Методи обману у будівництві?

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем TATO, 9 лют 2011.

  1. Грек

    Грек Майстер

    Повідомлення:
    134
    Симпатії:
    42
    Адреса:
    Αθηνα/Αττικη
    Ви забули що майстру потрібен набір інструментів для роботи - деякі з них потребують систематичної заміни. Інші сервісу $ . А про соціальні гарантії що Вам надає і надасть держава ( пенсійне забезпеченя ) майстер може лише мріяти . Та якщо Вам врешті так погано на державній службі - ласкаво просимо в будівництво. Станете мільйонером . Досві роботи у Вас уже є .
     
  2. Vasdey

    Vasdey Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Vol
    Я роботу будівельників робити буду, і плитку покладу, і цеглину положу не гірше "хвальоних" горе майстрів можливо в декілька разів повільніше, але положу, і провода в електричній мережі з'єднаю не гірше від остальних, і навіть опалення розрахую і зроблю, і спаяю поліпропіленові труби, а чи самий досвідчений і опитний майстер зможе робити мою - впевнений НІ

    а ні через те, щоб робити дану роботу потрібно знати декілька законів України, перечитати декілька кодексів України, знати і бути в курсі про всі підзаконні акти які виходять пошті щоденно, і розуміти чому Конституція України говорить одне, Закон України говорить інше, а постанова Верховної ради протиріччить їм обом
     
    vetal-79 та captain Grey подобається це.
  3. rodnik2

    rodnik2 Бригадир

    Повідомлення:
    432
    Симпатії:
    217
    Адреса:
    Горловка
    Да уж... И о чем тут можно говорить дальше???
     
  4. Грек

    Грек Майстер

    Повідомлення:
    134
    Симпатії:
    42
    Адреса:
    Αθηνα/Αττικη
    Я пояснив Вам принцип ціноутворення в будівницві - якщо так впевненні в своїх силах чому ж залучали майстра ? Ви ж одразу знали скільки коштуватиме робота і згодились з оплатою . І з великою впевненністю можу сказати що Ваша повільно-професійна діяльність на ниві будівництва на погляд профі буде звичайною халтурою . Профі роблять швидше, якісніше і заробляють цим на прожиток .:K
     
  5. Vasdey

    Vasdey Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Vol
    Знаєте чому будівельники такі бідні і нещасні, а через те що хочуть щоб полиживши на підлогу чотири плитки по 50 см. розміром і все давай 10 баксів, бо не хто не-буть положив, а майстер, а інакше краще день в ліжку пробуде но не піде працювати дешевше. Через те й має відповідний прибуток за місяць, а інколи місяцями не має жодного замовлення, а працював-би відповідно за помірну ціну роботи було-б вдосталь і на новий інструмент вистачало і на хліб і на масло до нього а так хочеться жити краще всіх щоб за кожну дрібницю платили так як в Європі, а витрати на проживання були-б як в Україні через те й дожились. Хоче соціальних гарантій - хай влаштується на роботу з 40 годинним робочим тижнем і зарплатою в 1000 гривень - матиме
     
    vetal-79 подобається це.
  6. totus

    totus Майстер

    Повідомлення:
    323
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Киев
    Vasdey, какой-то обиженный вы на всех работяг. У меня тут парни сбивают стяжки и штукатурку. Я вас приглашу на рабочий день, вы просто рядом постойте подышите, или поносите мешки со строй мусором для разминки. Если к вечеру вы еще дуба не врежете, я готов вам заплатить за эту работу даже на 20% больше чем плачу своим парням.
     
    4 користувачам це сподобалось.
  7. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Відповідь: Re: Методи обману у будівництві?

    Всяка робота коштує стільки, скільки за неї платять.
    А чому ви впевнені, що вашу роботу не виконає будівельний майстер? Половина нинішніх майстрів з вищою освітою. Як і ви плитку повільно будете класти, так майстер зможе розібратись в вашій роботі(не кожен звичайно).
    І повірте, ваша робота в будівництві- то аматорство( із серії Зроби сам), а не професіоналізм.:Hi:beer
     
    1 людині також подобається це.
  8. ТДА

    ТДА Майстер

    Повідомлення:
    347
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    Запорожье
    Давайте будем с вами честными, вы что думаете мы не знаем зарплаты гос.служащих, да ещё и руководителей?!!! И это не считая взятки(вот только не надо лгать что вы белый и пушистый!) Плюс машина, водитель, летом в Крым и всё за бюджетный деньги. А рассмотреть детальней работу большинства гос. организаций, так там такой хернёй занимаются, что убери вас - так только легче жить стало бы без этой бюрократии!! Да и чего греха таить бухают бюджетники на работе похлеще строителей!!

    Добавлено через 1 минуту 9 секунд
    Вы с мастером общались, а не с гл.инженером!

    Добавлено через 1 минуту 9 секунд
    А вы отличите без гугла УД от ЦД?

    Добавлено через 4 минуты 22 секунды
    Ключевое слово здесь - "декілька"!!!! Вы знаете только те законы которые вам нужны в работе, сомневаюсь что вы также хорошо разбираетесь в уголовном кодексе или сопротивлении материалов! Ну и кой мне сдался ваш интеграл?????

