Опалення дачного будинку?

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Vovik07, 14 кві 2010.

  1. Васильсабо

    Васильсабо Майстер

    Повідомлення:
    107
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Опалення дачного будинку?

    Резонноbravo,але це не зовсім АТ скоріше місце,куда можна скинути лишнє тепло до речі дуже виручає при використанні сонця.А на протязі опалювального сезону воно цього не зробить,тому бочка і ще раз бочка
     
  2. ArtemKAD

    ArtemKAD Майстер

    Повідомлення:
    469
    Симпатії:
    79
    Адреса:
    Kiev
    Re: Відповідь: Опалення дачного будинку?

    Еще как сделает. Там масса накопителя очень велика. Мы как-то раз испытали зимой сколько времени 100м2 теплых полов удержит температуру в доме при выключеном отоплении. У нас получилось примерно падение на градус в сутки.
    Естественно есть и недостаток - это низкотемпературный АТ и для ГВС он не подойдет.
    ЗЫ. Кроме того можно вспомнить старые добрые камины в домах с печным отоплением. Они так-же представляют собой каменные АТ которые человечество использует не одну сотню лет...
     
  3. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    Re: Відповідь: Опалення дачного будинку?

    Васильсабо, в мене два поверхи , то ви пропонуюте розширювальний бачок постовити на другому поверсі??
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Опалення дачного будинку?

    Васильсабо, так це не наша приватна розмова, а форум, тому ваша участь у розмові дуже бажана!
    та я дивився, майже в три рази дорожчий за автомобільний. Якщо маєте десь точку з дешевими інверторними акумуляторами - поділіться інформацією.
    бак - це та ємність, яка відбиратиме залишкове тепло від котла, коли циркуляція пропала (нема світла, заклинив насос), а у котлі ще повно палива. Щоб його не заливати водою або аварійно вигрібати (а за цим потрібне око та око), акумулятор не дасть котлу перегрітися.
    якщо система відкрита - тоді у найвищій точці системи. Якщо закрита - тоді нема сильних вимог до місця встановки мембранного бачка, головне - правильно накачати в нього повітря.
    А от Тепловий Акумулятор можна ставити у зручному для вас місці.
    У приведеній мною схемі бак над котлом не зовсім акумулятор, а Аварійний Розвантажувальний Акумулятор. В заводських варіантах такого аварійного охолодження котла передбачають додатковий змієвик, через який пропускають мережеву холодну воду (через котел у каналізацію) при відкриванні аварійного клапану перегріву.
     
  5. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Опалення дачного будинку?

    Voyutichi, тобто я так зрозумів що не обовязково ставити бак аккумулятор бо чесно кажучи мені про них майже нічого не відомо:Hi: можна поставити мембранний бачок?. В мене вдома на одному кріпленні : розширювальний бачок , розвоздушувач, та аварійний клапан. Котел газовий . система закрита. Чи можна таке поставити до ТП - котла. Просто з вдома з газовим простіше - нема світла ,нема тепла...:)
     
  6. 321

    321 Інженер

    Повідомлення:
    1.197
    Симпатії:
    459
    По молодости лет пришлось жить в доме, где отопление было так устроено. По дум комнатам и кухне проложены были трубы и обычные радиаторв отопления. На кухне стояла печь, которую топили дровами. А под самым потолком кухни находился бачок, типа сливного в туалете. Во всю систему наливалась через этот бачок вода и когда печку топить начинали, вода нагревалась и начинала циркулировать по всей квартире. Может вы такой спсоб и обсуждаете. Только вот как быть со вторым этажом? Даже если бачок повесить на второй этаж, хватит ли давления, что бы вода поднялась на второй этаж, не знаю.
     
  7. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    321, Та не зовсім, така система називається "гравітаційна" тобто з природньою циркуляцією теплоносія, я таки планую ставити закриту систесу опалення з циркуляційним насосом, але що мене непокоїть це те . що при відсутності електрики може створитися тиск який може пошкодити котел чи систему, Ось як цьому запобігти??
     
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Опалення дачного будинку?

    Vovik07, тут потрібно собі чітко уявляти що є що і для чого воно.
    Аварійний Розвантажувальний Акумулятор - потрібно обовязково. Навіть не АРА, а вузол охолодження перегрітого котла при аварійній ситуації. Як цей вузол організувати - то потрібно вирішувати вам на місці, спираючись на ваші можливості. Одним з варіантів такого вузла і є наведена вище схема.
    Просто Акумулятор Тепла бажаний, але не обовязковий. Він необхідний більше для запасання тепла, щоб наприклад, вистарчило переночувати без підкидання палива у котел. Само собою, що ці два акумулятори можуть виконувати функції один одного, але вся суть в монтажі цих бочок. Звичайний ТА можна помістити в будь-якому місці будинку, а розхолоджувач потребує монтажу за певними правилами.
    Розширювальний бачок - це для компенсації об"ємного розширення теплоносія в системі при його нагріві. Його монтаж обовязковий і до теплового акумулятора має відношенння поскільки-постільки..
    хватить.. :)
     
    1 людині також подобається це.
  9. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Опалення дачного будинку?

    Така проблема розглядалась https://krainamaystriv.com/showthread.php?t=3570
     
  10. Васильсабо

    Васильсабо Майстер

    Повідомлення:
    107
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Відповідь: Опалення дачного будинку?

    Яне пропоную,просто так дійсно повинно бути.Є ще варіант-берете до котла буфер з теплообмінником,котел заганяєте в теплообмінник,со берете з буфера.Тоді сміло над котлом ставите простий розширювальний бак-це буде досить високоефективна система безпеки для вашого котла.А на со поставте простий компенсаційний бачок відповідно до її об*єму.Тут є один мінус-появляється лишній насос,але воно того варте-каміни з водяною сорочкою поставляються з такою штукою-працює супер,18квт камін має над собою 12л бак і на протязі кількох годин ми його кип*ятили раз 5-переставав кипіти і нормально працював далі
     
    1 людині також подобається це.

Поділитися цією сторінкою