Своїми руками Электродный котел своими руками

Тема у розділі 'Электрокотлы', створена користувачем Василий С., 22 лют 2013.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 18 кві 2013.
  1. Так

    75,0%
  2. Ні

    25,0%
  1. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
    Одна сторона квартири виходить в загальний коридор. І просто ще треба добавити що фасат утеплений пінопластом і спеціальною штукатуркою, а на чердаку пінопласт 10см і шлаку 25см плюс спеціальна клейонка. Ще був пінопласт в квартирі на стелі , але я його зняв. Температуру він канешно тримал , але повітря в хаті не ахті. Ось так панове.
     
  2. Diver

    Diver Майстер

    Повідомлення:
    121
    Симпатії:
    22
    ой.. не надо только говорить, что это благодаря электродному, что иначе платили бы больше, а то читающие начнут так и думать.
    Еще раз: если у вас такие жутко небольшие теплопотери помещения - 3квт в сутки что в общем то не верится, ну да ладно, то любой теновый котел будет требовать столько же денег в месяц, не больше.
     
  3. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
    Давайте я Вам попробую трошки розказати про принцип електродного котла щоб Ви заспокоїлись. Разом з котлом купляють блок управління .Без нього можна робити розводку невеличкого маштабу і то з відкритою системою. В тому блоку є два датчики . Один прив"язують на подачі котла другий на обратці. На подачі можна максимум ставити 75" , а на обратці приблизно на 5-8 градусів менше 68".І ось тут починаються помилки дуже багатьох людей.Люди роблять розводку і всі повороти кладуть по 90 градусів
    , а ще більш ліниві і економні взагалі це все роблять металопластіком, я якому усі фістінти чи зєднувальні муфти . мають в собі діаметр менший ніж у трубах. І як наслідок цим тормозять циркуляцію всієї системи.
    А тепер давайте уявимо таку штуку. Беремо кип"ятильник і вставляємо в стакан чи банку.Він нагріє водичку десь через 3-5 хвилин. Тепер беремо два леза тобто такий армейский кип"ятильник і тоже сунемо в банку. На роботі кип"ячу таким чай кожен деь. І від армейського кип"ятильника вода кипить1-2 хвилини.
    Тобто ось така картина , якщо в систему опалення підключаємо газовий котел він гріє потихеньку , якщо підключаємо теновий таж ситуація. А коли туди ставимо електродний то проход и.ть як з лезами дуже швидке нагрівання, і вода в більшості випадків не встигає зробити нормальної циркуляції по системі( це з практики) і вибиває датчик на подачі котла. Люди відключають цей датчик і користуються тільки датчиком на обратці . В цьому випадку пока на обратці набереться десь 60 градусів то на подачі вже 100, а це для поліпропіленовіх чи металопластікових труб капець. Але коли систему розводки зробити під
    електродний котел , з найменшим опором у системі то р адощів від цього котла ви не оберетесь. Все це я вам розповів не для суперечок , а просто комусь може у пригоді стане коли буде монтувати систему , а не базікання в неті розводити. Вибачте панове якщо когось образив і нехай Господь Вас благословить у подальшій Вашій роботі у цій галузі. Доречі коли я казав про кип"ятильник і про армейську штуку то я заміряв у них ампераж був приблизно одинаковій. Буду дуже радий якщо ця писанина комусь допоможе.
     
    Aleksandr7 та yunost подобається це.
  4. Chatter

    Chatter Бригадир

    Повідомлення:
    373
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Днепропетровск
    лечиться или учиться нужно, без вариантов. если "ампераж" одинаковый то и мощность одинакова. вопрос. с какого куя время закипания отличается? ***

    MOD
     
    акула941 та elden подобається це.
  5. Прохожий

    Прохожий Майстер

    Повідомлення:
    314
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Світ
    В Вашем электродном котле стоит автоматика BeeRT. Там не две настройки как Вы указываете а несколько больше. Сама автоматика к электродному котлу не имеет ни малейшего отношения и может использоваться с ЛЮБЫМ элетрическим котлом.

    Вы пишете БРЕД, противоречащий не только законам физики, но и элементарному здравому смыслу. Если Ваша система "не встигае", то либо увеличьте мощность насоса (проток через электрокотел), либо уменьшите мощность нагрева. То, что у Вас происходит перегрев системы - ошибки в гидравлическом расчете.
    Ну и про ваши "леза" Вам уже ответили. Останавливаться на этом нет смысла.
     
