Саморобний теплоакумулятор ТП котла

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем nohas, 8 гру 2011.

  1. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    У меня есть такой же бак. По моим подсчетам вместимость около 500 л. Давно думаю приспособить его под небольшой ТА для межсезонья. Если у Вас такая же емкость - то это можно запасти около25 Квт. Давненько задавал подобный вопрос на ФХ , то вроде ничего страшного если его впихнуть в СО с черняги. Посчитать ТА несложно. Куб воды при хорошем нагреве запасает около 50 Квт. Разделите на теплопотери своего дома и узнаете на сколько хватит ТА. Все приблизительно , но примерно так оно и есть.
    Буду думать как перейти с алюминия на чернягу. Пока не интересовался.Место для установки вроде нашел. Если запал не пройдет ,может и поставлю к морозам. Вроде и не сильно надо , но есть емкость и можно частично убрать периодические протопки в межсезонье.Еще нужно как то заварить верхний люк , вварить патрубки. По этому вопросу пока хз.
     
  2. Дональд78

    Дональд78 Бригадир

    Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    надо пробовать ! у меня расширительный бак 20 лет из алюминия и работает :):):)
     
  3. Вася 87

    Вася 87 Підмайстер

    Повідомлення:
    82
    Симпатії:
    18
    Адреса:
    Покуття смт. Заболотів
    панове порадьте
    хочу змайструвати ТА типу ящика , з листа 1.25 на 3, товщина 3мм, зігнути на кромкозгинальному станку (у кума на роботі) в ящик 1,25 на 0,75, думаю дати по дві розпорки з уголка 40 на одну стінку. вистачить!?
    Чим помалювати з середини?
     
  4. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Зазвичай купити готову бочку від бензовоза, водовоза, молоковоза, масло-бочки з ел.підстанції та ін. набагато дешевше ніж самому робити, купляючи матеріал. Особлив якщо мова про великі об"єми. Але під тиском я б їх не використовував.
     
  5. Kitsirko

    Kitsirko Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Київ
    Теплоакумулятор у вигляді ящика може існувати лише за відсутності у ньому тиску. - Бачив дешевий такий на американському форумі про сонячні колектори, зроблений просто із фанери з ребрами жорсткості із дошок і з поліетиленовим мішком усередині щоб вода не витікала...
    Але краще, все ж таки, було робити у вигляді циліндра з тієї ж фанери, або чогось подібного, більш стійкого до гниття. Тут десь на нашому форумі було вже про такі, які зроблені з бетону, об'ємом 8 і 12 м. кубічних. Їх разом вистачає щоб накопичити енергії для опалення протягом 5 днів двоповерхового, здається, будинку...
     
    Останнє редагування: 10 лис 2015

Поділитися цією сторінкою