Чи можна вважати плити БЕТОЛЬ утеплюючим матеріалом

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем фон, 22 лют 2011.

  1. DimaZ

    DimaZ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.743
    Симпатії:
    975
    Адреса:
    Kyiv
    это уж как кому нравится, но если утеплитель паропроницаемый, то с вентилируемым зазором (вход внизу и выход вверху для воздуха предусматриваем), а если пароНЕпроницаемый (напр. эппс, пеностекло) тогда можно и без зазора (так называемая колодцевая кладка)
     
  2. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Re: Чи можна вважати плити БЕТОЛЬ утеплюючим матеріалом

    Монтаж бетолю такий самий як вати і пінопласту. Тільки дюбеля кріплять в першому ряді по два, по кутам, кругом вікон і дверей, і через два метри в висоту по периметру.
    АРмування сіткою з клейом,або клей з мікрофіброю без сітки з двойною перетяжкою.декоративна штукатурка.

    Добавлено через 2 часа 59 минут 53 секунды
    Я В неті його не шукав отримав по електронці але деякі сторінки попробую вам показати
     
    1 людині також подобається це.
  3. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394

    Вкладення:

    • 7.jpg
      7.jpg
      Розмір файлу:
      117,1 КБ
      Переглядів:
      83
    • 8.jpg
      8.jpg
      Розмір файлу:
      102,9 КБ
      Переглядів:
      86
    • 9.jpg
      9.jpg
      Розмір файлу:
      106,9 КБ
      Переглядів:
      80
    • 10.jpg
      10.jpg
      Розмір файлу:
      129,5 КБ
      Переглядів:
      90
    1 людині також подобається це.
  4. I.Cherry

    I.Cherry Інженер

    Повідомлення:
    803
    Симпатії:
    799
    Адреса:
    Ужгород
    Із вашої дискусії потихенько приходжу до того, що цим бетолем можна утеплити свою хатку - стіни із саману. Минула і ця зима показують, що хоч стіни із саману більш-менш теплі, але всередині щоб було комфортно треба добряче гріти. Старі люди з якими я спілкувався категорично проти обклеювання пінопластом, бо саман повинен "дихати".. ватою, навіть твердими базальтовими плитами також ні - бо треба робити всякі вентканали - що знову величезні витрати.. та і вата втрамбується через деякий час - знову витрати.. Дивлюсь в сторону м. Львів - БЕТОЛЬ мабуть таки допоможе.

    Для представників БЕТОЛЬ (раз ви вже тут на форумі) : - в Ужгороді є ваше представництво ? Яка вартість того БЕТОЛю? може воно по ціні - як золото..

    Згідний на експеремент :-D якщо фірма згідна продати по низькій ціні , то буду протягом двох -трьох років інформувати - як себе "почуває" той утеплювач. :vo:
     
  5. UNES

    UNES Прораб

    Повідомлення:
    629
    Симпатії:
    323
    Адреса:
    Дніпро
    Особисто мені немає великої потреби утеплюватись, тому я міркував над попутним питанням "а що ще з нього можна зробити?"
    І надумав ось таке.
    З огляду на його плитну форму, легкість та велику пористість це може дуже зручний матеріал для створення складних форм-болванок під крупногабаритні шкарлупні вироби поверхонь 3-го порядку..
    От, наприклад, як та ванна, що на своєму сайті показував наш колега пан Цегла
    Дуже зручно в 3Д програмі намалювати "шпангоути" майбутнього виробу, з шагом 100м (або іншим, що відповідає ряду товщин плит), роздрукувати ті "ребра" поодинці на папері, якого наклеїти на плити Бетолю. Потім будь чим, а хоч би й звичайним кухонним ножичком пройтись по контуру, та зібрати отримані "блини" на повздовжну силову (хребтову) раму, подібно до того, як на центральну нитку нанизують намистини.
    Думаю, в цих застосуваннях, найкращим клеєм буде ПВА або Дракон.
    Ступінчасту поверхню потім доводимо тим самим ножичком до проектних позначок, нагрубо шпаклюємо гіпсовою шпаклівкою, накладаємо роздільний слой з воскової мастики, та заходимося до формування склопластикової шкарлупи звичайними методами
     
