Своїми руками Горелка под пеллеты, опилки, зерноотходы с высокотемпературной топкой

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем VALERA 2829, 29 тра 2014.

  1. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.576
    Симпатії:
    7.925
    Адреса:
    Харьков

    Все таблицы теплотворной способности нужно срочно переписать. Немедленно.
     
    viktor101058 подобається це.
  2. viktor101058

    viktor101058 Майстер

    Повідомлення:
    153
    Симпатії:
    70
    Спасибо за правду. Новедь раз в 2 месяца приходится ставить горелку на ремонт? Или я чего-то не понял.
    Аналогичный вид у меня имели шамотные кирпичи чуль дальше конца факела,когда стояла газовая горелка,а топочный канал был из шамота.
     
  3. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.576
    Симпатії:
    7.925
    Адреса:
    Харьков
    В чем Вы видите правду? В том, что горелка анонсировалась как простая в использовании, которой может управлять каждая бабушка ,а потом оказалось, что ее каждые 2 месяца нужно "перетрахивать"? Или в том, что она дает вдвое больше тепла, чем любое другое устройство для сжигания топлива? Может в том, что она предлагалась для свободного использования а потом оказалось, что патентообладатели могут прийти к любому человеку, который ее использует в производстве и потребовать денег?
     
  4. viktor101058

    viktor101058 Майстер

    Повідомлення:
    153
    Симпатії:
    70
    В этом правда. А насчет патентообладателей-смести болтик на 10 мм и конструкция уже другая.И зачем строить? Чтобы потом дешево

    аться?
    Пошел спать. До завтра.
     
  5. tairov77

    tairov77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.887
    Симпатії:
    14.431
    Адреса:
    Turkey. Antalya
    Ого. Уже и патенты появились))) И как она называется в патенте...Cherna-facepalm
     
  6. viktor101058

    viktor101058 Майстер

    Повідомлення:
    153
    Симпатії:
    70
    не ко мне.
     
  7. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.576
    Симпатії:
    7.925
    Адреса:
    Харьков
    Простите за офф., не удержался, Еще один специалист по 300%. Оно заразно?
     
  8. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Перед тим як поливати брудом Валеру, ви б спробували почитати хоч якісь вумні книжки по теплотехніці, наприклад “Г.Г.Токарев. Газогенераторные автомобили” чи інші.

    Ніхто не говорить про зміну таблиць теплотворної здатності палива. Йде мова про спробу вирішення найголовнішої проблеми в усіх котлах – проблема вологості палива. Всім відомо, що в усіх побутових котлах підвищена вологість дров має такі негативні наслідки:
    1) Зменшується кількість отриманого тепла з кілограма дров в порівнянні з сухими дровами
    2) Збільшується відсоток в димових газах угарного газа СО, смол, кислот і іншого бруду через неповне їх згорання, так як вологість зменшує температуру горіння, виносячи тепло із зони горіння в димову трубу. Як наслідок погіршує екологічну ситуацію.
    3) Збільшується забруднення поверхні теплообмінника котла і як наслідок зменшення ефективності теплопередачі від димових газів до теплообмінника котла.

    Щодо впливу вологи, то, як приклад, можна взяти типовий твердопаливний котел і піролізний котел обернутого типу.
    Як всі знають, вимогою до вологості палива для піролізного котла є 20% і менше, бо будуть проблеми не тільки з недопалюванням, але і повним гасінням факела, так як волога разом з іншими газами направлена в зону горіння факела і охолоджує його, виносячи в димову трубу його тепло. Не кажучи про забруднення теплообмінних поверхонь.

    Класичний твердопаливний котел менше боїться вологого палива і може стабільно горіти навіть при вологості дров 50%, так як нижні дрова сушать верхні, але при цьому корисна для нас потужність втрачається, так як витрачається на сушку і викидається у вигляді парів води в димохід. Також теплообмінник сильно забруднюється смолами, які разом з парами води вилітають з дров які проходять сушку.

    Ось гарне відео з поясненням деяких елементарних основ горіння в котлах.


