Проточный эл.водонагреватель

Тема у розділі 'Водонагреватели', створена користувачем NASHATILUS, 3 вер 2011.

  1. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Электроопасный.
     
  2. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Ви хоча б вкажіть населений пункт. Хтось з місцевих щось порадить або скаже куди/до кого звернутись.

    Основні параметри, що необхідні при виборі - це параметри водогону. Тобто середня температура та тиск/напір води. Від цього залежить - якої загальної потужності треба нагрівач.

    Друге - це підведена електрична потужність до будинку/квартири.

    Трете - це місце встановлення - кухня або ванна кімната. На кухню досить 2,5-4 кВт. У ванну 5,5-7-8 кВт в залежності від параметрів водогону.

    Решта - чим більше режимів роботи - тим краще. Тобто мінімум 2 тени та 3 режими роботи (тени різної потужності). Тобто можна включати 1-й тен, 2-й та два разом.
     
    Останнє редагування: 26 кві 2016
  3. МастерСАН

    МастерСАН Інженер

    Повідомлення:
    790
    Симпатії:
    689
    Адреса:
    Украина, Киев
    А если индукционный? Не электроопасный, долговечный...
    771.jpg
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Чем лучче классического ТЭНа?
     
  5. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Красивая картинка.
    Что воду греет?
     
  6. МастерСАН

    МастерСАН Інженер

    Повідомлення:
    790
    Симпатії:
    689
    Адреса:
    Украина, Киев
    • Вихревые токи генерируют не только тепло, но и вибрацию. Поэтому на стенках нагревательного элемента не оседает накипь. Следовательно, индукционные котлы не нуждаются в чистке.
    • Нагревательный элемент у такого котла – это обычная труба, разогреваемая вихревыми токами. И при постоянной циркуляции теплоносителя по требе она не может перегореть физически, в отличие от нагревательной спирали традиционного ТЭНа. То есть, о замене или ремонте нагревательного элемента можно даже не задумываться.
    • Герметичен изначально. Ведь разогрев теплоносителя осуществляется внутри цельнометаллического нагревательного элемента. Причем энергия передается нагревателю дистанционно – посредством электромагнитного поля. Поэтому, ввиду отсутствия разъемных соединений, протечек в индукционных котлах не может быть в принципе.
    • Котел не шумит, хотя нагревательный элемент может вибрировать. Но частота этой вибрации далека от диапазона звуковых волн. Поэтому индукционный нагреватель работает беззвучно.
    • Вся конструкция собирается из дешевых, легкодоступных деталей. Поэтому индукционный нагреватель дешев просто до неприличия. (С)
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Это вот это такая хирня совсем недавно началась. Это металлурги с востока вынужденно мигрировали, и стали ходить везде со своими вихревыми токами.
    Но вот если серьёзно, стоимость+стоимость эксплуатации+межремонтный интервал, - вот это, как бы, основное, что обычно интересно. Чем оно лучше классических ТЭНов?
     
    sanykrimea подобається це.
  8. gorar

    gorar Підмайстер

    Повідомлення:
    39
    Симпатії:
    19
    Ну нехай.


    Це ж скільки метрів труби потрібно щоб була потрібна площа для теплообміну? Також при постійній циркуляції і ТЕНу нічого не станеться.

    Нехай так.

    І яка там частота?

    Ось тут мені вже дуже мало віриться. Якщо нагрівальний елемент працює на частоті НЕ звукового діапазону - то для того йому потрібен перетворювач. Перетворювач на потрібну потужність (2;5;10... кВТ) буде вартувати зовсім НЕ дешево, а також це перший кандидат (перетворювач) на ремонт.

    Поправте якщо в чомусь не правий.
     
    Энки подобається це.
  9. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    А если закрыть кран?
    Как работают индукторы многие инженеры электрики знают.
     
  10. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Якщо закрити кран або пропала вода, то в звичайному проточному нагрівачі спрацює датчик тиску. Нагрівач вимкнеться. У простішому випадку датчик - як в газової колонки. Шматок гуми або ще чогось, що прогинається під тиском води та включає/виключає вимикач.

    Але так робити небажано (закривати кран). Краще спочатку вимкнути самому, та зачекати поки тепла вода стече - довше прослужить. Кран або змішувач при монтажі зазвичай ставлять до проточного нагрівача. Якщо після - той датчик не буде вимикатись. А може й буде - я не перевіряв. Там є ще один - аварійний термостат - вимикає нуль або фазу при перегріванні води. Але це вже аварійний режим роботи. Або може бути якісь інший датчик.

    Той аварійний термостат в мене згорів. При цьому нагрівач не вмикався. Так я його не міняв - з'єднав дроти напряму. Але в мене змішувач стоїть до нагрівача.
     
    Останнє редагування: 28 кві 2016

Поділитися цією сторінкою