  6. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Чи можна вважати плити БЕТОЛЬ утеплюючим матеріалом

    Я особисто такі речі не робив з цього матеріалу.Але коли утепляли будинок то карніз і підвіконники ми робили.Технологія така.Клеяли з виступом бетоль а після цього вирізали з дошки фігурний лекал набивали наждачку і терли.Щось подібно як з простою штукатуркою тільки тут треба терти а штукатурку накидаєш а потім протягуєш форму.Після того як витер знімаєш наждачку накладаеш клей з фіброю і тієюж формою без наждачки протягуеш знову.

    Добавлено через 36 минут 14 секунд
    Хочу трохи описати про теплоопір.Дійсно є розбіжності вцифрах ДБН=0.07,гост=0.055(не більше) сертифікат підтверджує 0.05.Можна ще теоретично припустити якщо газобетон марки 400 мае теплоопір 0.1 то марка 200буде мати 0.05.
    Морозостійкість
    Від’ємні температури можуть призвести до пошкодження матеріалу лише в тому випадку, якщо його вологість перевищує деяку критичну величину. Результати випробувань, що проводилися ще в кінці 60-х – початку 70-х років, показують, що критична вологість для ніздрюватого бетону щільністю 500 кг/м? складає близько 40% за об'ємом (80% по масі), для бетону щільністю 400 кг/м? – 45-50% за об'ємом (100-120% по масі).

    До початку будівельних робіт ніздрюваті бетони мають вологомісткість не вище 15% за об'ємом. Така вологість далека від критичної, при якій можливе пошкодження матеріалу під дією холоду.

    Вище вказану інформацію я взяв з ніздрюватих бетонів по ній можна теоретично теж припустити морозостійкість бетолю.

    Слід уникати перезволоження і при експлуатації. Це не міф, а правда. А ось способи реалізації захисту від перезволоження сильно міфологізовані. Захист кладки від перезволоження і захист від «атмосферного впливу» – це зовсім не одне і те ж.

    Атмосферний вплив стосовно кам'яної кладки (в т.ч. ніздрюватого бетону ) – це зволоження дощем і висушування вітром і сонцем, що відбуваються на тлі змінної температури. Впливом сонячного ультрафіолету на мінеральні матеріали можна нехтувати.

    Само по собі зволоження дощем ніздрюватого бетону не шкодить: міцність «мокрої» кладки від міцності «сухою» відрізняється відсотків на 10, не більше (і лише в тому разі, якщо промочити кладку наскрізь, чого українські дощі зробити не в змозі).

    Морозного ж руйнування ніздрюватого бетону вже побудованої справної будівлі і зовсім ніхто ніколи не бачив.

    Тут ми приведемо дві цитати з монографії одного з найбільших радянських учених, що вивчали ніздрюваті бетони, Е.С. Силаєнкова «Довговічність виробів з ніздрюватих бетонів» (М.: Будвид, 1986). Ці цитати якраз і свідчать – відсутність зовнішнього оздоблення не веде до руйнування кладки з ніздрюватобетонних блоків:

    - «…при натурних обстеженнях будівель з нормальним режимом температурної вологості, не дивлячись на експлуатацію цих будівель протягом 35-40 років, у стінах з дрібних ніздрюватобетонних блоків, не було виявлено жодного дефекту, який був би наслідком заморожування, що чергується, і відтавання.»

    - «Зволоження поверхневих шарів ніздрюватобетонних стін атмосферними осіданнями не досягає небезпечного рівня. Мабуть, в цьому основна причина того, що неармовані вироби з ніздрюватого бетону, що експлуатуються більше 40 років без якого-небудь захисту від зволоження атмосферними осіданнями в стінах житлових будівель, не мають ознак морозного руйнування»

    Тут можна додати, що більшість з обстежених в 1970-і роки будівель, описаних в процитованій книзі, продовжують справно служити своїм господарям до цих пір.

