ИБП для котлов

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем Staratel, 17 сер 2011.

  1. Dalet

    Dalet Бригадир

    Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    Вот: ФОРТ FT20

    IMAG0136.jpg
    IMAG0140.jpg
    IMAG0141.jpg

    Вот и вопрос, чем оно за годы стало краше.

    Синус там на выхолде без нагрузки непонятный, ну не синус дак это точно, с нагрузкой гдето в половину красивый, а вот при полной в 1,1квт (полная - 1,2кВт) с срезаной верхушкой.

    И покупает же его кто-то.
     
  2. Dalet

    Dalet Бригадир

    Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    А забыл. Внимание вопрос.

    Это оборудование сертифицированно. Ну и кому еще сертифицированного оборудования?
     
  3. Artm

    Artm Бригадир

    Повідомлення:
    323
    Симпатії:
    71
    Что предлагаете для котла? (С ценой в личку можно...)

    Добавлено через 20 минут 37 секунд
    да, внутрь этих приборов глянешь - так как на дядин Лешин из гаража - отлично.
    Но, продавать под официальной торговой маркой.? такое...
     
  4. Mediaservice

    Mediaservice Бригадир

    Повідомлення:
    909
    Симпатії:
    227
    Адреса:
    Днепр
  5. Dalet

    Dalet Бригадир

    Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    А вот это самый больной вопрос. Я вообще чем больше этим занимаюсь тем больше у меня настроения писимистические. Но деньги то как-то зарабатывать нада.

    Итак за что не стыдно вообщете - пока такого не знаю. Знаю кто-бы сделал, но они нехотят, точнее кто за это заплотит.

    Нормально, за что иногда приходится краснеть, но не часто, терпимо:
    LUXEON, SINPRO, ALECTRON, да в принциепе я и стараюсь заниматься только тем в чем хоть немного уверен. Все оно периодически дохнет, но как то это ненавящиво, спокойно, без нервов.

    Если выберете чего из моего асортимента маякнете я цену подкоректирую в нужном направлени, а если нет то пишите чего нашли может толковое попадется.
     
  6. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Відповідь: ИБП для котлов

    А чи обов’язковий безперебійник для котла?
    Я порахував що генератор практичніше і ціна приблизно співвідносна, то безперебійник і не планую...
     
  7. Dalet

    Dalet Бригадир

    Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    Re: Відповідь: ИБП для котлов

    Хазяин барин.

    ИБП для котла и генератор это две разные вещи. Да отчасти одна другую заменяет, но например вас нету дома, генератор без автоматики или бензин кончился а сугробы до заправки недоехать, о а ночью ради котла генератор ганять будете?

    А еще бесперебойник служит стабилизатором, без этого зачастую и гарантии на котел нету, вот хоть стаб но всеравно чего-то покупать нужно, а если тратится на стаб то подумав уже и на ИБП наскребсти можно.
     
  8. Artm

    Artm Бригадир

    Повідомлення:
    323
    Симпатії:
    71
    Re: Відповідь: ИБП для котлов

    по моему генератор для котла не подойдет (в чистом виде), во всяком случае не каждому. А вместе с генератором брать хороший стабилизатор - выходит то что уже писал Dalet, + это не самое плохое, лично мне не нравится то что в генераторе ДВЗ - а значит обслуживать надо! (это подразумевает очень многое, из того что можно сразу и не подумать - тот факт что зимой он например временами будет работать, а все остальное время?? а двигатель внутр. сгор. - это не электроника!, ему нельзя долго стоять а потом раз, и поехали....)
    + цены на топливо растут постоянно - неприятно выйдет если рассчитывали свой альтернативный Вт/ч как одно, а получилось - что "ну не те к власти пришли"...
    мне кажется в этом плане ИБП - лучше. - батарея заряжена? - не замерзнем...
    :)
    П.С думаю есть огромное количество ситуаций где ИБП будет неуместен - а генератор гораздо выгодней. Но с моим котлом я думаю именно так...
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: ИБП для котлов

    Розгляньте критично деякі мої думки щодо вибору безперебійник-генератор, які я виклав у паралельній темі у розділі електрика.

