Допоможіть знайти причину великого споживання газу

Тема у розділі 'Газовые котлы', створена користувачем lilandpalmer, 7 бер 2011.

  1. sergiis

    sergiis Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    Днепропетровск
    При работе с насосом увеличивается площадь охлаждения теплоносителя по разводящим трубам и уменьшается время простоя котла в выключеном состоянии(т.е. быстрее охлаждается).Посчитайте сколько у вас теплоносителя в системе.

    Оценить максимальный объем теплоносителя в системе для отопительных котлов системы АОГВ можно умножив его тепловую мощность (кВт) на коэфициент, численно равный 13,5 (литр/кВт).

    Vmax=Qmax*13,5 (л)

    Таким образом, для стандартных котлов типа АОГВграничный объем теплоносителя в системе:

    АОГВ 7 - 100 л

    АОГВ 10 - 140 л

    АОГВ 12 - 160 л

    АОГВ 16 - 220 л

    АОГВ 20 - 270 л

    АОГВ 30 - 390 л
     
  2. mravey62

    mravey62 Майстер

    Повідомлення:
    239
    Симпатії:
    84
    Адреса:
    днепропетровск
    считаю с запасом 1 квт-10 метров или 10 литров воды\особенно с насосом\ и зимой имеет место падения давления газа в магистрали,а в этом году и что то с теплотворной способностью случалось,горел но не грел.:Hi:
     
  3. ArtemKAD

    ArtemKAD Майстер

    Повідомлення:
    469
    Симпатії:
    79
    Адреса:
    Kiev
    Уточнение - кВт в теплоносителе. Если теплообменник 3 года не чистили, то его эффективность наверняка упала. В результате из 10 кВт сгоревшего газа половина может оказываться В ТРУБЕ в прямом смысле слова...
     
  4. Djon

    Djon Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    82
    Адреса:
    Днепропетровская обл.
    В прошлом году заменил свой старенький кчм-12,5 на Проскуров-16. В отопительный период замерил газоанализатором уходящие газы. Из паспортных 95% КПД газоанализатор показал 80. Причина проста – послушал продавца (хотя сам был в курсе дела) и купил котел завышенной мощности. У меня дом примерно как у автора темы, только без пенопласта(расход газа примерно 15-18 кубов в сутки, в зависимости от погоды). На такой дом хватило бы мощности и в 10 кВт, но так как мощность котла большая – что люди обычно делают – прижимают давление газа (что сделал и я). А так как на котле воздух не регулируется, то соотношение газ-воздух нарушается. Следствие – большой коэффициент избытка воздуха (у меня было в 5 раз больше), который сильно влияет (как и температура уходящих газов) на КПД.
    Разобрав котел, я обнаружил в днище топочной камеры сплошные отверстия в диаметре примерно 50 мм.(для чего не знаю). Когда заложил отверстия асбестовым листом, замерил еще раз. Газоанализатор показал-92%. Но после этого столкнулся с проблемой погасания котла даже при слабом ветре.
    В отопительный сезон снимал показания газового счетчика ежедневно, заметил очень интересную вещь – при одинаковом режиме работы котла – разный расход газа, причем, чем ниже температура за бортом, тем меньший расход газа (но не всегда – временами). Так что бадяжат нам газ как пить дать.

    Добавлено через 5 минут 40 секунд
    Сомневаюсь что воздухом - тогда газ будет взрывоопасен, а вот каким нибудь инертным газом реально.
     
  5. mravey62

    mravey62 Майстер

    Повідомлення:
    239
    Симпатії:
    84
    Адреса:
    днепропетровск
    beer
    а как? просто кран прикрутили на трубе?Вообще какая у вас автоматика евросит.хонвей или польская каре?Дырки внизу это типа тягопрерыватель.хотя обычно он вверху на выхлопной стоит. газоанализатор потому и подвирает. продукты сгорания из за низкой скорости теплообмена должны уходить медленно отдавая тепло-используют тягопрерыватель. доп подсос воздуха.Ну в отношении с газом поддерживаю на все сто\ особенно в январе чудеса в решете у всех кого не спрошу. вот только где прибор взять для определения процентного состава того что именуют бытовым газом?\
     
