Схема теплого пола для чайников

Тема у розділі 'Теплые полы', створена користувачем Glamour_Gutsul, 1 гру 2010.

  1. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    ртл має обмеження по площі: 3-4 м2. З мого досвіду: не рівномірний нагрів поверхні, перегріває на вході і довго треба чекати на потепління в кінці контуру. Тому вимога до монтажу: ніяких змійок, тільки равлик (подвійна спіраль). Контур гребінки може бути до 10 м2 мати різницю по температурі між входом і виходом до 4С.
    це найдешевший і найкращий варіант, економія на матеріалах призводить до перевитрат палива і дискомфорту.
    не більше 1 м/с
    в підлогу вище 45С пускати телоносій не можна. Потрібно слідкувати за температурою поверхні підлоги, вона не повинна перевищувати 27С в зоні перебування людей. В крайових зонах, де не ступають люди, може бути 35С
    Якщо у вас котел видає мінімум 60С, то теплу підлогу можна підключати через ртл після радіатора відповідної потужності, розбивши на контури площею максимум 4 м2
    --- добавлено: 29 гру 2020 у 22:28 ---
    пс. відео малоінформативне. Такий клапан, як на відео, монтується для підживлення гребінки гарячим теплоносієм.
    Треба поставити циркуляційний насос на гребінку.
    --- добавлено: 29 гру 2020 у 22:33 ---
    ппс. міняєте місцями термостат з кульовим, на місці балкових відповітрювачів приєднюєте циркуляційний насос, щоб тягнув з верхньої балки (зворотка) і пхав у нижню(подача).. якщо я вгадав будову гребіннки.
     
    Останнє редагування модератором: 6 січ 2021
    sanykrimea та Энки подобається це.
  2. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    ДЯкую. Тому і запитую щоб не робити таких помилок а зробити правильно. А натура в мене така що люблю все робити своїми руками.
    Так і зробив . На ціій квартирі я не робив опалення , " майстри робили" . Я коли закінчував свою роботу , господар запустив опалення і почув стукіт в клапані. Запитав що з тим можна зробити. Я сказав що як мінімум треба поміняти клапан місцями бо він стоїть не по напрямку.
    Верхня подача , нижня зворотка. Я клапан поставив на верх , тобто на подачу а виносний датчик на зворотці. Якщо поставити насос схематично це буде виглядати так? ТП.png Якщо відкриється клапан , не буде насос іти в протидію насосу який стоїть в котлі? Може так ТП.png І виносний датчик поставити на верхню гребінку?.
    П.С. З прийдешнім новим роком Вас майстриnew year . Здоровя міцного , достатку та злагоди в сімях. Терпіння , бо треба ж комусь нас вчити...;)
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    робіть, як на нижньому малюнку -низ подача, верх зворотка. Капіляр(балон) кріпити на подачу, температура зворотки вам не потрібна, важлива тільки подача.
    У цих двох схемах потрібно ще ставити байпасний вентиль(балансувальний) паралельно насосу, але з другого боку гребінки, якщо будете ставити термостати на кожен контур підлоги, щоб не шуміли клапани при закриванні.
    Взагалі-то і нижня схема має недолік - збільшена ймовірність заповітрення насосу, що може бути прикріше від зустрічного вмикання циркуляційних насосів на першій схемі.
     
  4. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    З новим роком . Знайшов схожий варіант в інтернеті 2729458080_w640_h640_2729458080.jpg Можна поставити розповітрювач як на фото . А бо краще так ТП2.png .
    Я так розумію якщо не ставити головки на кожну ТП то вентиля не потрібно? А бо ставити трох ходовий ?
     
  5. manei

    manei Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    петриковка
    здравствуйте . комната 20м кв. надо разбить на два контура так как расчетная длинна трубы при шаге 150мм +/- 140м. придумал намотать вот так (как на фото). какие будут мнения стоит ли? или намотать две отдельно. на фото синим один контур красным другой рамеры не учитывал просто для наглядности улитка в улитке.
     

    Вкладення:

    • 111.jpg
      111.jpg
      Розмір файлу:
      69,3 КБ
      Переглядів:
      18
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    А почему не стоит?
     
    andrij64 подобається це.
  7. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    Доброго здоровя шановні майстри. Порадьте будьласка колектор для тп , 3 контури : 1- контур довжина труби 44м.п , 2 -ий 37м.п, 3-ий 23м.п . Загальна площа обігріву 28м2.
    Тепла підлога.PNG
    Ще на одному обєкті бачив як майстри підключили тп в ванній через рушникосушку.. Чому так , не міг запитати бо з майстрами не бачився. Схема була виконана наступним чином: від котла 25 трубою до колектора , від колектора 16 кесаном до радіаторів , і 16 кесаном через ртл на тп..
    --- добавлено: 28 лис 2021 у 23:53 ---
    Що скажете за колектор Коер? Колектор Koer.PNG . Думаю в мому випадку кранами ртл не обійтися..
     
    Останнє редагування модератором: 6 гру 2021
  8. RV Pasternak

    RV Pasternak Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Сам подібний колектор хочу ставити,тільки контура заплановані довші та й кількість їх більша.Отож думка профі що-до koer також цікавить
     
  9. RV Pasternak

    RV Pasternak Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Вітаю майстрів з новим роком та різдвом христовим, тут виникло таке питання щодо стяжки теплої підлоги, прийшов час класти плитку а стяжка ніби не бетонна ,а гіпсобетонна. Отже питання таке ,чи не повідскакує моя плитка від такого супер-пупер бетону? ДУЖЕ ПРОШУ ВАШОЇ ПОРАДИ!!!
     

Поділитися цією сторінкою