Як правильно юридично оформити реконструкцію старого будинку?

Тема у розділі 'Юридические вопросы, нормативные документы', створена користувачем Melania, 30 кві 2011.

  1. sirion3

    sirion3 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Як правильно юридично оформити реконструкцію старого бу

    +100

    "МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА
    ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
    Н А К А З 24.06.2011 N 91 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 липня 2011 р. за N 830/19568
    Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудованібез дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж" - це спрощена система, стосовно першого запитання, по номеру знайдете на rada.gov.ua. До цього наказу є порядок складаня технічних умов для його виконання.
    Стосовно інших громадських булівль - все залежить від призначення будівлі та категорії складності, тому самі питаня дуже об'ємні і просто так розписувати алгорітм по кожному конкретному об'єкту ніхто не буде. Загальні норми викладені в ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності" - знайдете на тому ж сайті. Я сам професіно юридично супроводжую всі ці дії, тому пораджу не морочити голову та звернутися до надійних людей (краще за все до надійних ріелторів, маючих відповідні зв'язки чи до пректною організації, яка візьме на себе усі юридичні питання та узгодження, чи на крайній випадок звернутися до юриста - тільки такого, який би щось робив, а не тільки тянув гроші). Це я Вам раджу, як юрист з дев'ятирічним досвідом - більше 7-ми років з якого пов'язані з будівництвом. Слідувати пораді чи ні - це вже Ваша справа - можливи Ви сама є такою надійною людиною та зможете відкрити любі двері. Для мене зараз найтяжче, якщо це стосується громадських будівель (виключаючи житлові будинки та будівлі 1-2 категорії складності, що викладені в зазначеному порядку) це вирішити питання з отриманням необхідних вихідних данних та технічних умов - бо там все залежить від зонування та генерального плану населоного пункту (тобто фактично від хочу не хочу міської архітектури), а дії ДАБК можна спокійно оскаржити - головне, щоб судова будівельна експертиза була на Вашу користь:K

    PS Доречи зараз проект не узгоджує ні яка архітектура (головний архітектор) - вони (крім коли будівництво здійснюється на підставі будівельного паспорту), видають вихідні данні та технічні умови, а проект затверджує беспосередньо замовник, в деяких випадках (коли замовник відповідні державні установи, чи 4 категорія складності - проводиться його обов'язкова експертиза відповідною експертною організацією).
     
  2. Staratel

    Staratel Майстер

    Повідомлення:
    248
    Симпатії:
    46
    Адреса:
    Украина
    Никто не подскажет процедуру получения нового техпаспорта(старый есть,но появилась пристройка-всё законно)?Сколько стоит?
    Оплата БТИ,выезд техника БТИ на место.А дальше?
     
  3. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    приходите и забираете.
     
  4. ir812002

    ir812002 Новачок

    Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    0
    --- добавлено: 18 вер 2015 у 21:00 ---
    А якщо це половина приватного будинку,а сус1д пост1йно проживае закордоном 1 вже 5 рок1в не зявлявся?
     
    Останнє редагування модератором: 26 вер 2015

Поділитися цією сторінкою