    збільшіть акумулятор. Для котла потрібно 100 ват, холодильника - 200. Плюс світло, ще 50..
    350 ват в годину. Це максимум відбору від перетворювача. Але холодильник постійно не працює, а 50/50. Котел так, постійно. Світло світиться 12 годин на добу, тобто в середньому 25ват на год в добу. 225*24= 5400 ват на добу. 5400/12=450 ампергодин для 12-вольтового акумулятора. Поділити на ккд перетворювача 450/0,8=562,5 ампергодинний 12-вольтовий акумулятор потрібно, щоб добу крутити вдома середній холодильник і середній котел.
    В 1 літрі бензину приблизно міститься 12 кват/год енергії. Але щоб її донести до холодильника, котла і лампочки, потрібно багато втрати. 40% ккд двигуна внутрішнього згоряння (це теоретично, практично - менше). Плюс втрати на електрогенераторі, ккд якого приймемо за 0,8 (що дуже добре).
    12*0,4*0,8=3,84 кват. Що дає добову витрату палива ~5.4/3.84= 1.4 літри бензину.
    Отже мінімум необхідного бензину 1,4 літри на добу для одного середнього холодильника, одного середнього котла і світла.
    Щоб довести до кінця "прикидку" витрат і вигоди - необхідно додаткові дані: як часто стаються такі відключення світла на один день?...
    тобто розподіл в часі протягом року приймемо за рівномірний. 365/15=24,3. Раз на 24 дні. за такий час наш акумулятор повинен відновити свій заряд. Оскільки більшість побутових зарядних пристроїв мають вихід 10 А, то наш акумулятор на 562 ампергодини буде заряджатися ~56*1,3=72 години, тобто 3 доби. (1,3 - це коефіцієнт надлишкового заряду, який ми повинні віддати на акумулятор, щоб він зарядився на повну свою ємкість). Якщо друга аварія зі світлом станеться за два дні після першої, то акумулятор світитиме тільки 16 годин, а якщо аварія через день - то тільки 8 годин. Ці незручності (в плані термінів) можна помягчити, застосувавши зарядне потужніше, яке може видавати до 56 А*год. Правда світла воно тягнутиме 56А*12В*1,5 (ккк зарядного)=1кВт, але і акумулятор зарядить за 13 годин...
    вибравши акумулятор (чи акумулятори) хорошого виробника, приймемо ресурс їх роботи за 300 циклів розряд-заряд, можна сподіватися, що він пропрацює 300/24=12 років. Це було б дуже добре, але найкращі виробники дають своїм акумуляторам термін служби 10 років, що трошки не "дотягує" до ресурсу по шкалі "заряд-розряд". Залишається знайти такий акумулятор по прийнятній ціні.
    Якщо взяти до уваги бензогенератор, то затрати на бензин будуть 1,4*24=33,6 літри на рік. Моторесурс бензогенераторів коливається дуже широко, в залежності від виробника цього генератора. Приймемо усереднене значення для 800 ватного генератора значення моторесурсу - 750 годин. (взагалі-то я рахую моторесурс по аналогії з мопедним двигуном: пробіг 20000 км / 40 км/год = 500 годин. Додаю ще 50% на сприятливі умови роботи для бензогенератора). Отже бензогенератор потрібно міняти через 750/24=31,25 діб роботи, або 31,25/24=1,3 роки.
    Якщо порівняти з акумулятором 10/1,3=7,7 що приблизно рівне 8 генераторам.
    Тепер порахувати вигоди-втрати в грошах. Це залежатиме від вибору виробників акумуляторів і бензогенераторів...



    Від себе питання до тих, хто вибирав собі акумулятори для ДБЖ - чи правда, що від стартерового (свинцевого) акумулятора неможливо забрати його паспортну ємкість при його роботі на Перетворювач напруги? Цікавить думка практика, так як теорію а прочитав на сайтах продавців..
     
    2 користувачам це сподобалось.
  10. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Відповідь: ИБП для котлов

    Ну я не стверджую що упси не треба зовсім, але наскільки практичні?
    Наприклад,у мене котел потребує 120 ват, скільки коштуватиме безперебійник який працюватиме без підзаряду хоча б добу? А три доби? Просто якби безпербійник коштував копійки, а генератор захмарних грошей, то куди не йшло, а так ціна суттєво не відрізняється. Крім того УПС працюватиме тільки на котел, а на генератор додатково можна вчепити світло, комп’ютер, холодильник - особливо актуально влітку.
    А ще чув що батареї мають ресурс, термін служби 2-3 роки, а потім потрібна заміна інакше робота не гарантується. А генератору що буде, це як бензопила, раз у півроку запускати на прогрів і буде достатньо + мобільність, і з нашим світлом стабілізатор потрібен обов’язково незалежно від наявності генератора

    О, Voyutichi трохи випередив.

    Добавлено через 26 минут 57 секунд
    Щось замалий ресурс, а чи не краще порівнювати з потужнішим генератором на 4-5 КВт який має більший ресурс при тому ж споживанні?
    Що мене напрягає в акумуляторах це те, що не можна спрогнозувати точний час роботи і потребу у підзарядці, на відміну від генератора який коли потрібно, тоді й дає напругу без умовностей
     

Поділитися цією сторінкою