Довговічність стіни.. Яка підвищити її довговічність?

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем Voyutichi, 8 кві 2010.

  1. UNES

    UNES Прораб

    Повідомлення:
    629
    Симпатії:
    323
    Адреса:
    Дніпро
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Довговічність стіни.. Яка підвищити її довговічніст

    ніяк. Тому солей не буде. Ані зі стіни, ані з самого ГКЖ
    Аж ніяк. Витривалість цегли залежить від "множення" двох факторів: міцності та водопоглинання. Міцність клінкеру в 3 рази вище за звичайну, а водопоглинання в 2 рази менше. Тобто, дуже приблизно чи наочно, в 2х3=6 разів витривалість до метеознущаннь у клінкерної цегли вища, аніж у звичайної (ця думка не академічна, експериментально не перевірена, а є лише наслідком уявного експерименту)
    "100% гарантію дають лише Бог та страхові фірми" (с)
    Але таке рішення, безумовно, буде наближене до ідеалу
     
  2. Vladlen

    Vladlen Шабашник

    Повідомлення:
    3.613
    Симпатії:
    695
    Адреса:
    Сумы
    Voyutichi, глубина шва для клинкера 3-4мм.,если и делать расшивку то только
    Виготовлення розчину для кладки фасадної цегли
    [Під кутом нахилу кельми розчин не повинен сповзати та давати будь який відрив шматочків] Клінкерна керамічна цегла «КлінКЕРАМ» має надзвичайно високі фізико-механічні властивості, в першу чергу, її низьке водопоглинення, яке значно збільшує строк служби фасаду та не обмежує цеглу у її використанні, але низький рівень водопоглинення додає труднощів муляру при кладці стіни. Зважаючи на це, компанія «Керамейя» пропонує використовувати для виготовлення розчину вже готові сухі суміші, які спеціально для цього зроблені. Суміші можна використовувати різних товаровиробників, але найбільш оптимальними є суміші виробництва ТОВ «Фасад» (www.fasad.ua), які було спеціально розроблені під властивості фасадної цегли «Керамейя». Виготовлення розчину виконуйте згідно інструкції по використанню, який надає товаровиробник суміші.

    Використання готових сухих сумішей типу «Фасад» дає наступні переваги перед цементно-пісчаним розчином самостійного виготовлення:
    # відсутність висолів на поверхні кладки (в суміші «Фасад» відсутні водорозчинні солі);
    # розчин на основі сухої суміші не дає відриву шматків розчину, що попереджує забруднення міжстінного повітряного простору вентиляційної системи фасаду;
    # сухі суміші прискорюють швидкість кладки (кладка клінкеру на звичайному розчині дає можливість за сміну возвести не більше 4-х рядів кладки, а суха суміш збільшує їх до 6-9 рядів).

    При самостійному виготовленні розчину використовуйте портланд-цемент марки 400-500 без домішок. Категорично забороняється використовувати вапно.

    Кладка фасадної цегли

    1. Попередження:

    1.1. В процесі кладки завжди використовуйте цеглу з різних піддонів (одночасно з трьох-чотирьох), якщо використовується цегла з різних партій.

    1.2. Наносіть розчин рівномірно на всю поверхню цеглини.

    1.3. Вертикальні і горизонтальні шви повинні щільно прилягати до поверхні цеглини.

    1.4. Використовуйте чистий інструмент, підтримуйте чистоту на робочому місці.

    1.5. Негайно усувайте різного роду забруднення з поверхні фасадної кладки (наприклад, за допомоги сухої ганчирки та щітки). Не допускайте схоплювання цементного розчину на поверхні цеглини.

    1.6. Не виконуйте кладочні роботи під час зливи та морозу. Не допускайте протікання розчину з шву на цеглу.

    1.7. Негайно після схоплювання розчину шов необхідно вирівняти і одночасно ущільнити фуговочною кельмою.

    1.8. Новозбудовану стіну захищайте від намокання на протязі 14 діб, шляхом накривання свіжої кладки поліетиленовою плівкою.

    1.9. Кладка керамічних фасадів виконується з виразним виділенням розшивки. Для розшивки краще виконувати інші, ніж для кладки види розчинів. Але розчин для кладки та для розшивки може бути одним, в тому разі, якщо він для цього призначений. Розчин має мати пластичну консистенцію.

    1.10. Очистка фасаду водою є лише косметичною операцією. Використання кислоти для очистки фасаду є крайністю. Фасад повинен бути викладено так, щоб не було необхідності використовувати хімічні речовини для його очистки.

