Утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем Сергій Миколайович, 11 бер 2010.

  1. Василь Буд

    Василь Буд Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    А розкажіть, будь-ласка, що не так з тим утеплювачем. Бо робити експерименти вдома в мене нема часу, та все ж хотів би знати на майбутнє, а то сам вже подумав такою штукою утеплитися. Дякую!
     
    Останнє редагування модератором: 30 чер 2016
  2. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Згідно ДБН теплоізоляційним матеріалом вважається матеріал з густиною не більше 200кг-м3.Також кожен вид утеплювача згідно ДСТУ має визначений мінімум густини.Якщо в утеплювача перевищена або занижена густина він вважається неякісним. Я особисто маю один зразок цього матеріалу. Його густина відповідає конструктивному матеріалу і становить 300кг.А на сайті дикларується 150 якщо непомиляюсь. Якщо порівнювати цей матеріал наприклад з ватою то 10см його = 5 см вати. у рівнозначності опору теплопровідності. Так ваш сусід відчує економію та енерго збереження але воно буде відчутно максимум на 15%
     
  3. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    На фото зображені чотири різні матеріали різних виробників. На першому фото де вага 1дм3=108г Це Мультіпор в Україні він невиробляється. На всіх інших фото це українські виробники.Усі вони декларують свій матеріал який становить густину 150кг. Але провівши сушку цих матеріалів можна зробити висновок що не усі матеріали відповідають тому що задекларовано.Два з них відносяться до теплоізоляційного матеріалу Д200 .А один до Д150. Відповідно показники теплопровідності у них різні. Хоча вартість цих матеріалів однакова. Тому рекомендую перед тим як купувати аналог БЕТОЛЬ ретельно перевіряйте матеріал .Не довіряйте рекламі на сайтах.Успіху усім
     

    Вкладення:

  4. Валіде

    Валіде Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Доброго дня! Вирішили утеплити будинок бетолем. Постало питання чи підходить він для утеплення будинку з білої силікатної цегли? Чи потрібен спеціальний клей, можливо спеціальна сітка? Буду вдячна за рекомендації
     
  5. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Система утеплення БЕТОЛЬ застосовується при зовнішньому та внутрішньому утепленні, підходить до усіх типів будинків у тому числі і деревяних.Най простіший спосіб утеплення мокрий метод.
    Для утеплювача є клей феразіт 119 та веліт 37.Ці два клеї застосовуються в системі утеплення БЕТОЛЬ.Звісно їх можна замінити іншими клеями для систем теплоїзоляції.Але неведіться на дешеву ціну.Також нерекомендую дешеві клеї для ППС.Всежтаки вага у ППС набагато легша ніж у БЕТОЛЬ.
     
  6. TarikN85

    TarikN85 Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Шановний, Ви ж самі розказуєте, що НЕавтоклавний бетон відрізняється за своїми технічними і експлуатаційними характеристиками від автоклавного, і це зовсім інший матеріал і бла... бла... бла... , а тут привели наукову працю вченого, що вивчав ЛИШЕ АВТОКЛАВНІ бетони. Ви дайте результати досліджень поведінки Ваших виробів.

    Ви впевнені?? Які конкретно будівлі із обстежених Є.С.Силаєнковим продовжують служити до цих пір? І яке відношення до них має Ваш бетоль.

    Так, так. І можна притягнути за вуха дослідження конструкційного автоклавного матеріалу до реклами неавтоклавного фасадного утеплювача, не зважаючи на кардинально відмінні характеристики цих двох різних по складу і технології виробництва матеріалів. Там де приводяться плюси газобетону, тут ви заявляєте що матеріали подібні і можна вважати, що ваш виріб такий же хороший, але знову ж таки: де результати перевірок бетолю?????
     
    Останнє редагування: 5 лип 2016
  7. Валіде

    Валіде Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    @фон, ще таке, крім клею потрібні дюбеля. Які саме? Чому розпитую, ніхто з майстрів в районі не працював з бетолем(
     
  8. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    ТУТ УСЯ ДОКУМЕНТАЦІЯ.
    http://betol.ua/index.php/dokumenti.html
    п.с. Газобетони бувають автоклавного виробництва і неавтоклавного.У них у рецептурі є відмінності.Але ці всі бетони відносяться до ніздруватих бетонів .Що і описує ДСТУ 2010.Якщо вони були зовсім різними матеріалами їх би не внесли у один вид. Автоклав це процес виробництва акий повинен бути ,бо в іншому випадку такий ГБ ненабере міцності.А у неавтоклавних ГБ цей процес відсутній і міцність такий ГБ набирає природнім методом.
    --- добавлено: 5 лип 2016 у 20:09 ---
    Для цього матеріалу достатньо пластикові дюбеля для теплоізоляції.
     
    Останнє редагування модератором: 13 лип 2016
  9. Валіде

    Валіде Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    @фон, є в вас можливо відео чи якась схема по монтажу бетолю. А то наші майстри кажуть що кожну плиту потрібно кріпити по 4 кутак і посередині. Сітку ще підкажіть яку краще брати? Буду дуже вдячна за відповідь
     
  10. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Вибачте за пізну відповідь. Згідно технології рекомендують дубилити бетоль 1 дубелем в 1 плиту.На практиці майстри роблять як по технології,і токож практикують по периметру в кожну плиту по 1 дубелю.Через ряд по вертикалі.+круг вікон в кожну плиту+на зовнішніх кутах по вертикалі в кожну плиту.Що до сітки то густина 150 не меньше.
     

Поділитися цією сторінкою