Генератор Потапова

Тема у розділі 'Высокие технологии', створена користувачем stydent2009, 9 чер 2011.

  1. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Відповідь: Генератор Потапова

    Це було кілька років тому, хоча якщо цікаво то цих шарлатанів можна пошукати ось тут :)
     
  2. NPC

    NPC Новачок

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    33
    Re: Відповідь: Генератор Потапова

    Целиком соглашусь!
    Американцы год создавали ручку яка пишет в невесомости. Русские пользовались карандашом и смеялись над ними. Но никто же не знал из нас какие "побочные" решения были найдены в исследованиях.

    Слышал, что экипаж "Апполон-13" был спасен благодаря американскому школьнку - он подсказал как из бортового пылесоса сделать регенератор воздуха. А до этого не додумались даже в ЦУПе "Даллас".

    Если же говорить про уровень инженерного образования нашей молодежи - то он у нас падает катастрофически. Причин много. Тут и полная апатия государства, и компьютеризация, и отсутствие литературы, социальные приоритеты (торговать легче и быстрей, чем разрабатывать и созидать) и многое другое.
     
    2 користувачам це сподобалось.
  3. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Re: Відповідь: Генератор Потапова

    Нельзя не согласиться. Из десятка молодых пацанов какую-либо тягу к технике (больше, чем просто порулить) проявляют едва один-два, а уж творческий подход и готовность работать в этой области - едва ли два-три из сотни. Увы, знаю не по наслышке - принимал на практику пацанов из ПТУ (специальность автослесарь) - познания никакие и желания освоить специальность нет, работать по специальности через три-пять лет остаются единицы. Все жаждут лёгких денег без знаний, ответственности и напряженного труда. Думаю, с остальными техническими специальностями та же картина. Мишура, стереотипы легкой и красивой жизни застилают глаза, и все стройными колоннами рвутся "покупать" дипломы юристов, экономистов, политологов, дантистов и медиков (не описка - лечебное дело и зубоврачебное дело - разные специальности) - скоро уже совсем не у кого лечиться будет.
     
  4. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Відповідь: Генератор Потапова

    Ще за союзу було твердження що найкращі спеціалісти виходять з трієчників. Бо нечисельні відмінники йдуть в науку або на "жирні" посади, а трієчники стають практиками-професіоналами
     
  5. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Re: Відповідь: Генератор Потапова

    Думаю, що зараз хороші спеціалісти виходять з тих. кого не підсажують в керівне крісло різного роду опікуни, хто хоче дійсно знати свій предмет і свою спеціальність, а не купує екзамени за гроші - з тих виходять хіба що керівники і менеджери. Хоча, що рахувати мірилом життєвого успіху ...
    Ну, а вже дух підприємництва і здібності до нього взагалі з освітою мають скоріше лише непрямий зв'язок.
     
  6. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Генератор Потапова

    я не думаю, що ситуація погіршилась чи покращилась, скоріше залишається на тому ж рівні.
    Я також колись вибирав собі учнів, для заміни в армії, після року служби. Я зміг натрапити тільки на одного пристойного з 300 новобранців, які прибули майже зі всього Союзу. Завдання мені було поставлено чітко і я надіявся (після своєї роботи у Львові перед армією), що я вибиратиму з 20-30 молодих талановитих спеців, які попали в карантин перед присягою. Не тут то було.. Один, тільки один з 300 юнаків.. Це мене поставило трохи в тупік - мені потрібно мінімум дві людини.. А тут голяк, навіть електрика нема (я служив в бригадній метрології ППО ТуркВО)!
    Потім, вже після всього звернув увагу на тираж журналу "Радіо" - єдиного журналу в СРСР відповідної тематики, тираж журналу - 1 млн. Як раз на 270 млн населення Союзу.. В мене відпали питання чому мені нещастило з пошуком заміни..
    Так зараз.. Нема культу техніки, є культ наглядача-управителя, для полегшення управління населенням..
     
  7. Erg

    Erg Бригадир

    Повідомлення:
    176
    Симпатії:
    148
    Адреса:
    Киев
    Re: Відповідь: Генератор Потапова


    По последним данным, египтяне ничего никуда не перемещали. Они эти блоки лики на месте, так как имели рецепт "цемента". По поводу изобретений. Изобретение, это не то, то кто-то придумал, а те отличия, которые выделяют новое техническое решение из ряда известных. Т.е чтобы изобрести нужно знать уровень техники и найти прототип. А нонешний студент часто густо ни уровня,и техники не знает, посему слабо верится, что он что-то изобретет. Под понятием "студент" я имею ввиду интегральный образ, что, разумеется, не противоречит тому, что знающие и талантливые студенты ( господи, как же их мало!!!!) что-то смогут изобрести. Но эти изобретения редчайшие исключения из общего правила, как не прискорбно это осознавать.
    Вы случайно, уважаемый, не студент ли? Виже что у Вас запал есть и наскок, это бы приправить знаниями и методикой решения технических задач - неплохой бы сплав получился. Вы что-то из Альтшуллера читали? Почитайте, у него много интересных мыслей по поводу методики изобретательской деятельности.
    А пока Вам элементарная изобретательская задачка. У Вас есть два одинаковых по размеру, цвету и форме прутка, один из них магнитомягкий ферромагнетик, другой ферромагнетик с высокой коэрцитивной силой. Выражаясь попроще - один просто кусок железа, а другой магнит. Как, не имея ничего под руками, отличить где магнит, а где просто железо.
    Успехов и удачи!
     
  8. AndrewLaz

    AndrewLaz Прораб

    Повідомлення:
    571
    Симпатії:
    252
    Адреса:
    Херсон
    Re: Відповідь: Генератор Потапова

    https://krainamaystriv.com/showthread.php?p=130190

    Erg, первый клип в деталях можете обьяснить и рассказать?

    - я думаю по удельной массе их можно различить
     
  9. Erg

    Erg Бригадир

    Повідомлення:
    176
    Симпатії:
    148
    Адреса:
    Киев
    Re: Відповідь: Генератор Потапова

    Отакиї... Все в одну купу... Те що Ви, шановній, написали, свідчить про те, чо Ви не досить глибоко розмірковували над написаним перед відправкою читачам. Космоз зараз приносить велику користь и великі дувіденди. Без нього не булов ні интеннету, ні мобільного звязку, ні прогнозу погоди. А бездумне вікористовування єнергії так чи інакше призводить до того, що до тої єнергії, яку на Землю виливає Сонце, ще додається певна частина. Як результат - потепління, і в криницях не стає води, і не вистачає їжі. А гроші на коллайдер - дріб?язок від того, що людство вітрачає на зброю, чи парфюмерію, наприклад. Як знати, що насправді корисно і потрібне? Питання ой як не просте....
     
    Володимир П подобається це.
  10. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Генератор Потапова

    як це би м'якіше сказати: а хто вчить?
    Ви нарікаєте на природу, що студенту не далося здібностей від природи..
    Можливо у вчителів нема потреби чомусь навчити, чи знайти талант.. Може вже достатньо того, що є..
    Є така російська приказка "Голь на выдумки хитра..". Може початок винахідництва саме у тому, щоб воно було комусь потрібне?..
     

Поділитися цією сторінкою