Битумная "керамическая" черепица

Тема у розділі 'Кровельные покрытия', створена користувачем Tegola, 11 жов 2013.

  1. Palkan

    Palkan Майстер

    Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    32
    Доброго дня!
    Таке питання: довго прослужить покрівля із Вашею черепицею? Чи не повитягується вона і не поморщиться?
    Яку підкладку під неї краще брати?
     
    Tegola подобається це.
  2. Tegola

    Tegola Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    г.Киев, ул. Краснознаменная 34
    Доброго дня,
    дякую за запитання.
    Строк експлуатації покрівлі, який заявляє виробник - більше 50 років.
    Гарантійний термін на лінійки Тегола Престиж, Преміум, Супер - 15 років.На лінійку Тегола Топ Шингл - 10 років.Причому це гарантійні терміни на матеріал в цілому, а не на забезбечення гідроізоляції чи якась інша обмежена гарантія.
    Якщо дотримуватись правил монтажу, починаючи з головного - основи бітумної покрівлі ніяких змін лінійних розмірів черепиці не відбудеться.Особливо це стосується забезпечення правильного монтажу OSB плит - із забезпеченням нормативних зазорів, надійного виконання систем крокв, мауерлату, вентиляціїї покрівлі, тощо.
    Виробник рекомендує виконувати обов"язково застосовувати підкладку по всій поверхні покрівлі у випадку малих кутів нахилу покрівлі(До 30 градусів), а також обовяз'ково на всіх типах покрівлі на стартовому ряді, єндові, коньковому елементі, тощо.Тобто там, де гідроізоляція працюватиме з найбільшим навантаженням.
    Хоча моя особиста думка - для себе я робив би підкладку по всій покрівлі в будь-якому разі.
    Асортимент підкладочних килимів у нас широкий і різноманітний.Починаючи від Safety 2 overlap - продукту ща зарекомендував себе на протязі багатьох років як надійний бюджетний варіант(доречі в цьому році ми покращили його - зробили "overlap", тобто з самокліючими торцями для закриття місць механічної фіксації).Також є килими самозатягіючі, на тканевій основі.Все залежить від Ваших вподобань та технічних завдань.До речі, під час показового монтажу нашої черепиці на "Дні покрівельника" всі спеціалісти відмітили наші нові матеріали - Sealbar (самоклеючий пыдкладочний килим), та Safety Valley -кольрові килими для єндов.Матеріали надійні, технологічні, зручні для монтажу та прийнятні за ціною.
    Звертайтеся до офісу нашої компанії - ми з задоволення проконсультуємо Вас більш детально.

    www.tegola.ua
     
    Останнє редагування: 23 чер 2015
  3. pputnik

    pputnik Підмайстер

    Повідомлення:
    52
    Симпатії:
    7
    Крихти обсипатися з Вашої бітумної черепиці не будуть?
     
    Tegola подобається це.
  4. Tegola

    Tegola Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    г.Киев, ул. Краснознаменная 34
    Дякую за запитання!
    Насправді будь-яка бітумна черепиця має показник втрати грануляту під час експлуатації.Задача виробника зробити так, щоб ці втрати були мінімальними - найближчими до 0%.
    Тому що унікальний продукт, який є матрицею подібних матерьялів і яким населення планети користується сторіччями - бітум може з часом деструктувати при взаємодії з сонцем. Для того, щоб цього не сталося і застосовується захисне покриття з різних видів мінералів.Ну і звичайно - для кольрових архетектурних рішень і винаходів!
    Що впливає на адгезію посипки до бітумної черепиці?Є декілька факторів.

    1.Структура застосовуваних матеріалів.
    Чим більше фракцій грануляту застосовується, тим адгезія грануляту до черепиці краща.Тегола використовує три фракції базальтового грануляту.Це забезпечує максимальне "наповнення" захисного шару.

    Тому у Теголи за рахунок трьохфракційного базальту адгезія максимально можлива для грануляту.

