Хочу розумний будинок

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Кобзар, 21 гру 2011.

  1. аматор1

    аматор1 -

    Повідомлення:
    1.887
    Симпатії:
    483
    Re: Відповідь: Re: Хочу розумний будинок

    Кобзар, поверьте моему опыту, наиграетесь вы с этой цацой и надоест!
    если у вас ограничение по мощности, выручит реле приоритета.
    с этим отлично справляются приёмно-контрольные устройства охранно-пожарной сигнализаци + можно организовать дозвон на мобильный.
    А завязывать всё на один компьютер (притом не промышленный) ИМХО глупо, сбои софта, зависания, а также весьма условная пожаробезопасность самого ПК.
    какое? У нас например по ГСМ и так самый драконовский норматив НЭМП.

    открою вам секрет! Х...е продукты питания, Х...я экология, постоянные стрессы, напряжёнка.
    А Вы тут про мкВт от девайсов впариваете. Породу своей прошлой работы я обслуживал БС и РРЛ сотовой связи и поверьте всё нормально.
    Копайте глубже!!!
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Хочу розумний будинок

    якщо взяти по максимуму - тоді хвилина розмови по мобільнику за впливом на ваш організм буде рівна... як будемо лічити?
    Мобільник - 1 Вт, 5 см від мозку, датчик 1мВт на відстані 2 метри (середньостатистичній) від людини. Але менше з тим.
    Ви вірно підмітили, що приймачам і передавачам нема потреби займати канал зв'язку постійно. Достатньо декілька мілісекунд для встановлення зв'язку і обміну даними. В сплячому стані періодичність опитування може бути до 1 хв.
    Так що боятись бездротовогозв'язку нема підстав. За ним - майбутнє, адже мідь дорожчає. :)
     
  3. аматор1

    аматор1 -

    Повідомлення:
    1.887
    Симпатії:
    483
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Хочу розумний будинок

    предлагаю в декалитрах!
    Voyutichi, понимаете ли, журналюги так засрали людям Моск, что адекватно он уже не может воспринимать и анализировать окружающий мир.
     
  4. Кобзар

    Кобзар Підмайстер

    Повідомлення:
    46
    Симпатії:
    15
    Адреса:
    Одеса
    Відповідь: Хочу розумний будинок

    Мужики, давайте домовимось - ця гілка для тих хто хоче реалізувати озвучену на початку ідею.
    Прохання до тих, хто хоче відрадити - не заважайте і не захламляйте ресурс. Ми хочемо і маємо право наступати на граблі. :grabli: Тому не розглядаємо тут "реле пріоритету", "пограєтесь з цацою і набридне", "збої софта", "пожежонебезпечність ПК" і тому подібне. Тільки конструктивні думки.
    X-MAN, el Spark - дякую. d:)
    Спробую конкретизувати проблеми.
    1. СОФТ. Є ПК. На екрані перелік усіх споживачів. По кожному споживачу оператором встановлюється певна кількість умов, за яких він отримує, або не отримує живлення. "Умова" - поняття дуже широке - наприклад - якщо у суботу господар дивився телевізор до першої години ночі, то у неділю будильник увімкнути не раніше 11-00. Нехай поспить сердешний - наморився, трудяга.
    2. ЗАЛІЗО. При виконанні умов за яких споживача необхідно підключити/відключити від живлення ПК ініціює слаботочний сигнал на пристрій, який увімкне/вимкне споживача. Споживачем може бути і "економка" на 10 Вт і теплова пушка на 20 кВт.
    Це концепція. Усе інше - технічні питання. Давайте їх вирішувати. :mltk:
    Дякую.
     
    1 людині також подобається це.
  5. X-MAN

    X-MAN Новачок

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Україна
    Re: Відповідь: Хочу розумний будинок