    1.11. Забруднення з фасадної цегли, що виникають в процесі ведення кладки та фугування швів потрібно знімати лише сухим способом.

    2. Технологія кладки:

    2.1. Укладіть «насухо» перший ряд цегли для правильної розмітки вертикальних швів. Для полегшення перев'язки цегли пропонуємо ширину вертикального шву брати 10 мм (дві ширини цегли + товщина шву = довжині цегли, тобто 120+120+10=250 мм). Вертикальні шви в першому ряді будуть визначальними в подальших рядах.

    2.2. Ведіть кладку цілими рядами згідно середній висоті рядів.

    2.3. Для стін з повітряним проміжком між шарами стіни шириною не менша 4 см необхідно у фасадному шарі зробити впуск (найнижчий ряд фасаду) та випуск (самий верхній ряд фасаду) повітря для забезпечення вільної циркуляції повітря. Щоб отвори не було помітно, на практиці це досягається наступним шляхом: через кожні чотири ряди робиться пустий вертикальний шов, заповнюючи його шматком утеплювача, котрий потім виймають по закінченні розшивки. Закриття вентиляційної повітряної пустоти будь-якою перегородкою потребує додаткових впускних та випускних шляхів.

    2.4. З'єднання фасадного шару стіни з основним несучим шаром потрібно виконувати за допомоги анкерів, які виготовлюються з легірованої (нержавіючої) сталі (найкраще, якщо вони будуть виготовлені у заводських умовах). Як правило, потрібно чотири анкера на кожен квадратний метр стіни. Анкери потрібно вживлювати в стіну під кутом до керамічного фасадного шару, щоб не допускати наволоження теплоізоляційного шару при кондиціонуванні пару на поверхні анкеру.

    2.5. При кладці рядів цегли потрібно попереджувати попадання розчину у повітряну пустоту. Для цього достатньо прижимати кельмою розчин на цеглі зі сторони повітряного шару.

    2.6. Укладайте ряди точно до рівня шнуру-причалки, натягнутого на вертикальних рейках (див. п.2.4.1), що показує середню висоту ряду. Це попередить багатократний контроль рівня рядів та відхилення по товщині шва та цегли, а їх можливі візуальні відхилення зникнуть.

    2.7. В разі, якщо колір розшивки швів відрізняється від кольору розчину, після завершення кладки частини фасаду і перед початком процесу схоплювання розчину, необхідно вискоблити розчин до глибини 8-10 мм за допомоги кельми, підрізаючи його літерою V. Після вискоблювання, фасад потрібно очистити за допомоги м'якої щитки.

    2.8. Після закінчення робочого дню можна оросити фасад водою (за допомоги садового пульверизатору) та легко протерти цеглу вологою губкою.

    2.9. В разі виконання кладки з розшивкою, розшивка фасаду виконується як окремий процес після кладки всього фасаду і мінімум через 3 дні після вискоблювання розчину із швів. Рекомендації при проведенні робіт по розшивці швів кладки:
    2.9.1. При виконанні розшивки, потрібно бути дуже акуратними, щоб зайвий раз не забруднити фасад.
    2.9.2. Використовуйте спеціальні розчини для розшивки, які призначені для зовнішніх робіт.
    2.9.3. Розшивка завжди виконується з гори до низу.
    2.9.4. Оптимально, коли зовнішній шар розшивки є утопленим не більш, як на 3 мм від поверхні цегли вглиб кладки.
    2.9.5. Важливо, щоб ширина кельми для розшивки була вужче, ніж ширина прийнятого шву.
    2.9.6. Після закінчення розшивки всього фасаду, необхідно м'якою вологою щіткою очистити його від дрібних шматочків розчину та легко оросити його водою. Чистку потрібно робити тільки після висихання швів. Очищати фасад потрібно тільки водою або, у випадку сильних забруднень (особливо залишків розчину) – дуже слабим розчином кислоти або спеціальними засобами. Очистку фасаду водою завжди виконують згори до низу. Очистка виконується наступним чином:
    2.9.6.1. Фрагмент фасаду потрібно рясно оросити водою.
    2.9.6.2. Очистити фрагмент фасаду чистою щіткою середній жорсткості, змочуючи її в розчині кислоти або спеціальних хімічних речовинах. Очищувати тільки поверхню цегли! Не очищуйте кислотою шви!
    2.9.6.3. В самому кінці потрібно весь фасад облити водою.
    Более детально http://www.kerameya.com.ua/ua/menu2/sovet/kladka_klikera/
     

    Вкладення:

    • 008.jpg
      008.jpg
      Розмір файлу:
      38,3 КБ
      Переглядів:
      231
    1 людині також подобається це.
  3. Goshia

    Goshia Прораб

    Повідомлення:
    2.115
    Симпатії:
    206
    Добавлено через 5 минут 6 секунд
    Интересная тема. Кирпич на фото разрушается потому, что у него низкая морозостойкость, и большая пористость. Если такой кирпич обработать гидрофобизатором, например, Ceresit СТ 13 - это намного повысит долговечность такой облицовки.
     