    Найголовніше для збереження кладки з блоків – акуратно улаштувати всі підвіконні сливи, всі козирки над декоративними виступами і поясками, стежити за збереженням крівлі і систем водоскиду, влаштувати захист кладки в зоні цоколя. Головне – зробити так, щоб вода або сніг не застоювалися у контакті з кладкою. Тоді опади не принесуть газобетону шкоди, а лише коливатимуть вологість його поверхневих шарів – капілярний підсос в ніздрюватих бетонів дуже малий і звичайні дощі рідко зволожують кладку глибше, ніж на 20-30 мм.

    Висушування на вітрі і під дією сонця. Простий рух повітря, що постійно обдуває кладку, сприяє швидкому висиханню зовнішніх шарів кладки до вологості 2-5% (у залежності від поточної погоди). А ось жарке сонце може висушити поверхню кладки, звернену до півдня, майже до нульової вологомісткості (0,1-0,5%). Таке «усушивання» може покрити поверхню кладки сіточкою дрібних тріщин (у теорії). Але зазвичай, видимі тріщини на автоклавних ніздрюватих бетонах з'являються лише після пожежі. .Цей вигляд «атмосферних впливів» (жарке сонце) слід враховувати при виборі тону для пофарбування південних стін.

    Вибачаюсь що проводжу дискусію цитатами про газобетон але ці два матеріали ніздрюваті бетони тому і характеристики їхні є подібні.
     
    1 людині також подобається це.
  7. DimaZ

    DimaZ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.743
    Симпатії:
    975
    Адреса:
    Kyiv
    Re: Відповідь: Чи можна вважати плити БЕТОЛЬ утеплюючим матеріалом

    неа, нельзя, зависимость плотности и теплопроводности нелинейная

    Добавлено через 6 минут 5 секунд
    ну может и так
    Но знаете что еще необходимо сделать производителю, нужно предоставить коэффициенты теплопроводности в условиях эксплуатации А и Б, то есть в увлажненном состоянии. Потому что нормы предписывают теплотехникам делать расчеты толщин именно по этим коэффициентам и если они не найдут такие коэффициенты у производителя, то возьмут из ДБНа, а они там повыше существенно.
     
  8. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Re: Відповідь: Чи можна вважати плити БЕТОЛЬ утеплюючим матеріалом

    Я такої інформациї не маю але в ніздрюватих бетонах вони коливаються 0.001-0.01 .Я дуваю що це не найгірші показники.Тай показники можна регулювати товщиною матеріалу хотя це впливає на ціну.
     
  9. DimaZ

    DimaZ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.743
    Симпатії:
    975
    Адреса:
    Kyiv
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Чи можна вважати плити БЕТОЛЬ утеплюючим матеріалом

    я и не говорю лучшие они или худшие, эти коэффициенты просто должны быть для расчета, если их нет от производителя, то их возьмут в ДБНе, а там для 200-го 0,074 например
    можно, но тогда дороже материал, крепеж, вес на фундамент и т.д. то есть это снижает конкурентоспособность материала
    Поэтому я и говорю что было бы неплохо если бы производитель предоставил четкие коэффициенты в условиях эксплуатации.
     
  10. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Чи можна вважати плити БЕТОЛЬ утеплюючим ма

    Згідний що вага збільшується.Я колись рахував що виходить тяжче БЕТОЛЬ 100мм разом з додатковими матеріалами і просту штукатурку 20мм на будинок без штукатурки.Штукатурка вийшла тяжча.

    Добавлено через 3 часа 20 минут 11 секунд
    Представництва в Ужгороді немає.А на рахунок експерименту телефонуйте на фірму
    032 242 64 22 044 229 01 74
     

Поділитися цією сторінкою