Допоможіть з розміщенням будинку та проектом

Тема у розділі 'Проекты домов и коттеджей', створена користувачем serginio, 23 вер 2011.

  1. Gip

    Gip Підмайстер

    Повідомлення:
    56
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    Сумы
    Составление планов - важный шаг в строительстве. Сужу со своей колокольни. Свою планировку тоже изначально высмотрел в инете. И потом долгий процесс "вылизывания" планов - этот процесс занял около года. (У Вас тоже есть время до весны). Скажу одно - от первоначальной планировки осталась только идея . Взять готовую планировку и перенести ее на местность не всегда получается - взять к примеру ту же розу ветров и ориентацию дома по сторонам света. Когда работал именно с частным строительством часто сталкивался с ситуацией, когда выдраный с инета план на местности садился через Ж. - спальни на север, кухня на юг. Каждый план нужно дорабатывать. Автору могу посоветовать упростить планировку:
    1. Выступающие части здания - эркер, лишние углы, две террасы - это только гемор. Красоту фасада можно будет подчеркнуть отделкой, карнизами и т.д. Террасы достаточно и одной.
    2. Комнату возле гаража (которая 13,0 кв. м) я бы выровнял с общей комнатой (по наруже).
    3. Вход из гаража через улицу либо выгородить под лестницей тамбур. Во первых - не так будет тянуть холод - если гараж неотапливаемый, второе - каким бы авто не было но выхлопные газы один хрен будут (или покупайте Ё-мобиль))))))
    4. Сразу определиться с перекрытием - дерево или бетон и в каком направлении будут опираться на стены. Как по мне - лучше ж/б плиты. Хоть сам и уложил дерево - но у меня нет возможности заехать крану((((. если решите перекрывать плитами - сразу на завод узнать номенклатуру выпускаемых изделий в Вашем регионе это позволит не промахнуться со стенами.
    5. Если Вы не уверены нужен ли такой большой дом - то можно второй этаж (мансарду) вводить со временем - звукоизоляция и он же утеплитель в любом случае укладывать нужно.
    ПыСы. Теперь всем!!! Два дома с одинаковой планировкой можно обыграть так по фасаду - что никто никогда и не догадается.
     
    1 людині також подобається це.
  2. serginio

    serginio Новачок

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    5
    На рахунок сторін світу то раніше я мабуть помилявся. Цей раз їздив сам, дивився по годиннику, десь на процентів 80 правильно визначив.
    Впрнципі по-плану будиночок якраз... можливо так і залишимо, доречі треба відсканувати та викласти що мені архітектор переробив, буде цікаво почути вашу критику.

    Добавлено через 12 минут 4 секунды
    Дякую за відповідь.
    1. Думаємо на цим, при переробці плану одну тераску "знесли":)
    2. Скоро викладу наш дійсний план, там по-іншому все.
    3. Дуже сподобалась ваша порада-зауваження, до сих пір тяжко визначитись чи вбудовувати гараж в будинок... чи винести окремою будівлею. Тамбір-це ідея.
    4. Перекриття однозначно ПЛИТИ.В нас цементно-шиферний завод тут:)
    5. Якби так сформулювати щоб мене всі зрозуміли... Жити ми будемо вдвох (я і дружина), а потім і дитя. Батьки поряд живуть 1км.
    Не дуже хочеться будувати величезний сарай а потім цілу суботу відводити на його прибирання. В хаті має бути кухня,спальня,дитяча, гостьова та якась кімната де кум та кума зможуть заночувати як приїдуть в гості. Ну і суто мій каприз це великий гараж, дуже люблю щось майструвати-крутити(тому й думаю, можливо винести гараж як окремий комплекс, щоб дитинка як буде мала не чула звуків дрелі-болгарки, а спокійно спала?). Якось-так.
     
  3. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
  4. serginio

    serginio Новачок

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    5
    Отже на даний момент маю таке..
    В планах, буде перероблено вихід з гаража буде в тамбір, а також сам нараж буде збільшено і зробиться довшим для міні-майстерні.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Добавлено через 2 часа 25 минут 7 секунд
    Непойняв:-D
    а де здорова критика?
    дружині наприклад не дуже подобається велика кількість "коридорчиків".
    От собі думаю чи не завелика хатка для 2-ох людей (3-ох в майбутньому)?
    Гараж попрошу не чіпати, він буде тільки збільшуватись:-D
     
    1 людині також подобається це.
  5. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    Площі багато не буває! Головне, щоб подобалось таке планування - вам там жити. Якщо достатня висота гаражу буде, то може колись підйомника собі купите)
    Вікно у ванній кімнаті я б зробив - світліше буде, особливо якщо світло вимкнуть може коли. Та й провітрити легко можна буде.
     
  6. woda

    woda Новачок

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Киев
    Важко буде з кутами (там де вікна) консоль дуже велика необхідно чи колону ставить чи армопояс серьйозний лити. А так на смак та колір :)

    Добавлено через 9 минут 38 секунд
    А, що до, розміщення будинку то для цього потрібен генплан ділянки. Та й при теперішніх законах розміщувати вашу будівлю буде місцевий архітектор. На основі вашого ескізу та заяви про наміри будуватися видасть вам містобудівні (сільськобудівні :) ) обмеження. Де буде сказано скільки відступити від сусідів та від дороги.
     
  7. serginio

    serginio Новачок

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    5
    у вікнах будуть труби, хоча сусід (вже збудував такий дім:)) не ставив а лив армапояс.

    Добавлено через 35 секунд
    скільки висоти потребує підйомник?
     
  8. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    Я планую будувати перший поверх гаража десь висотою в 3-3,5 метри - думаю має вистачити. (підйомники різні бувають, приблизна максимальна висота підйому 1,9 м + тра висоту під автомобіль). Також на 2 авто і щоб розвернутися можна було, але ворота одні будуть.
     
  9. serginio

    serginio Новачок

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    5
    Багацько.. а може краще яму? ... в мене в друзів на сервісі так.
    Без пійомника працюють, довга яма і багато домкратів.
    Але для будинку яма, читав не "єсть гут", сирість, і можливість попадання води, при недотриманні гідроізоляції.
     
  10. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    З приводу сирості не знаю, яму буду робити 100%, так як підйомник - це хоч і не дуже великі, але все-таки гроші (думаю про б/у), то аби гараж спочатку завершити. Думаю, що якщо приміщення буде тепле та сухе, то яма не страшна...
     

Поділитися цією сторінкою