    Щоб вирішити проблему вологості, то можна почитати книжки по газогенераторах і побачимо, що інколи з вологістю не то що борються, а навпаки заміняють повітря на пар (в розумних розрахованих чи визначених на практиці межах!). Виявляється що є поняття ЗОНИ ВІДНОВЛЕННЯ, тобто зони де волога від палива проходить через нагрітий до високих температур вуглець і утворює водяний газ(СО і Н2). При цьому для цієї реакції потрібна енергія, але як бонус ми отримуємо покращений процес перетворення твердого палива в газоподібне і при цьому ефективно використовуємо вологу від палива, а не викидаємо її в трубу, втрачаючи енергію нагрітого пара. Ось хотів би прикласти дві сторінки з книжки по газогенераторах:
    Схема спалювання.JPG Водяний газ.JPG

    Зрозуміло, що в усьому є розумна межа! Ніхто не говорить що на сирі дрова треба лити воду і від цього буде краще. В паливі є чітко визначений відсоток вуглецю і саме його кількість впливає на ту кількість вологи, яка ще може бути утилізована з користю. Якщо брати лушпиння соняшника, то там більше 50% вуглецю, а до того ж лушпиння як правило попередньо просушене і таке паливо має великий потенціал для корисної утилізації вологи(води). Якщо ж брати тирсу, то там не тільки вуглецю мало, а ще сама тирса як губка набирає вологи і великого ефекту не отримати.

    Щодо топки Валери, то в його конструкції закладено бажання максимізувати процеси які відбуваються в зонах відновлення класичних газогенераторів. Тобто в його так званій піролізній камері паливо звільняється від газової складової і розігрівається вуглець який залишається після цього. Далі розжарений вуглець виходить в так звану камеру згорання, де потік повітря так налаштований, що він проходить зверху вниз через розжарений вуглець який знаходиться внизу. При цьому потік повітря при русі змішується з парами води і іншими газами, які утворені в піролізній камері. Також весь цей потік плазми постійно гріє піролізну камеру, даючи нові порції газів і розжареного вуглецю. В такій топці в повній мірі може відбуватися не тільки окислення газа за рахунок високих температур, а і реакція відновлення для повного розкладання газів і повної газифікації твердого палива.

    Для вологої деревини ідеально було б якби її спалювати разом з вугіллям, тобто шнековою подачею подавати в піролізну камеру вугілля, а свіжоспилену деревину розкладати газогенератором і цей брудний, вологий газ подавати в зону горіння, наприклад, через зольник топки. В цьому випадку можна і вугілля ефективно спалити і вологе дерево.
     
    Tomash та msattey подобається це.
  9. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.576
    Симпатії:
    7.925
    Адреса:
    Харьков
    На відміну від Вас я не одну книжку прочитав. І нікого брудом не поливав а намагався допомогти розкрити широко заплющені очі, аж поки з Валери лайно не полізло.
    Як це ніхто?
    2:08 відео
    не трохи, не на одиниці відсотків а гораздо.
    Не всі, валера цього не знає.
    А у цьому пальнику не так?
    Людина розуміє, що меле? Волога повинна згоріти? кирпич 75? мм
    Вам відомий ККД цього процессу? Якби Ви читали не лише популярну а ще і наукову літературу, то було б відомо. Принаймні у Гунзбурга і Раввіча це написано. Не плутайте задачі отримання максимальної температури і максимального ККД.
    Там так і написано подать тепло ізвне. Вам відомо, що це означає?
    Звідкіля така інформація?
    Не має, чим більше вологи. тим менше тепла.
     
    Tomash подобається це.
  10. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Йдеться про значення отримані на класичних котлах чи піролізних, а не табличні(ідеальні) максимально можливі значення.

    Не так. Ми можемо регулювати температуру в топці. Не помню дослівно як казав Енкі, але щось подібне до температура - це різниця між скільки прийшло і скільки вийшло. В топці Валери можна потоком повітря повертати плазму(теплоту) назад в топку і що сильніший верхній потік із патрубка, то сильніше ми утримуємо тепло всередині. В піролізних котлах ви ніяк не утримуєте теплоту від факела, вся теплота зразу висмикується в канали димогазів теплообмінника.


    Людина ДУЖЕ добре все розуміє. Вам вартує подивитись його сайт з продажів піролізних котлів, а також інші його відео. А те що він каже "Волога повинна згоріти", то може ви б хотіли щоб він звичайній людині яка не має технічної освіти почав читати лекцію про хімічні реакції утворення водяного газу, а також що таке ендотермічна і ізотермічна реакція, чи яка різниця між реакціями окислення і відновлення? Він говорить просто і достатньо.

    Йдеться про те, що температура пара який виходить із палива при нормальному атмосферному тиску складає 100гр.С. Температура обратки в котлах складає приблизно 50гр.С. А тепер уявіть чи зможе відбутись теплопередача через металевий лист товщиною наприклад 5мм між цим паром і водою в теплообміннику?
    Факт в тому, що ми втрачаємо енергію яка затрачається на випаровування води із палива, бо теплообмінник не може її відібрати від парів води.
    Щоб мати змогу відібрати енергію від парів води, то потрібно провести хімічні реакції утилізації води в гази, які можна нагріти до вищих температур при яких ефективність теплообміну буде висока.
     

Поділитися цією сторінкою