Як утеплити глиняні стіни?

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем stefik, 26 січ 2012.

  1. OrK

    OrK Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Франик
    Цікавить думка спеціалістів щодо наступного:
    Старий дерев'янний будинок на стрічковому фундаменті, по стінах дранка обліплена глиною з соломою, товщина стін 20-25 см.
    Хочу ззовні набити сітку рабиця та поштукатурити цементно-піщаною сумішшю. З середини утеплити мінеральною ватою 10 см. та зашити гіпсокартоном.

    Цікавить чи буде ефективне таке утеплення, чи не буде утворюватись вологість в мінеральній ваті, чи буде «дихаючий» шар штукатурки, чи не «згорить» дерево в стінах від такого ремонту?
     
  2. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    OrK, однозначно що в мінваті буде волога! її треба ставити ззовні, але тоді потсане питання чим її закрити. Варто на мою думку не витрачати гроші на штукатурку ззовні (хіба стіни ну дуже не рівні) а дати обрешітку туди мінвати, вітрробарєр і потім вде або штучну вагонку або інший варіант сайдинку та подбати про зазор між сайдингом та мінватою (див технології вентильованого фасаду).
     
  3. OrK

    OrK Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Франик
    А якщо не утепляти будинок з середини а тільки поштукатурити цементно-піщаною сумішшю ззовні чи не стане він холоднішим. Звичайний сайдинг чи євробрус мені не подобається, фіброцементні панелі подобаються але ціна кусається... Можливо є ще якісь варіанти вентильованого фасаду?
     
  4. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Стане холоднішим. Як недорогий варіант зовні плити бетоль мокрим методом.Просто прикручуєте шурупами до стіни з шляпкою від дубеля по пінопласту.Вирівнюєте плити теркою та правилов і наносите армувальний шар.
     
  5. OrK

    OrK Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Франик
    Який саме має бути армувальний шар щоб зберегти паропроникність? На Вашу думку яка має бути товщина плити в моєму випадку?
     
  6. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Для цих даних потрібно знати у якому регіоні ви проиваєте,яка товщина вашої стіни і з якого матеріалу.Що до армувального шару він може бути не товстіше 5-7мм разом з декоративним шаром.
     
  7. OrK

    OrK Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Франик
    Живу в Івано-Франаківську, стіни дерев'яні, з обох боків побита дранка, обліплена глиною з соломою, товщина стін 20-25 см
     
  8. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Середна теплопровідність деревини 0.1 У вашому випадку 0.25/0.1=2.5 теплоопір.Згідно нових норм потрібно 3,3 вам нехвата 0.8 опору. Якщо застосовувати Бетоль 8см товщини то його опір буде 1.6+2.5= 4.1 це з хорошим запасом.
    Хоча є інша сторона.Ваш опір самої стіни досить непоганий і відповідав старим нормам.Може у вас інша причина проблеми скажімо з утеплення перекриття чи підлоги.Розкажіть більш детальніше про вашу будівлю.Можливо вам краще перекриття утеплити чи підлогу.Кошти всежтаки не малі на утеплення стін а проблему може це утеплення стін суттєво невирішити.
     
  9. OrK

    OrK Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Франик
    Будинок старий, проживаю в ньому другий рік - ніби не холодний, за ці два роки стіни не промерзали ... не помокріли..., як визначити чи будинок теплий не знаю. Витрати газу зимою до 300 кубів в місяць(90 м.кв площі) . Перекриття - дерев'яне, потолок дранка + глина, зверху глина, підлога - бетонні стяжки, осб плита паркетна дошка. Зараз стало модно утепляти будинки ..., також назріло питання обновлення фасаду - хотів просто поштукатурити... кажуть що стане хата холодною... Тому пишу тут - цікава думка спеціалістів
     
  10. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Зрозуміло.На таку площу витрата газу цілком нормальна хоча і незовсім економна.Якщо вирішили обновити фасад і достатньо коштів щоб його одночасно доутеплити то це добре.Що до бетолю то найтонший виробляють 8см. 6см вже зняли з виробництва.При такій товщині будете мати дуже хороший теплоопір.Прогнозована витрата газу після утеплення може становити 170-200м3 в місяць .
     

Поділитися цією сторінкою