Сокращение штата

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем vaska, 27 жов 2010.

  1. vaska

    vaska оптимистка

    Повідомлення:
    1.722
    Симпатії:
    409
    Адреса:
    Ильичевск
    Может кому пригодится мой опыт в общении с центром занятости. В июне сократили, стала на учет в ЦЗ, месяц получала хорошее пособие, сама нашла себе временную работу, инспектор обещала когда вернусь продолжить начислять пособие. Вернулась. Светит минималка потому что я проработала меньше 26 недель и по этой зарплате мне пособие насчитать не могут. По старой справке тоже не могут, она утратила свою силу. Вот так. Так что если получили пособие сидите дома и отдыхайте, а не рвитесь в бой. И еще т.к. эти 5 мес я работала на рабочей должности то теперь они вправе мне предлагать любую работу, не соглашусь - лишают пособия.

    А вот официальный ответ областного ЦЗ на мой вопрос. Если кто-то что-то понял, помогите разобраться, я ничего не поняла.
    Умови, розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю визначається відповідно до вимог Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття".
    На розміри та тривалість отримання особою допомоги по безробіттю впливає тривалість періоду роботи за останні 12 місяців, її страховий стаж (період, протягом якого вона сплачувала страхові внески), тривалість безробіття (періоду, протягом якого особа перебуває на обліку у державній службі зайнятості як безробітна), причини звільнення з останнього місця роботи та інше.
    Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років.
    Для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 720 календарних днів.
    У разі чергового визнання в установленому порядку особи безробітною, якій виплата допомоги по безробіттю припинялась у зв`язку з працевлаштуванням, виконання робіт (послуг) за цивільно-правовими угодами, зайняттям підприємницькою або іншою діяльністю, пов'язаною з одержанням доходу безпосередньо від цієї діяльності, в межах двох років, протягом яких виплачується допомога по безробіттю, тривалість її виплати враховується сумарно. Призначена допомога по безробіттю виплачується в межах цього дворічного періоду.
    Згідно п.4 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 р. №1266 (із змінами), розрахунковим періодом, за який обчислюється середня заробітна плата (дохід, грошове забезпечення) для застрахованих осіб (включаючи осіб, які працюють неповний робочий день (робочий тиждень) та добровільно застрахованих осіб), є останні шість календарних місяців (з першого до першого числа), що передують місяцю, в якому настав страховий випадок (для страхування на випадок безробіття - в якому припинено дію трудового договору).
     
    2 користувачам це сподобалось.
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Сокращение штата

    ага.. Потрібно було підробляти без афішування. А так допомога з біржі пропала..:(
     
  3. Skyter

    Skyter Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.442
    Симпатії:
    516
    Адреса:
    Родился и вырос в г. Киев.
    Re: Відповідь: Re: Сокращение штата

    Вот это и добивает. Те, кто честны в пролете... Как только сталкиваюсь с нашими законами я в шоке...
     

Поділитися цією сторінкою