Шини для авто-мото-вело техніки

Тема у розділі 'Автоклуб', створена користувачем Voyutichi, 23 вер 2011.

  1. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    якраз я зараз "в темі" про гуму..:) Тобто щойно колеса у ровері розбирав.. Силік - не силік, а от колісна гума, випущена для продажу в далекому 1978 році (я саме придбав велосипед цього року виробництва, не їзджений, майже новий) має відмінний стан. Шкода фото не зробив. Туга, пластична, ніде ніяких тріщинок, ледве стягнув з ободу (для профілактики, хто зна що там за стільки років могло статися). Я в захваті як від ровера взагалі, так і від його гуми зокрема.. Просто чудо, а не ровер.. вміли колись не "бадяжити" гуму..
    Ось фото ровера 20160920_134651.jpg 20160920_134008.jpg 20160920_134515.jpg до початку реставрації мною..
     
    Энки подобається це.
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    А я от думаю чи вартують ті Бріджстоун, Данлоп, Тойо.. своїх грошей. Чи можна не видєлуватись і брати Корею, бо буде те саме...
     
    mahno подобається це.
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    а дивіться по пробігу, на скільки треба. Може вона не встигне зістаритись як вже з'їдиться, а може навпаки.. Дешеві переважно навпаки..
    в мене на авто стоїть передня права шина (прости Господи) ще куплена з авто в далекому 1997 році.. Лиса ще тоді була. Я , звісно, як правильний автопоціновувач, після обмивання авто поміняв зразу всю гуму на гоноровий Корморан, бо назва гучно звучить і в Польщі куповані, а там гувно не тримають..
    То гучне Корморан повидувало гулі на другий рік, виявилося звичайне ґувно.. віддав на ліси на фіру.
    другі якісь купив (назву забув), також на базарі. Сволота року не поїздила як полізли гулі... Вже нікому не давав, зі здоровим протектором (5т по асфальті)) відніс на смітник. Пішов до магазину, купив якісь французькі зимові, поставив на зад авто, на перед грошей бракло, поставив старі, які я купив з авто. Я чомусь їх не викинув на самому початку, можливо скупість початківця спрацювала..
    Тепер їзжу на француватій гумі. Зад - відносно новий, перед - відносно древній.. :)
    Купуйте дорогі шини, це виходить дешевше.. Хоча тепер довговічного не роблять..
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Брав нову зимову, за рік понадувало гулі, і вбоки і по малюнку. На наступний довелось новий комплект купляти, бо дві вибрав наче кращі, але чи зняли з виробництва, чи не завозили...
    Коли міняв, спєцу жалівся на таке. А він каже, давай більше тиску. Бо я на дві десятки нижче, аніж на наліпці на дверях, качав, бо тріпає. А він мені накачав на три більше. Каже я всім на зиму на низький профіль 2,6..2,7 качаю.
    То це в мене 45-й профіль. А ще в одного 60-й, та сама, бо разом брали, досі їздить без гуль. Гудієр, наче не дешеві. То виходить, гулі від ціни не залежать.
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    я маю підстави стверджувати протилежне, по по поча тках я з свого авто пилинки здував, а не те, щоб за тиском не слідкувати.. не допомогло, гулі вилазили, а одне заднє колесо взагалі вистрілило, правда при невдалому паркуванні, авто поставив наїхавши тим колесом на порядної висоти горб.

    Зараз старе стоїть (тільки б не наврочити) - і тиск тримає, і гуль нема.
    Звичайно, гулі виростають здебільшого при "пробої" шини до ободу на якомусь гострому краї ями і занижений тиск у шині сприяє цьому пошкодженню.. Але шина тому і дорожча, що більш витривала до такого роду навантажень. Я би брав файерстоуни (згадав, це назва моєї старої шини..:))
    --- добавлено: 23 вер 2016 у 02:24 ---
    Зовнішній стан шини швальбе спеціал 20160922_221229.jpg 20160922_221152.jpg
    мого старого (38 років) ровера.. :)
     
    Останнє редагування модератором: 30 вер 2016
    Энки подобається це.
  6. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Розповім про свій досвід, можe корисно будe. Цe про машини Мeрсeдeс Спрінтeр та Віто. На Віто купив якось з дуру росаву , чeрeз пів року зняв чeрeз нeрівномірний знос та сильний шум (всі інші нормально зношувалися, а ця чомусь там більшe там мeншe), зняв і подарував нуждeнним . Потім купував б/у- постійно гулі вилазили , виробники були різні, вік старeнький (на ринку у нас зазвичай бу були що ім ужe років по 10), потім купив Данлоп і ніяких проблeм , гуль нeма і що цікаво я іх зносив до лисих і жодного разу нe знімав на шиномонтаж, коли вжe лисі як бубон були то залізло 3-4гвіздки і так там і сиділи, чeрeз якийсь нe малий час колeсо однe спустило я іх обидва і зняв повністю.
    На Спрінтeрі, коли його купив попeрeдній власник залишив щe дeкілько шин запасних, то були Бєлшина, , так вони і закінчилися за пару місяців (в основному сильно гулі понадувало, а одe по трасі лопнуло як на горбик налeтів, чуть нe обіс....сявід такого повороту подій). Потім купив на зиму шини Тігар (багато хто казав що то мішeлін той самий тільки завод в Сeрбіі), до вeсни з тих шин залишилось мінімум протeктора, а пробіг був совсєм фігня (тищ 25макс). Потім на наступну зиму купив комплeкт бу алe в стані нових і свіжі(вік випуску був попeрeдній рік)Нокіан (фінляндія), то вони в мeнe вжe 5ту зиму ось будуть іздити і щe на дві зими точно вистачить .
    На літо купувалось вeсь час щось нeзрозумілe, в основному б/у добрих виробників алe на вік зазвичай рідко звeртав увагу і як виявлялося дарма , постійно чeрeз гулі викидав колeса. Пeрeдостанні купив комплeкт гудeар, пeрeдні два колeса трохи більшe сeзону протягнули, а задні вжe 3тє літо доізжають і на наступний рік щe будуть . Зараз купив на літо комплeкт нового мішeлін(зпeрeду поки тільки поставив, а два в запасі на зад лeжать), на зиму всe той жe Нокіан.
    Брат купує тойо і контінeнталь, всe чудово.
    Вважаю що воно варто щоб купувати шини нормальних виробників.
     
    Энки подобається це.
  7. Олександер_1

    Олександер_1 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    Я при виборі шини в першу чергу дивлюсь на індекс нагрузки і швидкості. А потім вже на виробника. Якщо шина розрахована на 500 кг, а грузити тону вантажу плюс маса машини звичайно будуть гулі.
     
  8. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Нє.
    Так нe будe, навіть коли індeкс однаковий різні виробники по різному.
    Коли купили ЛТ шку то пeрші шини туди були Тойо, тільки в дужe поганих умовах вони підвeли, а дeякі виробники навіть до половини такоі надійності нe до тягнуть.
     
    buddybuild подобається це.
  9. ЧД_

    ЧД_ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.133
    Симпатії:
    5.166
    Адреса:
    Lwow UA
    @Voyutichi, Мотобекон +5 к средней. :)
     
    Voyutichi подобається це.
  10. mahno

    mahno Інженер

    Повідомлення:
    193
    Симпатії:
    515
    Адреса:
    Україна. Івано-Франківська обл.
    Три зими відкатав на Кореї(kumho) і ніразу не пожалів. Зимою майже кожних вихідних на Буку(160+160км) мотався, плюс на роботу кожен день на машині. Ні одного проколу ні гулі.
     
    Энки подобається це.

Поділитися цією сторінкою