Своїми руками Будинок за 1 гривню!

Тема у розділі 'Наша стройка', створена користувачем ukrtour, 11 лют 2012.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 9 кві 2012.
  1. Голосую!

    88,9%
  2. Утримався.

    11,1%
  1. RomDzhan

    RomDzhan Бригадир

    Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    120
    Адреса:
    Ukraine>Vinnitsa
    Re: Дія третя. Дах.

    Хоч питання не до мене, але з Вашого дозволу відповім: програма ArchiCAD

    Все чудово! Молодці! Вітаю з реалізацією мрії!!! beer
     
  2. orex_

    orex_ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Re: Дія третя. Дах.

    вибачте, проскочив.
    Я шо-то пробував креслити в тих прогах,.. але не все йшо гладко.., перескочив на олівец з листком :-[ . Просто сподобалось, що розкреслено структуру криші.
     
  3. Saniat

    Saniat Майстер

    Повідомлення:
    83
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Умань
    Вибачте за цікавість, яким чином Ви збираєтесь втеплювати стіни? І чи не боїтесь холодної підлоги?hello
     
  4. corbie

    corbie Майстер

    Повідомлення:
    54
    Симпатії:
    27
    Адреса:
    Поділля (Україна)
    Хата супер!
    Але повторю запитання Saniat, як зберегти тепло? Все ж таки в один піноблок стіни.
    Ну і камін би туди.
     
  5. ukrtour

    ukrtour Бригадир

    Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    Re: Дія третя. Дах.

    Шановне панство, моє ВАМ вітаннячко з настанням весни і з настанням голосування!
    Дякую всім, хто цікавиться моєю темою і, тим паче, задає питання, бо я аж страх як люблю на них відповідати! :Hi:
    Отже:
    RomDzhan правий це саме АрхіКад. А щодо того, що папір з олівцем зручніше й простіше - я цілком згоден. Теж пройшов цей етап. Але, коли ми з дружиною, на самому початку намалювали з десяток ескізів, то я зрозумів, що далі треба все переводити в "цифру", бо так і швидше робити "перебудови" і цікаво одразу бачити 3-д модель. Тому і освоїв програму. На цей етап (від початку планування до початку робіт) пішло десь 1,5 роки, тому час був освоїти прогу.
    Для Saniat та corbie відповідь про підлогу і стіни буде така:
    Щодо підлоги, то вона буде зроблена за тим самим принципом що і дах, тобто утеплена ватою між балок. За тим винятком, що у дах я клав 3 шари вати по 50 мм, у підлогу піде 2 шари.
    Тепер щодо стін. Я спирався на дані з наступної таблички (інформація з інету)
    tabl_C.gif
    Щільність мого піноблоку (заявлена виробником) 600 кг/м куб. Чесно кажучи я думаю, що вона десь на рівні 400-500, але не в тому справа (оскільки це мені в плані теплоізоляціі навіть наруку). Отже, якщо навіть взяти з таблиці показник теплопровідності для пінобетону щільності 700, то маємо 0,16 (для порівяння берем глиняну цеглу з показником 0,8). Відповідно 0,8 / 0,16 = 5. Стіна пінобетон 200 мм * 5 = 1000 мм цегляної стіни (або кладка в 4 цегли).
    Так що, думаю, не змерзну ;-) Але це тільки голі стіни.
    В середині планую нанести (саморобну) перлітну штукатурку +- 10 мм, а зовні, згодом, обклеїти пінопластом (п\полістіролом).
    А є в планах і таке :-[ нарив в інеті дуже чудовенький проект пічки з каміном (створений на базі Кузнєцовської ОВИК-ЗК19)
    А взагалі, от маленький гіфік, як воно має бути:
    [​IMG]

    Скоро буде невеличке продовження :rubanok:
     
    2 користувачам це сподобалось.
  6. ukrtour

    ukrtour Бригадир

    Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    Дія четверта. Оздоблювальні роботи.

    Коли “коробка” була вже більш-менш готова встановив тимчасові залізні двері. А от перед Новим Роком вже поставив куплені китайські двері. Проте, коли я востаннє їздив на дачу (26 лютого), мене спіткав неприємний сюрприз. З лицьової сторони, на самому видному місці з дверей почала злазити емаль (молоткова). Що тут і казати, китай є китай, але не думав, що на стільки. Звернувся за місцем продажу, сказали, що нічого не можуть зробити, бо гарантії на них нема. Можуть тільки підібрати фарбу по кольору, щоб я підфарбував. Прикро. O=-

    4_01.jpg 4_02.jpg 4_03.jpg

    Але, попри маленькі неприємнощі, робота не спиняється навіть і взимку. Головне – гарно буржуйку натопити ))

    4_04.jpg 4_05.jpg

    Першим ділом вирішив розвести електропроводку. Лічильник (за правилами садово-дачного кооперативу) має знаходитись на вулиці, щоб до нього був вільний доступ.
    Доречи, облаштування лічильника і його підключення – це була сама перша робота яку я зробив на своїй ділянці. Лічильник було поселено у власний будиночок (зробив сам) і на власний стовп. Це ще у 2009 році:

    4_06.jpg 4_07.jpg 4_08.jpg

    А коли будинок вже був зведений, я (без задіяння електрика, оскільки спеціально при підключенні дав проводів с запасом) переніс всю систему (лічильник у ящику + гусак) на задню стінку будинку.
    Ну а звідси вже завів провід прямо через стіну у будинок.
    Вирішив все поділити на окремі зони (окремі автомати) – розетки і освітлення окремо (як на 1-у так і на 2-у поверсі) + окрема лінія на розетки у “кухні” (все таки чайник + індукційна плитка планується). Весь провід для надійності прокладено у гофротрубі.

