Схема теплого пола для чайников

Тема у розділі 'Теплые полы', створена користувачем Glamour_Gutsul, 1 гру 2010.

  1. Али

    Али Новачок

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    0
    серебра не надо, достаточно АВД (керхер), комплект для чистки канализации и химию (к примеру на основе перекиси водорода - и то и другое, и третье пригодится в хозяйстве. Мыть по мере необходимости (как и многие другие системы)
     
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Серебро тоже мыть надо, и так же часто.
    Покажите, хоть словами опишите, такой обменник. Для какой-то абстрактной супеси-суглинка, дома до 100 квадратов с пятью жильцами. Который позволит отапливаться только тёплым полом.
     
  3. kysopatriu

    kysopatriu Майстер

    Повідомлення:
    233
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Черкаська обл. Драбів
    Таке відчуття що мені хату перебудовувать треба. Вікна МП пінопласт на стінах кудою у мене повітря міняється.:-D:-D
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Точно не тудою.
    Хоч з пінопластом, хоч без, крізь стіни повітря не міняється. Того що там пройде, може кільком мікробам вистачить подихати. Але не людині точно.
    Повітря має припливати десь з одного боку (наприклад через мікро провітрювання вікон) без перешкод рухатись в бік витяжки (скажімо під дверима, або крізь гратку в дверях), і виходити десь в іншому боці (через витяжку кухні-ванни зазвичай).
    За умови достатнього припливу, гравітаційною витяжкою, що вище даху, може виходити 150-180 кубів на годину. Чого в принципі може бути достатньо. А нє, то два витяжних вента по 90 кубів через стіну, для середньої хати також є добре.
    Ну і коли нема нікого дома, ніхто не парить вологою від душів і борщів, то великого обміну не треба. Можна все вимкнути замкнути.
    А коли ввечері всі вдома активно в побуті, то треба обмін збільшувати максимально.
    На сон одній людині достатньо припливу 30 кубів свіжого повітря на годину. Для активних фізичних вправ треба 60 кубів на годину людині.
     
  5. SANEK79

    SANEK79 Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    хмельницкая обл
    Маю дім 90кв, опалення тільки тепла підлога.Вистачае з головою.Даже в -20 в кожній із кімнат одне вікно на провітрювання ставлю.
     
  6. kysopatriu

    kysopatriu Майстер

    Повідомлення:
    233
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Черкаська обл. Драбів
    Можна конкретніше :діаметр труби крок укладки,товщина стяжки, квадратура кімнат,покриття підлоги,
     
  7. SANEK79

    SANEK79 Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    хмельницкая обл
    Делал сам себе теплый пол, площадь дома 90 кв .брал колектор в сборе с насосом на 6 контуров. Труба 16 металопласт длина кожного контура 70 метров, расстояние между трубами 200мм (Прогрев равномерный) подсыпка пола керамзит 0,5м после стяжка 100 мм. На неё ложился экран фольгированый (Алюхолст) дальше пенопласт 30 мм 35 плотности, крепил трубу и делал армировку сеткой (20×20мм) стяжка 60мм. Сверху везде уложил плитку.Разница между подачей и обраткой 7 градусов.Систему использую через Т/А
     
  8. Али

    Али Новачок

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    0
    серебро - это вопросы феншуя и веры, теплообменник рассчитывать надо, а мы сейчас говорим абстрактно. важно то, что это работает на практике.
    По воздухообмену: гравитационка очень сильно зависит от погоды (вплоть до обратной тяги тихим летним вечером) и если так сильно придираться к санитарным нормам, то только приточно-вытяжная и обязательно с рекупиратором и автоматикой регулирующей поток - иначе деньги в трубу. Но, повторюсь, никто не заморачивается.
     
  9. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    При температурах вище 27..28 град, тіло в одязі перестає віддавати тепло.
    Коли довго ноги перебувають у оточенні вищої температури, у людини спостерігається незворотня зміна функції надниркових, а ще й оно щитоподібної, залози, розвиток гіпертонічної хвороби.
    За відсутності достатнього повітрообміну, також нічого доброго. Принаймні, гарантовані всі сезонні респіраторні хвороби, без пропуску.
    Якщо в наших широтах комусь вистачає лише теплих підлог, ( при середній "щільності" квадратів на жителя), то життя в нього не дуже здорове, не нормальне, в санітарному аспекті...
    @SANEK79, якщо Ви живете сам на 90 квадратах, не надто чутливі до холоду, то нема питаннь. Але якщо з Вами ще кілька хатніх, шафами-диванами заставлено.., то виникають питання щодо санітарії..
    --- добавлено: 3 лют 2017 у 18:44 ---
    Никто не спорит, что работает. Просто хотелось прочитать, как напишите сколько труб под какой площадью как глубоко закопать, и в какой мере єто спасает в морозы.
    Ото всё под картошкой, должно быть с трубами. И мыть хлоркой..
    Ну нет. Нормы подразумевают необходимую достаточность. И указывают в каком случае чего достаточно.
    Гравитационка с щелями в окнах и дыркой в потолке, очень даже удовлетворяет нормам в широком числе случаев. Это когда уже не достаточно, в специальных, нужно дополнительно обеспечивать побуждение и регулировку. Именно поэтому мало кто заморачивается. Бо удовлетворяет, а не пофигу.
    Ну а кому пофигу, у того вылезет. Или плесень в углах, или окна заплачут.., или беспокойная старость...
     
    Останнє редагування модератором: 11 лют 2017
  10. Али

    Али Новачок

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    0
    Планируется закопать около 5о м трубы 200мм в котлован на глубину 1.5м вокруг дома 200 кв м 60% подсобные помещения жить будут 3 чел. в среднем 12-14 часов в день. Подача в спальни, вытяжка из санузлов и частично из кухни. Как это работает - в соседнем форуме, если хотите дам ссылку в личку. Картошку выращивать не планирую)
     

Поділитися цією сторінкою