Своїми руками Камін для опалення будинку

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем ostapus, 27 лют 2014.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 23 кві 2014.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. ostapus

    ostapus Бригадир

    Повідомлення:
    141
    Симпатії:
    250
    Адреса:
    Луцьк
    Ігор1952

    погоджуюсь. З практики, щоб не було кіптяви, то треба дуууууже добре висушити дрова і зберігати!!!! їх у сухому місці. Якщо це кілька оберемків, то можна десь в гаражі чи в підсобці прилаштувати в будинку, а якщо це кілька складометрів, і як правило, це порубані колоди чи обрізки від деревообробки, чи стружка, з якої я формую невеликі кульки, обмотавши папером..., приходиться тримати в дровітні на вулиці. Враховуючи гігроскопічність дерева, воно обовязково натягує вологи з повітря і кіптява присутня...
    Стосовно очистки скла, особливо не "парюся" , але до Паски і Різдва - законно подраю засобом для чистки камінного скла в спреї...голандська фірми "HG interior" 70 грн. 500 грам.в Новій лінії кілька років тому купив.

    Погоджуюсь на 100% бо тепла є багато, але я стараюсь його всього вивести у верхні кімнати, тому, навіть поставив на цю фасадну решітку з внутрішньої строни бляшаного шибера , яким перекриваю по потребі кількість тепла в камінній кімнаті.

    В мене передбачено поворотний шибер в цегляній частині комина, поворотна ручкая-штир виходить на іншу сторону стіни в приміщення кухні, на якому висить календар )))
    Але тут щось я недодумав до кінця. Шибер є, але я його не перекривав перший рік експлуатації, і він мабуть там закипів чи чимось заклинився - не працює, то я його і не чіпаю. Взагал-іто під час паління сам комин нагірвається і внутрішня несуча стіна будинку в якому він є, досить тепла і довго віддає тепло на суміжні кімнати. Крім того після закриття повітряних щілин в самій топці, утворюється стоячий теплий повітряний стовп, який довго не остигає. Були випадки, особливо коли я в кінці паління вкидав у топку кілька торфобрикетів, що зранку і камгні був жар і знову підкинувши дров можна було продовжувати обігрів.
    Додатково також передбачено лючок- ревізію комина внизу на зворотній від каміна стороні - в мене- на кухні. Для інформації, комин за 5 років ще не чистив від сажі... переглядав - чисто!!! періодично спалюю шкарлупу від картоплі та інших овочів та фруктів. Але в продажу є спеціальний порошок, який виганяє усю сажу.
     
    Ігор1952 подобається це.
  2. тепловик

    тепловик Інженер

    Повідомлення:
    1.506
    Симпатії:
    390
    Адреса:
    Черкассы
    Нельзя сильно охлаждать дымовые газы.Быстро труба зарастет.А там и недалеко до возгорания сажи.
     
    ostapus подобається це.
  3. Снижок

    Снижок Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Харьков
    Из личного опыта и совета других : стекловату или другую ее производную лучше не использовать в данном случае - идет за счет конв. потоков просто бешенное ее выветривание и вы начинаете этим дышать,что не есть совсем хорошо. Лучше использовать принцип двойной стены -изнутри жесть, потом воздух, потом гипс или магнезит с отделкой -проверено , не грееться.
    На счет отопления -полностью поддерживаю, лучевое тепло греет очень хорошо, особенно если дрова халявные . Если же дрова покупать, то эфект экономии приравнивается к нулю + амортизация на износ печи и дымохода.(подтвердит математика).
     
    ostapus подобається це.
  4. ostapus

    ostapus Бригадир

    Повідомлення:
    141
    Симпатії:
    250
    Адреса:
    Луцьк
    Використовував польську спеціальну для камінів до 600 градусів "Firerock" фольговану. Для герметизації використовував фольгований скоч теж камінний.
    Дрова частина - халявні, частина - відходи виробництва (100 -150 грн. за складометр, дуб)
     
  5. Снижок

    Снижок Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Харьков
    даже если она немецкая ,- то это обычный базальт на формальдегидном клею с фольгой . Ваш вариант характеризуется плотностью набивки , а "для каминов"-рекламный продажный ход путем нарезки прямоугольных кусков и наличие соответствующей упаковки с надписью. В этом же торговом центре только в отделе утеплителей есть аналог в рулонах стоимостью в 2,5 раза дешевле . микропылевое стекло не остановить-10% всегда в воздухе . Люди страдают алергией , когда вата уложена под гипсом или в пол , а здесь - потоки воздуха. После остывания пылевые частицы садятся на топку и в момент следующей растопки может стоять временно некая вонь .Испытал на собственном опыте , обклеив свою чугунную топку( а точнее короб ) тем же купленным в эпицентре , пришлось разобрать и переделать подругому .
    Просто делюсь соображениями и опытом, не умничаю...
    p.s.Стекло прекрасно и легко чистится галой , титан (или аналог) от сажи для сковородок за пять сек -17грн/500 мл.
     
    Volland, Alex006, Володимир П та ще 1-му подобається це.
  6. ostapus

    ostapus Бригадир

    Повідомлення:
    141
    Симпатії:
    250
    Адреса:
    Луцьк
    Снижок, "мы с тобой одной крови ты и я... счастливой охоты Каа... " ))))
     
  7. Снижок

    Снижок Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Харьков
    и тебе не хворать.
     
  8. Gosha_trade

    Gosha_trade Стажер

    Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Киев
    Однозначно магнезитовая плита (стекломагнезитовый лист-СМЛ) выигрывает у гипсокартона по сроку эксплуатации в подобных условиях. Здесь есть информация на эту СМЛ для обшивки печей.
     
    ostapus подобається це.
  9. Vitaliy Yednak

    Vitaliy Yednak Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    В мене питання: забір повітря з вулиці прилягає до дна топки ,я правильно зрозумів чи ні та в якому місці стоїть вентилятор?
    --- добавлено: 10 апр 2014 в 09:31 ---
    В топці є місце для підводу повітря з вулиці чи не обовязково щоб було?
     
    Останнє редагування модератором: 18 кві 2014
  10. ostapus

    ostapus Бригадир

    Повідомлення:
    141
    Симпатії:
    250
    Адреса:
    Луцьк
    забір повітря одним кінцем - на вулиці, а другий кінць виходить на рівні підлоги під корпусом каміну. Там де на рекламах складають дрова ))) Коли йде процес горіння, то приклавши руку до виходу труби під каміном відчувається тяга свіжого повітря з вулиці.
    В низу топки є пересувні металеві засувки, якими регулюється кількість повітря, що необхідна для горіння. У відкритому стані - горить інтенсивно і швидко, в закритому - тліє. Оптимально - відкриті на 20%.
     
    Дмитрий ДАР та Andrii_M подобається це.

Поділитися цією сторінкою