Твердопаливні котли Galmet - відгуки

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем santehnik14, 28 лис 2012.

  1. vasja.zel

    vasja.zel Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Тернопільщина
    ось моя схема підключення котлів галмет і газовий
    я хочу перепідключити як на фото Іван 55555
    1-це трохходоий клапан-термостат чи правильно і як його назва
    2-насос
    3-що це за кран чи якись термостат
    і якщо можна більше фото вузлів і зєднань дякую
     

    Вкладення:

    • IMG_3791.jpg
      IMG_3791.jpg
      Розмір файлу:
      67,9 КБ
      Переглядів:
      313
    • IMG_3787.jpg
      IMG_3787.jpg
      Розмір файлу:
      97,8 КБ
      Переглядів:
      291
    • IMG_3789.jpg
      IMG_3789.jpg
      Розмір файлу:
      83,7 КБ
      Переглядів:
      332
    • IMG_3788.jpg
      IMG_3788.jpg
      Розмір файлу:
      79,6 КБ
      Переглядів:
      334
    • thumb_287444f19befb0ed72.jpg
      thumb_287444f19befb0ed72.jpg
      Розмір файлу:
      40,9 КБ
      Переглядів:
      291
  2. Живу без газа

    Живу без газа Прораб

    Повідомлення:
    688
    Симпатії:
    287
    Адреса:
    Николаев
    У меня вопрос отопления тоже остро стоит. Топлюсь пока Булерьяном 01, планирую установить ТТ котел. Выбор пал на Galmet KWRUz 22 кВт-так как цена приемлема и он всеядный. Площадь дома около 100 м2 среднеутеплен. Хочу узнать какой расход дроб, какими дровами топитесь. Насколько сухие . У меня в булере мокрые заложишь -гореть не хотят пока не просохнут в печке, тоже конденсат образуется в дымоходе. Интересно насколько загрузки хватает дровами и углем Слышал про данную модель что можно угольную пыль использовать(она дешевле угля)
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Твердопаливні котли Galmet - відгуки

    у мороз -15С я витрачаю 7 кг сухих дров (ялина), у таку ж зовнішню температуру газу спалюю 2 м3, перевіряв два рази. Ці дані - за одну годину.
    сушити бажано рік, дрова, які сохли у мене з вересня - не дуже дають тепла, довго прогорають.
     
  4. Живу без газа

    Живу без газа Прораб

    Повідомлення:
    688
    Симпатії:
    287
    Адреса:
    Николаев
    Re: Відповідь: Re: Твердопаливні котли Galmet - відгуки

    Так на сколько одной загрузки хватает дровами и на сколько углем. Ужобство обслуживания? Сколько раз котельную посещаете?
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Твердопаливні котли Galmet - відгуки

    на 1 годину. Зараз, при -6С, дров іде менше, але раз в півтори години потрібно підкидати, все вигорає. Вугіллям не палив.
     
    1 людині також подобається це.
  6. Живу без газа

    Живу без газа Прораб

    Повідомлення:
    688
    Симпатії:
    287
    Адреса:
    Николаев
    Питання до всіх, хто експлуатує котли Галмет. На вуггіллі який час горіння і скільки його треба на 24 години реально. В кого стоїть котел з верхнім горінням??? В рекламі пишуть, що котел до 20-24 годин працює при верхньому горінні(із заниженою потужністю) Тобто 20 квт при нижнсьому горінні, а при верхньому 14-16 кВт. Котел зроблений по типу польського котла Logika. Але логіка коштує від 20 тис а галмет 10-12 тис. Тому питаюсь в кого стоїть - скільки часу працює на вугіллі????????????
     
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Твердопаливні котли Galmet - відгуки

    Живу без газа, я можу вам порадити, як самому оцінити тривалість горіння будь-якого котла, без хвалебних відгуків і рекламних буклетів.

    Тривалість горіння завжди визначається двома параметрами: кількістю завантаженого палива і налаштованою (яка відбирається системою) потужністю.

    Щодо потужності котла: вона визначається конструктивно, двома площами, площею теплообміну між димовими газами (назвемо умовно її конвективна) і поверхнею котла плюс площа відбору радіаційного випромінювання палива і поверхнею котла (назвемо її умовно променева), яка сприймає цю променеву складову горіння палива. Співвідношення цих поверхонь є різне у різних котлів. У вугільних поверхня конвективного відбору майже така сама, як і поверхня променевого відбору, може на 20-40% більша.
    У деревних котлів променева поверхня працює в своєму режимі тільки під кінець вигоряння палива (дерева), а решта часу вона працює як конвективна.
    Тому у деревних котлів перевагу має конвективна площа, дерево має "довге "полум'я" і найкраще відібрати тепло від димових газів можна тільки нарощуванням цієї конвективної площі. Інакше тепло вилетить у комин (на відміну від променевого тепла, яке у комин не вилетить, тому нема потреби нарощувати променеву площу, достатньо її просто інтенсивно охолоджувати теплоносієм). Для чого ця тирада? Щоб ви могли задати питання продавцеві (виробнику) котла про площу теплообміну і отримати конкретну відповідь у м2. А вам необхідно знати площу тільки для того, щоб оцінити потужність котла.
    Маючи площу конвективного теплообміну у м2, ви множите її на 11 і отримуєте конструктивну потужність котла. Тут вже вам ніхто не зможе збрехати, що котел з площею 1 м2 видає 20 кВт і має високий ККД. (Такий котел таки може видати 20 кВт, але з наполовину нижчим ККД, тобто потрібно спалити в рази більше палива від кількості, на яку він дійсно побудований)

    І так, ви визначаєте конструктивну потужність котла, не зважаючи на різні буклети.