  6. worl_d

    worl_d Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    18
    Адреса:
    Дрогобич
    Теплоізолюючі характеристики будівель тісно пов’язані з кількістю тепла (палива), яке потрібно затратити на обігрів, тобто, чим краще утеплений будинок, тим менше тепла (палива) потрібно і навпаки. Тому, шановний, щоб відповісти на Ваше питання потрібно визначити скільки тепла втрачається через стіни, стелю, підлогу, вікна, вентиляцію і тільки потім можна зробити розрахунки споживання газу чи іншого палива за добу чи опалювальний період. Потім розрахунковий розхід потрібно зрівняти з фактичним і тільки після цого можна зробити правильний висновок як добре із яким ККД працює котел, чи правільно він підібраний, тобто чи відповідає його потужність тепловтратам будівлі і потужністі нагрівальних приладів. Крім того потріно ще розрахувати , чи дозволяє існуюча система трубопроводів пропустити кількісь теплоносія, щоб батареї розвинули певну потужність. На жаль у Вас мало даних для проведення розрахунків.

    Добавлено через 17 минут 49 секунд
    В сучасній Україні питання енергозбереження в комплексі вирішуються в основному на етапі проектування нових, сучасних будівель. Але як відомо в основному проводиться реконструкція старих будинків, які були зведені в той час, коли вимоги до енергозбереження не відповідали сучасним вимогам і при реконструкції більшості з них не проводиться ніяких розрахунків, не вимагає цього і наше законодавство.
    Як відомо, теплоізолюючі характеристики будівель тісно пов’язані з кількістю тепла (палива), яке потрібно затратити на обігрів, тобто, чим краще утеплений будинок, тим менше тепла (палива) потрібно і навпаки.
    Тому перш ніж розпочати роботи з утеплення чи реконструкції системи опалення будівлі потрібно провести її енергоаудит, визначити скільки тепла втрачається через стіни, стелю, підлогу, вікна, вентиляцію і вирішити зворотною задачу - як найбільш ефективно і з найменшими затратами зменшити втрати тепла. Тільки після проведення відповідних розрахунків можна прийняти оптимальні рішення по ефективній товщині утеплювача, щоб привести теплоізолюючі властивості огороджувальної конструкції до діючих будівельних норм, підібрати потужність нагрівальних і опалювальних приладів, виконати гідравлічний розрахунок трубопроводів, визначити, яке буде споживання енергоносіїв за опалювальний період після виконання всіх робіт.
    Часто у людей є тільки частина коштів, тому, провівши розрахунки потрібно складати поетапний план з реконструкції (утеплення) будинку і системи опалення - наприклад, спочатку утеплити стелю, потім стіни, дальше замінити вікна і після цього встановити котел відповідної потужності, причому виконані роботи на кожному попередньому етапі повинні забезпечити максимальне зниження споживання енергоносіїв. В багатьох випадках після прийняття правильних рішень без великих затрат можна перейти із вищої цінової категорії споживання газу в нижчу, також після утеплення будівлі потрібна значно менша потужність котла і нагрівальних приладів, на цьому можна і потрібно економити.
    Наведу невеликий приклад. При правильному виборі матеріалу, товщини утеплювача, заміні вікон у одноповерховому цегляному будинку його тепловтрати, а тим самим споживання газу за опалювальний період можна зменшити вдвічі, при цьому нагрівальні прилади також потрібно буде встановити в два рази меншої потужності і коштів на них потрібно витратити в 2 рази менше.
    До речі, в ЄС всі ці питання контролюються на законодавчому рівні. Для того, щоб замінити або встановити опалювальний котел, в країнах ЄС потрібно спочатку визначити тепловий баланс приміщення, порівняти його питомі тепловтрати з законодавчо затвердженими нормами, і тільки після утеплення будинку, тобто після приведення теплових втрат приміщення до діючих норм, дається дозвіл на встановлення котла певної потужності.
     
  7. Djon

    Djon Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    82
    Адреса:
    Днепропетровская обл.
    Хонвей (как Вы ее называете).
    На автоматике есть рукоятка уменьшения высоты пламени, или что тоже самое, уменьшение давления газа.
    То что Вы называете тягопрерывателем, стоит у меня за камерой горения.(Т.е. на выходе с котла по ходу уходящих газов)
     
  8. Djon

    Djon Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    82
    Адреса:
    Днепропетровская обл.
    Вот он родимый.
     

    Вкладення:

    • SDC12403.jpg
      SDC12403.jpg
      Розмір файлу:
      65,9 КБ
      Переглядів:
      160
    • SDC12404.jpg
      SDC12404.jpg
      Розмір файлу:
      57,6 КБ
      Переглядів:
      170

Поділитися цією сторінкою