Будет ли внешний погреб холодным?

Тема у розділі 'Постройки на участке', створена користувачем Velodrimer, 22 тра 2011.

  1. Velodrimer

    Velodrimer Новачок

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    То де ж стільки грошей взять на холодильну установку пару-трійку кубів об’ємом? ) Нє, тілько погріб. В селі без погріба ніяк.
     
  2. Velodrimer

    Velodrimer Новачок

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    Итак, мой предварительный вывод таков, что внешними погребами люди не занимаются... Че-то неохота рисковать. Вероятно, таки придется потратиться на металл и работы для варки цельного короба, который бы не пропускал воду.
     
  3. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Відповідь: Будет ли внешний погреб холодным?

    З металом то не кращий вихід, лише витрати і морока. Якщо всього на кілька кубів то герметизувати і думаю впорається компресор від звичайного холодильника щоб збити температуру до 10-15 град.
    Якщо вглиб ніяк то можна спробувати зробити щось на зразок кагату: земляного насипу - погріб на поверхні, з допомогою сучасних ізолюючих матеріалів може бути ефективно
    А ще як ви збираєтесь використовували погріб влітку тим більше в селі dntknw
    Взагалі для споруд такого плану призначення дотрИмати збереженність провіанту до нового врожаю, а це зазвичай максимум до квітня-травня, більше зберігати немає змісту оскільки старі овочі вже мають не той смак і зберігати їх у відповідних умовах вже немає потреби, бо ж є нові свіжі - ранні сорти вже практично достигли.
     
    ДачныйОлигарх та Velodrimer подобається це.
  4. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Будет ли внешний погреб холодным?

    Памятайте одну річ ,вода постійно намагатиметься випхнути вашу коробку в верх.Тому кріпити в землі її треба надійно.
     
    1 людині також подобається це.
  5. Velodrimer

    Velodrimer Новачок

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    Хм, хм... Та взагалі-то так, "збереженність провіанту до нового врожаю"... Але ж влітку теж шото їсти треба! А літо (по температурі повітря) у нас зараз триває з квітня і по вересень - півроку! Тому погріб має забезпечувати збереження овочів і в жарку погоду, на щонайбільш раціонально можливий термін.

    Я чого завівся з наземним погребом - кажуть, він займає найменше місця. Купив півбудинку і пів-двору, тому територію рахую дециметрами. Підземний мені тут не можна - внизу вода, напівпідземний проблемно - треба територія на насип. Вот і думай, як краще облаштуватися :)
     
  6. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Відповідь: Будет ли внешний погреб холодным?

    Так а порахуйте скільки вам потрібно продукції на літо, яка зберігається у погребі: картоплі, буряків, моркви - оце мабуть і все бо нічого більше до квітня не долежить, якщо не використовувати ваккумування та ін. спецметоди.
    Молода картопля вже є у червні. Тобто фактично на травень і трохи червня. Для моєї сім’ї це приблизно максимум мішок-півтора картоплі, і по два відра моркви з бурячками - це не ті об’єми через які потрібно "ліпити горбатого", на крайній випадок можна просто прикопати або зберігати у ящиках з піском
     

Поділитися цією сторінкою