Глиняний дім

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем krox, 20 лип 2010.

  1. krox

    krox Прораб

    Повідомлення:
    704
    Симпатії:
    310
    Адреса:
    Pavlograd
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Глиняний дім

    Неестетичнісь хати не в матеріалі а в архітектурі.
     
  2. mirock

    mirock мастер

    Повідомлення:
    4.671
    Симпатії:
    1.242
    Адреса:
    Dnepr
    Re: Відповідь: Re: Глиняний дім


    Найкращій внутрішній клімат. Взимку тепло, влітку - прохолодно як ні в якому іншому будинку. Стіни дихають, спертого повітря як в городських бетонних кремезовиськах немає зовсім. Якщоб ще дах із очерету, чи рогозу - то вже повний фарш.

    Глинобудування і натуральні дахи мають досить багато питань стосовно надійності і довготривалості, але тут вся проблема в тім, що ніхто не займався цим так, як наприклад бетонними технологіями. Треба розробити технологію, яка зведе на нівець ті недоліки - і це цілком можливо, я це бачу.

    От наприклад подивіться на сучасні дахи. Битумні, металопрофільні і т. і. На горище неможливо голову висунути - спечеться. Щоб це нівелювати, треба кілобакси і кілобакси на вату і працю. Та й то нема такого єфекту як під свичайною стріхою.

    А якби були такі універсальні єлементи такого даху вив`язані з рогозу наприклад оцинкованим дротом в форматі листового матеріалу - інша справа. Технологічно це нескладно, а собівартість при поточному виробництві зовсім смішна. Я вже не кажу про відновлюваність сировини. Так само з глиною. Наприклад я б, як що б зараз будувався - робив би так: бетонний стрічковий фундамент, стіні з вапняку на глиняному розчині товщіною десь 60см. Штукатурка зовні десь 10 см з соломою, прив`язана до стіни металевою сіткою, внутрішня - глина з фіброю. Вихид даху не менше метра, а то й півтора-два. Підлога - звичайна стяжка по теплій засипці - та ж сама глина. Отакє. Можна ще вдосконалювати - це я так, накидав з голови.

    В батьків вапняковий дім - майже не гірше за кліматом з глиняного. Прохолода без кондиціонерів і незначні витрати на опалювання.
     
    4 користувачам це сподобалось.
  3. Goshia

    Goshia Прораб

    Повідомлення:
    2.115
    Симпатії:
    206
    Что-то мне эта вся технология сомнительна, так можно и в землянки вернуться, а такой глиняный дом, хороший ливень размоет за час, и будет, как в той сказке о трех поросятах, помните какие дома они строили, и какой из них выстоял против волка?
     
  4. krox

    krox Прораб

    Повідомлення:
    704
    Симпатії:
    310
    Адреса:
    Pavlograd
    Та ви що знущаєтесь???rofl Тисячі років нащі пращури після кожного дощу строїли нові хати??? SOS Оцю хатинку, наприклад, всю осінь ховали від дощів, ну а взимку вжеж дощу нема от і розпакували, так?[​IMG] А раковину, яка є на фото вище в темі, хазяйка теж ліпить кожен раз як збереться гора посуду.rofl А вже як не щастить англійцям, просто жах з їхніми постійними дощами [​IMG]

    Добавлено через 7 минут 20 секунд
    Не кажучи вже про гатчинський палац -напевно брешуть шо 200 років не реставрували, то вони тишком-нишком по ночах переліплюють його.

    Добавлено через 15 минут 39 секунд
    Ну а такий аргумент: "...по словам участников афганской войны, попадание прямой наводкой из танка в стену глиняного дома не разрушало его, а лишь оставляло след..."
     
    1 людині також подобається це.
  5. Goshia

    Goshia Прораб

    Повідомлення:
    2.115
    Симпатії:
    206
    Мы два года тому назад ремонтировали дом, в который в 42 году попал снаряд. На стенах прямо видно, куда он попал. Это, правда, не глиняный дом был, а мергельный, но сложенный на глиняном растворе.
     
  6. mirock

    mirock мастер

    Повідомлення:
    4.671
    Симпатії:
    1.242
    Адреса:
    Dnepr
    Тут головне зрозуміти, що важливо не з чого, а як.
     
  7. VIKI+

    VIKI+ Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    Киев
    Хочу вступиться за автора темы и его желание построить глиняный дом. Вы знаете krox, я очень хорошо Вас понимаю и отчасти поддерживаю. Мне в наследство от бабушки остался дом в деревне, он глиняный и ему уже 90 лет. Такие дома действительно: экологичны, в жару просто подарок и достоинств у этого дома очень много. Но есть и недостаток, это у моего дома, а Вы его избежите. Мой дом строился тогда, когда фундаменты особо не использовались, поэтому дом с годами от того что там живут только на выходные и отпуск стал проседать. Построен он не из одной глины. Там деревянный каркас обложенный вальками из рудой глины и соломы (это основа). Затем он заштукатурен глиной и помазан белой глиной. Используя современные технологии всё это можно модернизировать, но глину оставить как основной материал. На счёт дешевизны не знаю, у меня карьер с глиной рядом. У нас в деревне много таких домов. Но вот дома помоложе (60-70 лет), они уже на фундаменте и обложены кирпичом, чтобы с улицы меньше мазать глиной. У меня мазанка и мне нравится, правда из-за того что не на фундаменте и проседает, перестраивать всё равно придётся.
    Удачи Вам.:vo:
     
    2 користувачам це сподобалось.
  8. Goshia

    Goshia Прораб

    Повідомлення:
    2.115
    Симпатії:
    206
    Я глину воспринимаю, как материал, из которого производится глиняный кирпич, посуда, и клинкер. Мы все, в том или ином виде, применяем глину в строительстве.
     
  9. krox

    krox Прораб

    Повідомлення:
    704
    Симпатії:
    310
    Адреса:
    Pavlograd
    То як, всі фото що я виставив тут це фотошоп? Чи все ж можна будувати з саману.
     
  10. Goshia

    Goshia Прораб

    Повідомлення:
    2.115
    Симпатії:
    206
    Саман - это не чистая глина.
    Саман — это мятая глина с соломой. Как показали исследования, этот материал обладает хорошими теплоизоляционными и гигиеническими свойствами. Саман является наиболее древним строительным материалом, насчитывающим тысячелетия своего применения. Возводились из него не только малоэтажные здания,.но и сложные сооружения, о чем свидетельствует применение его при строительстве Великой Китайской стены, пирамид в Египте и Перу. Постройки из саманного кирпича повсеместно были распространены в Среднее Азии, Иране, Монголии, Китае, Турции: крепостные огре городов, храмы, мечети, караван-сараи, двухэтажные дома др.
     

Поділитися цією сторінкою