    Умови - "прошлый век", рухаємось в сторону інтелектуалізації ПК, або як в народі звикли це називати "штучним інтелектом". Іншими словами, коли мова заходить про "умови", то наш "Розумний будинок" міняє свою назву на "Командний будинок". А це... уже не те, в що варто душу й час вкладувати. З іншої сторони - "штучний інтелект" - це не людина, тому від помилкових дій ніхто не застережений. Але для цього і є ті рамки, правила, в рамках яких і тренується ця наша "штучна система". Ось саме в її рамках і можна окреслити "типові умови" за рамки яких не повинен вилізти "штучний інтелект".
    Справу з цим мав, досить цікавий напрямок. Є ряд особистих робіт, кому цікаво - можуть на особистому сайті ознайомитися.
    Як я уже раніше написав - зараз планую свої часткові надбання в цьому напрямку задіяти саме для "Розумного дому", а не "Командого". Включити чайник в 9:00 ранку - це не потребує яких суттєвих винаходів чи розробок, адже, все просто: є RTC, є умова, є реле - включиться і чайник.
    Для мене це виглядає трішки по іншому: є будинок, є можливість слідкувати за більшістю дією користувачів у цьому будинку. Скажімо, я у себе це все розрулив через імпульсно-релейну логіку. Кому буде цікаво - може детально розповісти. Пішло порядка 1,5км кабелю :) (силовий+слаботочний) на 65м2. Але воно того варте :)
    Тепер я знаю: хто? коли? і що включив/виключив :) Що? скільки? включено/виключено. І тд. не буду перераховувати, одним словом, електрика зроблена по топології "Зірка", жодних розподілюючих коробок. Це дає можилвість мати доступ у будь-який час до будь-якого вузла у квартирі. + у будь-який час можна помніяти клавішний функціонал. Це завдяки фурнітурі VIMAR.
    Що дальше? Дальше все планується рулити так: в кімнатах є камери (трохи тупо, гості бояться, думають, що їх "знімає скрита камера") :)) в санвузлі - немає :) Комп'ютер аналізує поведінку юзерів у квартирі, він слідкує за те, як і коли вони чим користуються. Дальше весь цей набір інформації збирається, це все представляє собою велекиий багаж інформації для побудови системи, яка на основі всієї цієї каші буде тренувати уже "розумну систему". Так проходить час... місяць.. два - система все дальше удосконалюється і уже звичні стандартні речі - вона робить за Вас, іншими словами - допомагає :) Ось для мене такий підхід - це і буде "Розумним будинком", тобто, будинок "НЕ просто ВИКОНУЄ", а ще й "ДУМАЄ", перед тим як щось зробити.
    У фундамент механізму закладена еволюційна теорія, де саме цей набір даних за кожен відрізок часу представляє собою нову "популяцію", дальше, проходить процес "еволюції", система тренується, популяції схрещуються, відбираються кращі особини(це може бути переліе часткових наший дій по дому, які ми виконуємо) і тд.

    Взагалі - тут можна безкінечно описувати, що якби мало бути. Я планую це все викласти під OpenSource ліцензією пізніше, спершу хочу подивитися, як воно у мене на практиці вийде. Жаль, що мало людей цим цікавляться і чомусь такому довіряють, говорячи, що "комп" згорить, і будинок "з'їсть" хазяїна :) Я не заперечую - і таке може бути :)) Просто ж сам процес - це ж цікаво :)

    P.S: Пане, "Кобзар", у Вас є якась чітка постановка задачі яку Вам треба вирішити чи це Ви просто у приклад привели керування споживанням електроенергії?

    ________________________
    http://www.ikravets.com/
     
    2 користувачам це сподобалось.
  6. аматор1

    аматор1 -

    Повідомлення:
    1.887
    Симпатії:
    483
    Re: Відповідь: Хочу розумний будинок

    вы мух от котлет отделите сначала... Идеи нет, есть троллинг. То что было озвучено, давно имеет решение.
    Потому что это хрень на месяц-два, а потом заказчик говорит - отключи эту муйню на куй! А когда у видите как горят ПК (БП первыми начинают), то ваш оптимизм быстро иссякнет...
     
  7. el_Spark

    el_Spark Прораб

    Повідомлення:
    743
    Симпатії:
    376
    Адреса:
    Житомир
    Відповідь: Re: Відповідь: Хочу розумний будинок

    Отак прямо повально всі горять???
     
  8. аматор1

    аматор1 -

    Повідомлення:
    1.887
    Симпатії:
    483
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Хочу розумний будинок

    повально, в нормальном режиме работа/не работа не горят, а в круглосуточном был свидетелем как три раза горели системники ПК (начало с БП) и один раз ЭЛТ монитор.
    Из-за одного чуть АТС на 25 000 тысяч абонентов не "уграли" (в автозале стоял,TTY-. кто в теме, поймёт о каком типе АТС идётся)...
    Увидите ПК в стиле "Индастрал", поймёте разницу...
     
  9. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Відповідь: Хочу розумний будинок

    Нормальні БЖ не горять. І взагалі чим менше вкл/викл тим довше служить. А мене на відеонагляді роками не вимикались, + сервери на роботі також роками - без проблем, тільки пил вичищай раз-два у рік. Горить зазвичай при вмиканні
     
  10. аматор1

    аматор1 -

    Повідомлення:
    1.887
    Симпатії:
    483
    Re: Відповідь: Хочу розумний будинок

    именно!
    угу, только С сохнут о временем и ....
    на работе одно, а дома даже 1 на 1000000 - оно вам надо? Тем боле серверное оборудование намного надёжней и качественней. Знаем, плавали.
    сомневаюсь, что в "вумном" доме её чистить будут... ему ж работать надо, лампочки/цацки вкл/выкл, воду в писуар подать...
     

Поділитися цією сторінкою