Оцініть ідею опалення будинку

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем -Александр7, 15 кві 2014.

  1. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    одноповерхова америка каркасні особняки з утеплюючим шаром в товщі стін 20-30см. і стелі 30- 40см. + високі норми на вентиляцію а хмарочоси мають свої навороти от і склалося. А в двигунах внутрішнього згорання теж спочатку було повітряне охолодження
     
  2. podgarik

    podgarik Майстер

    Повідомлення:
    64
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Київ
    Ви ще порівняйте автомобіль з літаком. Тема поста - опалення повітряне приватного будинку, от ми і крутимося навколо цієї теми. А про хмарочоси я теж чимало можу написати, але в іншій темі.
    До речі, в хмарочосах не відкривають на провітрювання вікна, щоб не порушувати аеродінаміку будівлі. В хмарочосах сміття спускають з верхніх поверхів в середньому з перегрузкою через 10 поверхів. В хмарочосах троси в ліфтах міняють щопівроку, а то і частіше бо дуже тянуться. І саме цікаве, ні один хмарочос не окупає коштів на будівництво та експлуатацію, тому мати у власності хмарочос - це справа престижу, а не бізнесу.
     
  3. Uh0

    Uh0 Бригадир

    Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    Як би не було, грамотна вентиляція завжди задоволення не з дешевих. Основні проблеми в цій системі - викид теплоносія, тобто повітря, на зовні, що зменьшує ККД(рекуператори не розглядаються), підготування повітря (температура, вологість, чистота, швидкість подачі) та великий обє'м самого теплоносія.
    Краще поставити водяну систему (якщо є гроші то + дублююче джерело) і для власного задоволення передбачити камін з повітряним теплообмінником. запалите холодної зимової ночі, сядите з гарячим чаєм і домашнім печивом в тісному сімейному колі і буде вам щастя=).
     
    Vladimir1966 та Володимир П подобається це.
  4. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    я весь час торочу про каркасні будівлі яких на україні одиниці й не маючи якої важко зрозуміти про що йдеться а людина про те що бачила зовні й ніяк не второпає як привязати то до традиційного будинку але якщоб то був львів я б уже чимось допоміг -в київ не поїду я вже зібрався на слідуючих пів року за колючку
     
  5. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    Можна розміщати. При цьому єдиним суттєвим обмеженням є заборона використання скрапленого газу в підвальних приміщеннях - він справді важчий за повітря і стелиться по підлозі.
    У мене проект зроблений безпосередньо газовою службою, так що зараз навіть не гупають у ворота для провірки.

    Відносно ж обігріву підлоги підігрітим повітрям, то можна скористатись досвідом компаніїLEGALETT
     

    Вкладення:

    barnych та Энки подобається це.
  6. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    я один раз робив опалення на мансардній квартирі в оломоуці що на мораві за схемою нагрівач води - теплообмінник вода/повітря розводка по житлу повітроводами.господар то обрав в основному з потреби зробити надлишок тиску в квартирі щоб не нюхати сморід зі сходової.теплообмінник вода - повітря мав вигляд розділеного куба з гіпсокартону з вмонтованим в перегородку радіатором з камьона вода бралась з обігріву сходової клітки, який він теж робив як і заміну вхідних дверей в підїзді косметику сходової і ремонт даху.при тих товщинах утеплення піраміда розміром 20 на 20 і висотою в 6м. тим прогрівалась.частина повітря добиралась зові що було що виганяти на сходову клітку.
     

Поділитися цією сторінкою