  5. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Уважаемый Needed.
    У меня сложилось впечатление,что Вы попали не на тот форум,либо у Вас сложности с пониманием Украинского языка.Итак,начнем с начала ,специально для Вас!
    Форум "Країна майстрів" создан специально для людей креативных, нестандартного мышления,ищущих нетривиальные решения ,умеющих что-то мастерить итд.итп. Мои скромные попытки создать что-нибудь из ничего -без применения дорогостоящих материалов и специального оборудования,дома,"на коленке",
    привели к созданию эффективного устройства преобразования энергии из бросового сырья-веток,щепы итп,и. хочу подчеркнуть для Вас, ВОЗОБНОВЛЯЕМОГО сырья!,а Вы описываете ,как некто использует природный НЕВОЗОБНОВЛЯЕМЫЙ газ для отопления гаражей....Мне кажется,имеет место ментальный и эволюционный провал ,не обессудьте.Гвозди тоже можно заколачивать фотоаппаратом....
    Применение "немецких эконом-печей" безо всякого сомнения,неизмеримо разумнее,однако,повторюсь вновь_мы на платформе САМОДЕЛЬЩИКОВ, а не юзеров готовых изделий стоимостью несколько сот евро за штуку -мне приходится часто бывать за границей,в Германии в том числе, цена мне известна.
    Вы правы насчет духовки, но я ведь писал,что создавал не духовку,а гаджет для сушки орехов ,шиповника итп..Т.е.цель у меня была иная....
     
    Останнє редагування модератором: 30 лип 2014
    Alles, captain Grey, ВасяВетрофф та 7 іншим подобається це.
  6. podgarik

    podgarik Майстер

    Повідомлення:
    64
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Київ
    Мені ця піч для домашнього господарства підходить на всі сто відсотків. Я думаю, що і автор її робив зовсім не для обігріву, а для приготування їжі та т.п. Тому який в печі комін, з радіаторм чи ні - значення ніякого не має. Для літньої кухні в своєму господарстві довго шукав щось подібне. А що робить господар в літній кухні - готує їжу, сушить заготовки на зиму, скотині щось гріє, та в кінці-кінців жене горілку, але ніяк не гріється, це вже другорядна функція печі в цьому виконанні.. Основне це поверхня для приготування. .......
    Що стосується форми, дверцят для загрузки - то це класична піч-ракета на дрова, яка горить рівним полумям і без диму. Супер.
     
    ВасяВетрофф, Т.М. та Володимир П подобається це.
  7. podgarik

    podgarik Майстер

    Повідомлення:
    64
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Київ
    Бак, це добра ідея. Потрібно подумати. Дякую.
     
  8. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    К великому сожалению,Вы так и не поняли принцип работы моей печи,способ загрузки топлива итп.,поэтому и не буду реагировать на Ваше специфическое видение политической ситуации в моей стране и мире...
    Кстати,в Таганроге мне бывать не приходилось,-не понимаю ,чего это мне "тыкают" незнакомые люди?
     
    Останнє редагування модератором: 7 сер 2014
    Aleks dp, captain Grey, blossem та 3 іншим подобається це.
  9. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Для тих,кого зацікавила моя робота,короткий звіт за місячний термін експлуатації агрегата.
    -запал від одного сірника
    -паливо має бути достатньо сухим для впевненої роботи,сируваті гілки (2 дні після дощу) "досихають" у зоні згорання,що призводить до менш "агресивного" горіння. При завантаженні сухого палива в мене з"явилася асоціація з роботою керогазу (якщо хтось пам"ятає,)-впевнене полум"я супроводжується легким гудінням,або "рокотом",враження,що працює наддув вентилятора
    -згорання ,на мою думку,дуже ефективне -чистку проводив для контролю 1 раз на тиждень-перші 2 фото -це увесь попіл,тобто при щоденному спалюванні такої кількості дров,як на фото 2,якого вистачало для приготування яєчні на двох персон,часом каші ,1 літра чаю і кави, попелу назбирується ледве 250 мл по об"єму (фото 1,3) P1170014.JPG .
    Планую створити масивну піч на цьому ж принципі для обігріву житлового приміщення.Основні переваги в порівнянні з класичними цегляними (кафельними ) печами бачу у вищій P1170019.JPG P1170015.JPG ефективності використання палива і у спрощенні (зменшенні висоти) комина,оскільки розрідження створюється в термоядрі.По моєму розрахунку,мені вистачить 2,5 метра сендвіч -труби для нормальної роботи печі.
     
  10. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Володимир П, работа интересная, думаю если Вы смогли бы подробней описывать не только саму ракетопечь, а еще свои мысли, расчеты по ней, было бы очень здорово. Не все могут читать в оригинале про печи,многое приходится додумывать и терять время на поиск правильных решений. Если кто и попробует повторить,так это только будет плюс Вашему творчеству. :sps::Hi:
    --- добавлено: 31 июл 2014 в 19:08 ---
     
    Останнє редагування модератором: 8 сер 2014
    С@ньок, Алекс Иваныч, Aleks dp та 5 іншим подобається це.

Поділитися цією сторінкою