Помогите определиться с выбором отопления дома

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем LiGuB, 11 кві 2012.

  1. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    1. Да не факт, що у вас температура підлоги вище 20 С.У вас ще є вентиляція,яка можливо також підігріваеться. Якщо знайду,якийсь державний норматив по температурі підлоги то скину, короткочасно гріти ноги, то мабудь корисно, постійно ні.Ще має значення, чи ви босоніж, чи в тапках.
    2. Судячи з того,що ви пишете, то у вашом домі все гарно продумано, примусова вентиляція надійно рішає питання з вологою в домі (правда якщо надворі мороз,то повітря потрібно буде додатково зволожувати,адже вологість не повинна бути низькою,або високою,відносна вологість повинна бути в нормі)
    3.Так плюсів багато нема пилюки, не тріскає і не розсихається.
    4"газовий котел - то автоматом відмовляємося від радіаторів(із-за низької температури в носії), а якщо ставити і радіатори і теплу підлогу і "кучегарити" в контурі під 50-60*(так як треба затратити добряче енергії щоб нагріти стелю, сусіду підлогу, що наверху) то ефективності і економічності як такої не буде." - чому автоматом відмовляємося від радіаторів??? просто при меншій температурі радіатор віддає менше кілокалорій тепла, потрібні потужніші радіатори та й все....знову ж 50-60 С звідки взялось, це може бути і 40....все залежить від потужності ваших обігріваючих пристроїв,тепловитрат будинку і температурі зовні...
    на 2 поверсі і вище теплий пол майже ніколи не буде включатись...тому потрібно просто визначитись наскільки бездонний ваш гаманець.
    єкономія конденсаційного котла трішки роздута виробниками, набагато більшу єкономію дає утеплення будинку ,або рекуператор (якщо використовується примусова вентиляція)
     

Поділитися цією сторінкою