    2.Геометрична форма застосовуваних матеріалів.
    До того ж гранулят базальтовий- це означає, що за рахунок округлої геометричної форми прилягання посипки до черепиці є найкращим.Якщо говорити про використання більш "гострих", "пласких" форм грануляту, наприклад сланцю, то за рахунок того, що пласка частинка посипки може зайняти будь-яке положення на черепиці, що погіршить адгезію.

    Тому у Теголи за рахунок трьохфракційного базальту адгезія максимально можлива для грануляту.

    3.Бітум, який застосовується.
    Застосування АПП-модифікованого бітуму покращує адгезію грануляту до черепиці.
    Вся бітумна черепиця Тегола вироблена за АПП- модифікованого бітуму.

    Тому у Теголи за рахунок трьохфракційного базальту та застосування АПП-модифікованого бітуму адгезія максимально можлива для грануляту.

    Втрата посипки перевіряється виробниками у лабораторіях із застосуванням так званого браш-тесту.
    Тегола на сьогодні перевіряє якість своєї продукції у чотирьох лабораторіях.Дві з них - власні.Це безпосередньо на виробництві та у лабораторії холдингу IWIS, в Італії, куди входить компанія Tegola Сanadese, та у двох незалежних.
    Сутність браш-тесту полягає у тому, що металева щітка (схожа на щітку по металу для зняття іржі) під певним навантаженням рухається по зразку матеріалу горизонтально.Таких циклів (туди-назад) щонайменше 50.Зразок зважується до та після випробування.Таким чином оцінюється втрата гранулята.
    На сьогодняшній день показники браш-тесту черепиці Тегола найнижчі.

    Резюме.
    Втрати посипки на початковому періоді експлуатації будь-якої бітумної черепиці можливі.У бітумної черепиці Тегола вони найменші, близькі до 0%.


    P.S. Якщо Вас цікавить я можу спробувати підготувати більш детальну інформацію про браш-тести.

    www.tegola.ua
     
  5. pputnik

    pputnik Підмайстер

    Повідомлення:
    52
    Симпатії:
    7
    це було б дуже непогано, дякую)))
    і ще скажіть, будь ласка, яка ціна за 1 м2?
     
    Tegola подобається це.
  6. tsezar

    tsezar Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    27
    С недавних пор интересуюсь кровельными покрытиями, так как в ближайшее время планирую перекрывать кровлю. На место старого шифера, который подтекает хочу что-то другое. Что именно - еще не определился, но цена интересует в первую очередь.
    Спасибо
     
    Tegola подобається це.
  7. Tegola

    Tegola Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    г.Киев, ул. Краснознаменная 34
    Добре!Я підготую інформацію і сповіщу Вас.
    Стосовно цін.
    Ціни залежать від конкретної моделі, яку Ви оберете для свого справжнього будинку.Роздрібні ціни
    на даний час знаходяться в межах від 168 грн. до 3368 грн. за 1 м2.
    Звичайно, наші партнери можемо надати спеціальні ціни в залежності від об'єму, моделі, тощо.
    Які саме моделі Вас можуть зацікавить з точки зору архітектурі та платіжоспроможності?
    Звертайтесь.Проконсультуємо, розрахуємо, підберемо, поставимо можемо перекомендувати інсталляторів.

    www.tegola.ua
    P.S.
    Під час дзвінка скажіть, що з форуму "Країна майстрів" та попросіть директора. :)
     
  8. Tegola

    Tegola Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    г.Киев, ул. Краснознаменная 34
    Уважаемый Цезарь,