    Добавлено через 3 минуты 22 секунды
    Очень хочется, но вот только бюрократы вроде вас не делают нихера для этого!!!!!!
     
    3 користувачам це сподобалось.
  9. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Отож бо. Натворили "слуги народу" і армія чиновників таке законодавче поле, що "закон - що дишло. як повернеш, так вийде", і ще й хизуються цим. І, зверніть увагу, армія чиновників росте, і для всіх знаходять роботу, бо ж треба підготувати довідку про наявність довідки про довідку ... Армія горе-працівників виконує море тільки їи самим потрібної роботи, а щодо виконання того, що дійсно потрібно людям, то тут же видихаються. У вік суцільної комп'ютеризації кількість службовців невпинно зростає, тобто МОРЕ ЛЮДЕЙ КЕРУЄ КРАЇНОЮ, фактично споживаючи і НІЧОГО НЕ ВИРОБЛЯЮЧИ.
    Пишу це не зі злості, а для того, щоб розуміли люди що таке чиновник і як теперішній чиновник відрізняється від того, яким він має бути. Маю з чим порівнювати: у 80-ті роки працював інструктором оргвідділу міськкому - нас було четверо в двох кабінетах без комп'ютерів і автомобіля і ми виконували роботу, для якої сьогодні задіяно кілька десятків службовців з оргтехнікою, автомобілями і купою кабінетів. Були чіткі посадові інструкції, чітка, не дозволяюча двояких трактувань нормативна база і строгий контроль за повним і вчасним виконанням посадових обов'язків з невідворотним покаранням.
    Для довідки: у мене дві вищі освіти, стаж інженерної і чиновницької роботи в радянський час і двадцять років підприємницького стажу, з вкладенням великих власних коштів у свою майстерню (на відміну від чиновника, що у свою роботу не вкладає нічого).

    Ще одна чиновницька брехня: люди працюючі за мінімальну зарплату на практиці не мають майже ніяких соціальних гарантій, а чиновника, працюючого за таку платню я, вибачте, не бачив, хіба що наймолодша ланка - молоді люди, працюючі "за 1000 гривень", і щоденно іздячі на дорогих авто ( боронь боже старий жигуль!), за які кошти - здогадайтесь самі.
    Любий папірець від такого , з дозволу сказати, чиновника, ви дістанете після кількох тижнів (щонайменше!) постійних звертань, "позолочення ручки", дзвінка друга або ж окрику шефа.
    Наслідки такої кадрової політики є вже, а що буде років за 10-15 і думати не хочеться.

    Сказане не стосується ВСІХ чиновників, але на жаль більшості ...
     
    1 людині також подобається це.
  10. alexduc

    alexduc -

    Повідомлення:
    3.195
    Симпатії:
    2.255
    Адреса:
    Ровно
    Ребята, давайте жить дружно!!! Не стоит вдаваться в взаимные пикировки.
    Тем более, что тема разговора совершенно удалилась от основной темы.
    "Методов обмана в строительстве."

    Добавлено через 14 минут 0 секунд
    По поводу кафеля, то вам любой плиточник расскажет. Как можно положить плитку, так что бы клея не только хватило, но и себе осталось. Вот это будет обман. Так как плитка слегка словленная на клей, падать по сути до определенного стороннего вмешательства(сосед решил к примеру свою топориком, перфоратором сбить) не будет. Но только до определенного времени.
    В зачастую, мы просто обманываем сами себя. Пытаясь сэкономить на дешевой рабочей силе, на некачественных материалах. А потом горестно обвиняем исполнителя, после которого что то получилось не так.
    Уже ранее было рассказано, как обезопасить себя от обманов в посте от Уматурман.
    Вот несколько способов:

    1. обдурят если нет проекта. т.е. нет возможности изначально осметить работы, а потом их контролировать согласно объёмов и решений проекта.
    решения с коленки стоят всегда втидорога

    2. обдурят без договора. к договору обязательно приложением должна идти спецификация материалов и объёмы согласно проекта (можно и без объёмов, если в договоре указано, что компания обязуется сделать дом в полном объёме согласно проекта). НО! в договоре привязки к объёму материлов быть не должно. это задача строителя изначально просчитать объёмы по проекту. в противном случае будут возникать ситуации с недостачей материалов по разным причинам, и надо будет доплачивать.

    3. обязательно надо принимать все этапы работ, не сам ход работ. лучше заранее предупредить строителей и обозначить приёмные инспекции (как правило, таких надо 30-40 на небольшой дом). для адекватного приёма см. п.1.

    4. обязательно проговорить сроки, штрафы. обязательно прописать виды и объёмы работ

    5. работать или с юр.лицом. если с просто бригадой (часто делают в целях экономии или по незнанию), обязательно копии паспортов на стол. оплаты с бригадой под расписку.

    6. как правило, жить на стройке вместе со строителями делу не поможет никак. потраченное время/упущенные возможности и т.д. ну а может кого-то прёт

    7. ответсвенность за материалах (закупка, хранение, объёмы, охрана) - на строителях.
     
    1 людині також подобається це.

Поділитися цією сторінкою