    Тепер необхідно взнати, скільки палива можна завантажити в котел.
    Тут, зрозуміло, так само потрібно питати продавця (виробника) розмір камери для завантаження палива, наприклад у дм3. Можна відверто питати, скільки кг якого палива входить, можна самому перевести дм3 камери завантаження палива у кг того ж палива.
    Знаючи теплотворну здатність палива (дерево 2,5 кВт/год кг, вугілля - 8 ), ви визначите, скільки кВт/год можна одноразово завантажити у ваш котел.


    Тепер основне правило, про яке не згадують: твердопаливний котел має вузькі межі щодо регулювання потужності, у найкращих (пелетних) котлів ці межі становлять від 100% до 50%, у звичайних, на кускову деревину - від 100 % до 70%.
    Якщо спробувати вийти за ці межі, ККД котла стрімко зменшується у рази.
    Знаючи це, ви зможете перевірити твердження про 24 години горіння, оскільки котел повинен горіти 24 години на мінімальній своїй потужності, яка становить 70% від максимуму. Скільки для цього потрібно палива (яка камера завантажуваного палива потрібна) ви тут же вирахуєте однією дією.
    Мало хто такі котли проектує, не те, що продає на ринку ширпотребу.


    так визначаєте тривалість горіння: теплотворну здатність завантажуваного у котел палива ділите на площу теплообміну, помножену на 11. Це буде тривалість горіння при 100% потужності, при 70% потужності буде на 50 % тривалості горіння горітиме довше.
     
    2 користувачам це сподобалось.
  8. Живу без газа

    Живу без газа Прораб

    Повідомлення:
    688
    Симпатії:
    287
    Адреса:
    Николаев
    Очень познавательная инфа! Теперь о котле - по заявлениям производителя Galmet площадь теплообмена модели на 22 кВт - 1 м2 . 11х2,3= 25,3 кВт Значит не врут про мощь котла. Но написано что для угля расчет. Обьем топки 46 литров. Тоесть войдет кусковой древесины - около 20-25 кг в лучшем случае -делаю вывод по эксплуатации своего булерьяна. Так как между топливом есть воздух. И 1 м3 дров весит примерно 700-800 кг - зависит от влажности. То получается приблизително 30-35 литров дров. (дм3) влазит в котел.

    25 кг х 3 кВт (сухие дрова) х 0,8 (КПД котла 80%)= 60 кВт - т.е при теплопотерях 10 кВт /ч (дом 90 м2) хватит на 6 часов работы.
    А если уголь -он более плотный
    30 кг х 8 кВт х 0,8 = 192 кВт делим на 10 ч получаем 19,2 часа работы .

    Вопрос- я правильно рассчитал????
    Вопрос №2 -Почему вы пишите что у угля с 1 кг - 8 кВт а у дров только 2,5 кВт

    Я считал что дрова дают около 3 кВт (сухие) а уголь примерно в 2 раза больше , т.е 1 кг = 6-7 кВт? Это от применяемого топлива зависит?

    Добавлено через 9 минут 43 секунды
    Но опять же многие пишут что мощность ТТ котла нельзя завышать. А если я планирую сделать ЕЦ -обьем системы будет литров 200-250 примерно. 15 кВт может не хватить поэтому думаю лучше 20-22 кВт, тем более хочу косвенник для ГВС литров на 100-120 запитать от котла. Как мощность подобрать правильно. ТА + обвязка ставить дорого для меня. Хочу универсальный котел чтоб не зависеть от цен на определенное топливо.
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Твердопаливні котли Galmet - відгуки

    звичайно, вугілля різне буває, для даного прикладу я взяв чисте вугілля (антрацит) і зольністю 5-6 %. Ще сильно вливає на теплотворну здатність режим спалювання, фракційність палива (тобто активна поверхня, яка приймає участь у горінні).
    Адже 1 кг палива можна спалювати різний час і з однаковою інтенсивністю поверхневого полум'я, все залежить від подрібнення цього кілограму.


    та ніби грубих помилок нема, можна і так прийняти.:)

    Добавлено через 5 минут 4 секунды
    я ж наголошував про основне правило:
    не вкладетесь ви у 70 % зі своїми 15 кВт.
    Бойлер - то добре, але реально тепла він відбере стільки, скільки води ви з нього використаєте, не більше.
     
    1 людині також подобається це.
  10. Живу без газа

    Живу без газа Прораб

    Повідомлення:
    688
    Симпатії:
    287
    Адреса:
    Николаев
    А на сколько тогда брать котел 10 кВт (теплопотери) + 10-20% запас т.е максимум 12 кВт-так???
     

Поділитися цією сторінкою