Будинок без жодної цеглини

Тема у розділі 'Наша стройка', створена користувачем семен, 9 жов 2011.

  1. Atmo

    Atmo Майстер

    Повідомлення:
    186
    Симпатії:
    32
    Адреса:
    Киев
    Re: Будинок без жодної цеглини.

    В России уже давно хотят воспрепятствовать применению пенопласта, даже министр МЧС неоднократно высказывался против этих материалов.
    Но пока производители не сдают позиций.
    А то как корит пенопласт, что он выделяет при горении все мы знаем...
     
  2. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    Re: Будинок без жодної цеглини.

    Ви великий молодець - не встигнемо оглянутися, а ви уже скоро і облаштуєте його всередині) victory
     
  3. семен

    семен Майстер

    Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Re: Будинок без жодної цеглини.

    Я живу за 8 км від ХАЕС. Чим Ви мене лякаєте? У будинку буде примусова вентиляційна система, він знаходиться за селом , біля лісу. Я не пю, не палю і багато працюю фізично - це щось міняє ?

    Добавлено через 10 минут 55 секунд
    Я повністю підтримую Вас . Мав би гроші , використовував би піноскло. Проте пінопласт знаходиться зовні, якщо пари проникнуть у середину , то працюватиме вентиляція, адже у будинку будуть меблі, шпалери та люди в кінці кінців які теж виділяють багато чого шкідливого. Перекриття я буду утеплювати очеретом а підлогу заливати тирсо-бетоном. Такі екологічні матеріали контактуватимуть безпосередньо з житловим приміщенням. Погодьтесь ,це далеко не термодім.

    Добавлено через 9 минут 36 секунд
    Не все так просто. На ці роботи що я виконав, потрібно було не багато матеріалів а більше робочої сили , а на облаштування в середині навпаки. Провести світло,газ , зробити опалення та встановити сантехніку - це саме непідйомне.
     
    1 людині також подобається це.
  4. семен

    семен Майстер

    Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Re: Будинок без жодної цеглини.

    Ось так виглядає накритий будинок. Вже є основа порога. Почав підбивати стелю пароізоляцією щоби утеплити очеретом, але зрозумів що потрібно залити перестінки, а потім стелю.
    DSC00012.jpg 39.jpg 40.jpg 44.jpg
     
    2 користувачам це сподобалось.
  5. семен

    семен Майстер

    Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Re: Будинок без жодної цеглини.

    Підлогу заливаю тирсобетоном. Це відро цементу , 4 піску, 4 тирси , вода і виходить така собі жижа і досить тепла і досить дешева. У кімнатах буде ковролін а у кухні , коридорі та санвузлі будуть теплі підлоги, тому утеплюватись буде пінопластом плюс зверху бетон та лінолеум.
    38.jpg 37.jpg 42.jpg 43.jpg 41.jpg
     
    3 користувачам це сподобалось.
  6. семен

    семен Майстер

    Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Re: Будинок без жодної цеглини.

    Позакривав пройоми вікнами та потроху заливаю перестінки.
    35.JPG 36.JPG 42.JPG 43.JPG
     
    2 користувачам це сподобалось.
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Будинок без жодної цеглини.

    семен, може це я запізно щось раджу, але до тирсобетону додавайте вапно - не заселиться якась рослинність у вашу тирсобетонну плиту.
     
  8. Skyter

    Skyter Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.442
    Симпатії:
    516
    Адреса:
    Родился и вырос в г. Киев.
    Re: Відповідь: Re: Будинок без жодної цеглини.

    Согласен с Voyutichi, известь не помешала-бы.

    Фасад одназначно лучше утеплять минеральной ватой. Гипс хорошо впитывает влагу и медленно её отдает. При использовании его в качестве наполнителя стен, это его свойство с ПСБ на фасаде не совсем хорошо. Влага +тепло может привести к грибку. Поэтому, с вашим решением сделать принудительную вентиляцию согласен. Она просто необходима в таких условиях.

    Могу так-же порекомендовать, использовать для штукатурки стен глину или известковый раствор. Но известковый раствор готовьте сами. Заводской для этого не годится. Мало извести - много глины.

    На стены клейте бумажные или тканевые обои. От виниловых надо отказаться.

    Семен, вы молодец! Человек дела. Поэтому, крепкого вам здоровья!beer
     
  9. семен

    семен Майстер

    Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Re: Відповідь: Re: Будинок без жодної цеглини.

    У тому будинку, де я зараз проживаю , шість років тому поли також заливав тирсобетоном а він довго сохне. Я постелив лінолеум і у перший рік трохи поцвів знизу ,але після опалювального сезону процес припинився . У кухні прокапував шланг до мийки то за тумбочкою виросли справжні гриби!!! ( Не їстівні ). За пораду дякую, ще не пізно бо залита лише одна кімната.

    Добавлено через 33 минуты 24 секунды
    Дякую за побажання.
    Я багато разів натрапляв на форумі на гарячі дискусії щодо паропроникнення і т.д. Знаєте , єрунда все те. Не йде пар через стіни. Стіна мокріє не від пари а від того що вона холодна і на ній конденсується вода .Утеплили стіну і вона суха. Утеплена ззовні стіна стає теплою і у ній тепле повітря такої ж вологості як у кімнаті тому і нема ніякого парціального тиску. Якщо якийсь рух і є , то лише незначний який ні на що не впливає.
    У теперішньому будинку я живу 6 років.Він з газобетону 30см. Ми пересилилися у середині жовтня, газу не було , опалювали грубкою. Будинок новозбудований ,збудували за рік, зовні був штукатурений. Так от до 4 січня (коли дали газ) усі зовнішні стіни поклеєні паперовими шпалерами поцвіли до рівня підвіконня а по кутках та за шафами під саму стелю !!! Увімкнули водяне опалення і процес повністю зупинився. Рік тому я утеплив будинок таким же пінопластом і нічого.
    http://www.vashdim.net/?p=407
     
  10. Skyter

    Skyter Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.442
    Симпатії:
    516
    Адреса:
    Родился и вырос в г. Киев.
    Re: Відповідь: Re: Будинок без жодної цеглини.

    Вот так и споры рождаются. Вода и конденсируется с пара. :)

    Не зря у теплотехнического расчета три составляющих. Теплосопротивление (отвечает утеплитель), воздухопроницаемость (материал стены и финишная отделка), влагонакопление (точка росы и вентиляция).hello

    Вы правильно делаете, что для стены с плохой паропроницаемостью делаете принудительную вентиляцию с рекуперацией.

    Когда вы начали отапливать помещение с влажными стенами, точка росы сместилась к наружной кромке (точнее на стык с пенопластом) и таким образом у вашей стены получился запас по материалу для накопления влаги. + отопление это дополнительный элемент вентиляции, ведь создает естественное перемешивание воздуха и выравнивает влажность, улучшает вывод (принудительной вентиляцией) избытка влаги и углекислого газа (питательной среды грибка).

    Короче, паропроницаемость это серьезно и давно известно и рассчитывается. Тема курсового проекта ПГС на 3 курсе. (если не ошибаюсь).:rubanok:

    Лично я считаю, что если частный дом на одну семью инерционный и стены с хорошей паропроницаемостью ("дышащие" в народе), то нет необходимости в принудительной вентиляции, а роль рекупиратора прекрасно выполняет сам дом.

    Принудительная вентиляция пришла к нам из Термодома и Канадской технологии. Там она необходима. Как и у домов с утеплением ЭППС, ПСБ, пеностекло.
     

Поділитися цією сторінкою