    для того, чтобы дать Вам какие-либо рекомендации надо понимать архитектуру и назначение Вашего дома.
    Планируете ли Вы реконструкцию кровли(изменение стропильной системы под новую архитектуру здания) или нет.
    Если не планируете, то надо оценивать текущее состояние стропильной системы.Ведь если она "служившая", то прочностные характеристики могут быть снижены.Пример - как-то пришлось реконструировать кровлю над бабушкиным домом.Он был покрыт шифером.Стропильные ноги были из грубо отесанной акации (дому и крыше больше 60 лет).Так вот, часть стропил была "как новая" - чтобы унести ее "на дрова" требовалось два крепких или три слабых ;-) мужика.А другую стропильную ногу играючи мог нести один слабый.Такие были сплошь изъедены паразитами.
    Также следует учесть Ваши эмоциональные ожидания, ожидания по уровню "шума" новой кровли во время осадков, частоту обслуживания и замены кровли, которую Вы планируете, ее цвет, форму, качество, простоту и стоимость монтажа, гарантию.Ну и конечно же ценовой фактор.Куда ж мы без него!
    Но как видите, я поставил его все же в конце, а не в начале.
    Почему?Я уже отвечал предыдущему коллеге, цена для меня вещь относительная.
    Сейчас на рынке широчайший спектр кровельных материалов!И это замечательно.Каждый КАЧЕСТВЕННЫЙ продукт имеет свои сильные и слабые стороны. И только владелец дома соединяет в своем представлении только "правильные", только "его" качества и преимущества.
    Что же выбрать?
    Асбестоцементный шифер - сразу нет.Вредно и давно не качественно.:60 лет, как у моей бабушки вряд ли прослужит.
    Шифер из виброцемента - надо слушать отзывы.Как у них там со сроком службы и сохранением цвета?Говорят что хорошо.Но история такого шифера, насколько я знаю, еще не велика.Кто знает?Вот практика покраски асбоцементного шифера себя не оправдала.Субъективно- неважно сохраняется цвет.
    Битумные шиферы.На вкус.Чем удобно - можно крыть прямо по старой шиферной кровле.Такая реконструкция в связи с ограниченным бюджетом - самое то.Сам не пробовал.Но было время - производитель рекомендовал.Требовательна к монтажу.Но тоже выход.
    Дальше по ценам металлочерепица и цементно-песчаная черепица.Если о первой много не скажешь - все скажет качество производителя металла, толщина металла, опыт производителя самой черепицы и отзывы о нем. То о второй можно говорить долго - интересный продукт вновь входящий на рынок.Но у него другое -вес немалый, если сравнивать с металлочерепицей.
    Битумная черепица - это для эстетов.Любые архитектурные формы, богатство форм, нарезок и "ласковый дождь".Надежно.То что нужно.
    И все же есть ньюансы.Под этот вид кровли нужен сплошной настил.Удорожает немного и чуть утяжеляет.Больше чем металлочерепица, почти как виброшифер, меньше чем цементно-песчаная и керамика.А так - ну очень хороший вариант.
    Композитная черепица - относительно новинка.Продавцы предложат, подскажут помогут.Я пока к ней - холодком.В детстве экспериментировал с клеями. Не всегда эпоксидные смолы давали стабильное соединение "трудно соединяемых" поверхностей.Но люди покупают.Технологии с поры моего детства шагнули изрядно!
    Керамика - это один из исторически основных кровельных материалов, наряду со сланцем и дранкой.
    Но при реконструкции, как и ЦП черепица скорее всего не Ваш случай.
    Я могу еще продолжать.И все же решать Вам.Мы - поможем, подскажем, расскажем, поставим.Посоветуем монтажников.Цены у нас - соответствующие качеству и надежности кровли.Кровли из модифицированного битума.От 168 грн. в розницу ( в зависимости от партии и типа наши партнеры или мы предоставим интересные дисконты) и далее.Откуда же я знаю?Может вы хотите из Своего Дома небольшой замок или дворец сделать?
    Успехов!

    www.tegola.ua
     
    Останнє редагування: 6 лип 2015
  9. pputnik

    pputnik Підмайстер

    Повідомлення:
    52
    Симпатії:
    7
    дякую) трішки з жінкою вийдемо з матеріально скрути і вже тоді)))
     
  10. андрій 01

    андрій 01 Майстер

    Повідомлення:
    109
    Симпатії:
    95
    Адреса:
    перемишляни
    народ черепиця неможе бути бітумною ,металевою,полімерпіщаною,цементною а тільки випалною глиною.все інше це дахівка .
     

Поділитися цією сторінкою