Поліпропіленові труби зі скловолокном???

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Simchuk S., 15 тра 2010.

  1. aleksejhik

    aleksejhik Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Re: Поліпропілен зі скловолокна???

    ТОТАК ВОНО І Є Є Є Є:)
     
  2. sa-master

    sa-master Підмайстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Киев
    Re: Поліпропілен зі скловолокна???

    Как по мне-фигня, это стекловолокно плавиться вместе с пластиком, доверия не внушает, да и пробовал как-то согнуть трубу такую-трескает...
     
  3. Васильсабо

    Васильсабо Майстер

    Повідомлення:
    107
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Поліпропілен зі скловолокна???

    Привіт хлопці.З такою трубою працюю кілька років (SDR7)вона називається.Для монтажника це казка-паяється дуже просто, не треба зачищати (ми робили акватермовським фазером) стики виходять суперові(припаяйте фітинг до фазера і до любого дешеашого ппр і вліпіть ним ло бетону -самі побачите якість).Він трохи м*якший за штабі,але в штробі це не важливо,а при зовнішньому монтажі ми кріпили кліпси з кроком 05м і ніяких проблем(на довгих лініях не забудбте про пешки).Не подумайте,що рекламую акватерм,я роблю всім за що платять гроші-ППР(крім турка і китая) насувна гільза (люба,слава богу китай поки не клепає),мідь.Металопластиком не роблю бо дістали гумки на фітингах,завуження труби фітингом,ну і ціна на фітинги.
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Поліпропілен зі скловолокна???

    а що гумки? До нас привозили вирізані опресовані фітинги, говорили - ось вам, дивіться, ваша техніка протікає. Розрізаємо гільзу, трубу..
    Так і є.. Труба не калібрована, фаски не зняті, гумка розірвана.. А гонору було перед тим..:) Хоч металопластиком і легко працювати, але ж не до такої степені роз...ства.
    Завуження - суттевого опору не створює, збільшення на 1-1,5 % опору контуру на один фітинг. Це дрібниці, оскільки на термостат радіатора припадає 50 % опору контуру, більше 5 фітингів у контурі радіатора не буває. Це говорить про те, що контур радіатора не від чує практично наявність фітингів (їх опору рухові теплоносія).
    ціна. Так, це не до порівняння ціна кутника для МП з ПП кутником. МП кутник - цк латунь, гільзи з нержавійки, точна токарна робота.. А пп кутник - кусок литої пластмаски.beer
     
    1 людині також подобається це.
  5. sa-master

    sa-master Підмайстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Киев
    Re: Відповідь: Поліпропілен зі скловолокна???

    +100! Спецов нынче хватает. Прежде чем что-то делать-не стоит лениться, а необходимо прочитать мануал, практичного обучения не всегда достаточно
     
  6. Васильсабо

    Васильсабо Майстер

    Повідомлення:
    107
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Львів
    Re: Відповідь: Поліпропілен зі скловолокна???

    Привіт Voyutichi.Чесно кажучи було таке,але в 2001р.Тоді майже ніхто нічого не знав,інформації був мінімум.Перший свій об*єкт робили майже " на хлопський розум",але зразу ж ,коли вирішили цим займатися всерйоз,погнав шукати інформацію,і найшов так,що інструмент для калібрування,зняття фаски і вигинання труби є і досі і до своєї роботи я ставлюся відповідально.Але проблема в іншому-коли береш роботу і вибираєш мп,то людина йде на базар,бачить ціну ТМ і ціну Герц,і як правило тягнуться до першого,а робити цим Г і дати 5 років гарантії якось не хочеться.Ще один момент-приходиш до людини і вона з ходу замовляє пайку.Я думаю,що така ситуація виникла через те,що було багато проблем з мп трубами і по вині монтажників,і мабуть в більшій мірі через використання підробок,а нормальні фірми мали б серйозніше просувати і захищати свою продукцію.
     
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Поліпропілен зі скловолокна???

    хто хоче дешеве - купить дешеве, як його не переконуй про надійність. У клієнта обмаль коштів, а роботу зробити хочеться, марно, що ця робота перероблятиметься потім, головне - зараз "не втопитися", а там, далі, може пронесе..а чудес не буває, все одно потрібно платити. Клієнт за три роки змінив два ручних радіаторних крани, третій купив у мене, вчора. Каже, що в мене дешевше :)
    Взагалі-то, проблема вибору матеріалу - філософія життя. Хтось купляє в магазині "все по три гривні", хтось - в магазинах-салонах. Не варта старатися заповнити собою весь ринок за будь-яку ціну, треба просто знати своє місце і бути достойним цього місця.
     
  8. Tehnik-san

    Tehnik-san Інженер

    Повідомлення:
    621
    Симпатії:
    707
    Адреса:
    Москва
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Поліпропілен зі скловолокна???



    В этом мире нет почти ничего, что бы кто-нибудь не смог бы сделать немножко похуже и продать немножко подешевле, и люди, ориентирующиеся только на цену, становятся заслуженной добычей подобных дельцов. Глупо платить слишком много, но ещё хуже платить слишком мало. Если Вы платите слишком много, Вы теряете какую-то сумму. И всё. Если же Вы платите слишком мало, то тогда Вы теряете всё, потому что купленная вещь не может выполнить своей задачи. Законы экономики не позволяют получить что-то ценное задёшево. Если Вы решаетесь в пользу самого дешёвого предложения, Вы должны учитывать и риск, на который Вы идёте. А если Вы на него идёте, то у Вас достаточно денег, чтобы заплатить и за что-нибудь получше.

    Джон Раскин 1819-1900
     

Поділитися цією сторінкою