  4. BES

    BES Майстер

    Повідомлення:
    420
    Симпатії:
    54
    Свеженький ужастик со Строимдома
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    При строительстве использовался кирпич СБК-Ромны, весь кирпич был вскрыт пропиткой Фасад. Осенью был накрыт пленкой и вот какая картина предстала перед нами по окончании зимнего периода. (с)
     
    2 користувачам це сподобалось.
  5. DimaZ

    DimaZ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.743
    Симпатії:
    975
    Адреса:
    Kyiv
    Это кирпич просто такой специальный с нанотехнологиями, покупаешь ровненький - удобно складывать, транспортировать, а когда сделал кладку нанороботы превращают его в "рваный камень":-D
     
  6. Батько

    Батько Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.523
    Симпатії:
    1.044
    Адреса:
    Новая Каховка. П.Г.Т. Днепряны.
    :-Droflтак сказать делают под старину, ведь сейчас модно всё под старину...:Hi:
     
  7. UNES

    UNES Прораб

    Повідомлення:
    629
    Симпатії:
    323
    Адреса:
    Дніпро
    Цієї зими така хворь спіткала цеглу майже всіх виробників.
    Вважаю, що головними чинниками катастроф була не якість цегли як такої, а порушення нормативів поводження з керамічною лицьовою цеглою та нехтування рекомендаціями спеціалістів
    "Сдуру можна й паротяг зламати, хоч він і залізний" (с)

    Добавлено через 34 минуты 55 секунд
    Цілком слушне зауваження про необхідність гідрофобізації. Зацікавив цей Церезит-13.
    Судячи з опису, це кремнійорганічна емульсія, подібна до багатьох аналогів. Експлуатаційні особливості теж без особливостей, хіба що застигає на повітрі так, що розчинником можна тільки відмити інструмент. Поверхню лицьової цегли рекомендовано мазюкати 0,7л/м2. Реалізується флягами по 5 та 10л. Припускаю, що ось ця ціна 501,24 грн стосується фляги 10л.
    Тобто, вартість гідрофобізації 1м2 поверхні складатиме: 501,24/14,28=35грн/м2
    Для порівняння:
    Обробка аналогічним гідрофобізатором (водорозчинним) ГКЖ-11К має такі показники:
    1л концентрату, який коштує в Дніпропетровську 60 грн, вистачає для обробки 30-40 м2 (поверхня стіни з лицьової керамічної цегли).
    Тобто, вартість гідрофобізації 1м2 поверхні складатиме:
    60/35=1,72грн/м2
    Подібні порівняльні розрахунки мені доводилося проводити декілька разів за останні півтора роки, відколи "Кремнійполімер" звалився в штопор. І завжди, жоден з аналогів, навіть не наблизився за своєю економікою до показників ГКЖ-11К.
    Доречі, виробництво ГКЖ-11К відновлене, з чим усіх нас вітаю!
     
    1 людині також подобається це.
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Довговічність стіни.. Яка підвищити її довговічність?

    мурашки по спині..
    що це за цегла така? Навіть з саману стіна без штукатурки витримує кілька років. А тут і просочування, і плівка, і цегла (ціна) - і таке кошмарне руйнування..
    як виробникам вдається зробити таку цеглу?
     
  9. Vladlen

    Vladlen Шабашник

    Повідомлення:
    3.613
    Симпатії:
    695
    Адреса:
    Сумы
    Re: Відповідь: Re: Довговічність стіни.. Яка підвищити її довговічність?

    Voyutichi, в последнее время сам стараюсь за облицовку не браться.Экономят а ведь первый роменский кирпич стоит и до сих пор без высолов и каких либо диффектор.Это как пиво или водка пока новое хорошое потом такое:down:.
    Эх,попасть бы на семинар в керамею
     
  10. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Довговічність стіни.. Яка підвищити її довговічність?

    а з розшивкою кладка чи ні? Мені так здається, що всьому винна кладка з розшивкою. Вся цегла повідлущувалася саме по лінії розчину для кладки (на фото)
     

Поділитися цією сторінкою