  6. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
    Я радий що в нас так багато розумних людей на форумі , але я описав помилки людей які до мене звернулись місяць назад . Ви неуважно читаєте і відразу з критикою. В мене особисто таких помилок не було. А була зовсім другого характеру, і вона є помилкою тільки для електродних котлів. Коли встановлював нові бляшані батареї я їх промив просто водою з миючим засобом. Але я не знаю чи для зберігання чи для штамповки там застосували графітову змазку , яка розчинилась і давала такий ампераж що аж усе зашкалювало , і ніяк не міг відрегулювати ампераж теплоносія. Тобто треба промивати батареї розчинником. Для газового чи електричного (коли йдеться мова про тени) такі сюрпризи не випливають бо там вода іде інакша.Ось такі варіанти там в цьому опаленні є. Блок управління в мене стоїть хто
    запитував двухканальний "бирт" і ще програматор auraton2020 і котел галан. В подальшому якщо бачите помилки в людей то не сваріться , а просто моліться до Господа щоб Він дав мудрості тій людині виправитися, і все буде добре. Адже ми всі брати і сестри у Господі Ісусі Христі. Та щей як назло чи на добро до того всього Українці(((()))):vo:
     
  7. Diver

    Diver Майстер

    Повідомлення:
    121
    Симпатії:
    22
    ага... таки регулировать невозможно.ок.
    а в курсе как в промышленный трехфахных электродных котлах регулируют мощность?
    там электроды сверху, их поднимают вверхвниз погружая больше или меньше в рассол..
    Сейчас и от таких похоже отказались, по крайней мере сне не встречались
    В "домашних электродниках" регулировать размер рабочей поверхности электрода невозможно, а значит и мощность не получится регулировать, что во многих случаях очень неудобно.
    --- добавлено: 6 окт 2013 в 18:54 ---
    там вода не идет, а применяется без примесей, чтобы не разрушала металл. батареи изнутри, чтобы не разрушала теплообменник газового котла стенки которого тонкие и сам теплообменник недешевый..
    а рассол быстро разрушит.
    --- добавлено: 6 окт 2013 в 18:55 ---
    может внешнее давление атмосферное меняется ?:) больше причин не может быть.
    кстати, рассол должен по идее закипать при большей температуре.
    --- добавлено: 6 окт 2013 в 18:57 ---
    вы хотите сравнить электродный котел и теновый?:) вы путаете божий дар с яичницей.
    --- добавлено: 6 окт 2013 в 18:59 ---
    да ну? каких именно ?:)
     
  8. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
    Ні якраз на оборот усе гарно регулюється просто я ж казав що на початку не міг зрозуміти чому такі перепади амперажу, і тільки коли злив пару раз систему я зрозумів у чому була помилка. Я промив усі батареї розчинником і все стало на свої місця, ажде система працює четвертих рік без нарікань від мене, сусідів яким ставив і в своїй церкві де ходжу на Богослужіння.
    --- добавлено: 6 окт 2013 в 21:23 ---
    Матеріальних в першу чергу . Тому що різниця в квартплаті суттєва. І ще радість що все зроблено своїми руками. Щоб добитися дозволу на автономне опалення , а ще тим більше електричне, потрібно було дуже багато боротися з нашою бюрократією. Ну і фінансова сторона звичайно не в останню чергу . Тому що дуже багато людей мали дозвола на установку індивідуального опалення але не мали на це кошти. Ось там мої дорогенкі. Щастя і удачі Вам у житті.
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    ну Ви ж таки тільки можете сказати, але не говорите. :)
    я у далекому 1996 році достатньо досконало вивчив роботу котлів на такому принципі перетворення електрики у теплоту, розробив і втілив у роботу моделі від 4 кВт до 450 кВт з плавним та ступеневим регулюванням, а також парогенератори на 150-200 кг пари.. Так, так.. Парогенератори на електродних котлах. Наскільки би ці котли не були дешеві - керувати ними (тобто мороки з ними більше) набагато складніше, ніж звичайними ТЕНами..
    На ізольованих ТЕНах котел набагато надійніший від електродного.
     
    Кочегар та Энки подобається це.
  10. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
     

Поділитися цією сторінкою