    4_09.jpg 4_10.jpg 4_11.jpg 4_12.jpg

    Далі буде…
     
    nazno та Andrii_M подобається це.
  7. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Відповідь: Будинок за 1 гривню!

    Молодці! :vo:
    Пару некритичних зауважень по даху
    [​IMG]
    обрізати обрешітку, підбивати піддашок легше і простіше без покриття, а м/ч монтувати вже після всього підрізаючи по факту
    гідроізоляція підрізана дуже коротко
    якщо ізоляція не СД мембрана то вентзазору може бути замало
    не видно проклеєних швів пароізоляції і у місцях примикань

    Як штукатуритимете то дайте обов’язково штукатурну сітку бо пінобетон така зараза, що дуже підлягає впливу сезонної вологості і потім на штукатурці з’являються мікротріщини. У мене, до речі, також пінобетон і також 20см, штукатурив без сітки, то довелось шпаклювати з сіткою аби замаскувати хаотичні павутинки
     
  8. Saniat

    Saniat Майстер

    Повідомлення:
    83
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Умань
    Добрий вечір, радий, що звернули увагу на моє запитання.
    До речі, я не розумію мотивацію вибору саме ПІНОБЛОКУ. Хоч і дешевий матеріал, але дуже не стабільний. Тому, вважаю, питання його утеплення - першочерговим і дуже важливим. Звертаю увагу, при розрахунках необхідно окремо розраховувати утеплення бетонних поясів, якими закінчується кожен поверх.hello
     
  9. ukrtour

    ukrtour Бригадир

    Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    Пітон, дякую за поради, шкода, що вже ними не скористаюсь.... Хіба що, як буду будувати колись більший дім ;-)

    За цю пораду теж вдячен, оскільки спершу думав класти сітку, а потім передумав. Одразу запитання: мається на увазі звичайна сітка із скловолокна?

    Дякую за поради. Так, я +- так для себе і вирішив, що буду обклеювати 50мм-овим пінопластом.

    beer
     
  10. ukrtour

    ukrtour Бригадир

    Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    Дія четверта (продовження)

    Сходи
    Другим вагомим куском роботи в період “зимової сплячки” стало конструювання сходів на 2-й поверх. На самому початку, коли планувалося що сходи будуть знаходитись безпосередньо у кімнаті, для економії місця думав зробити їх круглими (гвинтовими). Але, коли після доробки проекту сходи “переїхали” частково в коридор, само собою стало очевидним, що вони будуть прямокутні (в проекції на підлогу). Став розробляти їх проект.
    Думав, що справлюся з конструктором сходів, що є у ArchiCad, але ця програма ніяк не хотіла видавати те, що мені було потрібно. Не буду викладати всі варіанти (бо я їх просто не зберігав), але суть їх зводилася приблизно до наступного:

    4_13.jpg

    По зовнішньому периметру, в принципі, мене все влаштовувало, а от по внутрішньому все виходило якось безтолково (обведено червоним): сходи були довгими і вузькими.
    Тому вирішив, що сам намалюю сходи як мені треба. Але як визначитись у параметрах сходинок? Пригадав, що мені якось казала одна літня жінка, що працювала архітектором в Київпроекті: всі архітектурні споруди загального користування робляться із розрахунку на дітей і літніх людей. Вирішив дотриматися цієї простої, але дуже корисної поради.
    Для того, щоб не винаходити велосипед просто взяв рулетку, вийшов на вулицю і заміряв сходи, що йдуть до під”їзду будинку (оскільки вони всі робляться за ГОСТами), а також міряв рулеткою всі сходи, де відчував, що нема надмірного напруження при підйомі та спуску по них. Отримав величину 180-190 висота, та 250-300 глибина сходинки.
    Взявши за основу такі граничні параметри: 190/250 (оскільки все таки місця в мене було досить обмаль) і намалював от такий проект:

    4_14.jpg

    На цю всю архітекторську роботу в мене пішло десь близько 2-х місяців (звичайно паралельно із усією іншою роботою). А коли я зрозумів, що мій проект – це те, що треба, одразу закипіла робота.
    Оскільки сходи мають дуже складну геометричну форму, вирішив, що необов’язково під них варити міцну опору. Оскільки, коли вони будуть повністю готові, вони будуть самі себе тримати у шахті.
    Тому першим етапом було повторення на стіні контуру сходинок по обом сторонам стін.

    4_15.jpg

    Вся ця конструкція робилася із нарізаного чітко за проектом кута (25*25) мм. І зварювалась в єдину змійку безпосередньо на стіні. А кріпилася (приварювалась) до стіни штирями, забитими в стіну (із розрахунку по 3 шт. на 1-у сходинку).

    4_16.jpg 4_17.jpg 4_18.jpg 4_19.jpg

    Коли змійка була вже готова до середини, почав приварювати поперечини. На лицьове ребро сходинок взяв куток 50*50мм, на внутрішню 25*25 мм. (щоправда на першу сходинку приварив і в середину куток 50*50 але збагнув, що в цьому немає сенсу. Далі став ставити 25*25).

    4_20.jpg 4_21.jpg

    Паралельно із приварюванням поперечин став вирізати та укладати чорнові сходи з ОСБ плити, щоб було зручно працювати. Врешті решт сходи дістались другого поверху!

    4_22.jpg 4_23.jpg 4_24.jpg 4_25.jpg 4_26.jpg
    Вже, коли зібрався в’їжати, згадав, що маю зробити спец фотку. Ось вона:​
    4_27.jpg
     
    Artyr reibert, blehvaka, nazno та 5 іншим подобається це.

Поділитися цією сторінкою