Саморобні газогенератоні котли (ідеї, рішення)

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Iven, 2 лют 2010.

  1. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Re: Відповідь: Саморобні газогенератоні котли (ідеї, рішення)

    Шикарные системы, дома "на коленке" такую не склепаешь. И по цене точно не для каждого.

    Добавлено через 42 минуты 36 секунд
    Не очень серъёзно взялся - разговаривал с его заместителем (Сергей зовут) на предмет возможного приобретения котла мощностью 250 кВт и более, но мне сказали, что для отопления того, что мне нужно он не подходит. А именно, нужно отапливать учебные корпуса и общежития. Высота водяного столба составляет до 27 метров, соответственно рабочее давление минимум 0,27 МПа, а в его котлах только до 0,07. Цены и характеристики уж больно красивые, жаль что такой "несрост".
    Не понятно только почему такая малая продолжительность работы на одной загрузке? Может автор просто без лишней скромности указал время работы на номинальной мощности?
    Принципиальная схема работы котла на сайте не указана (хоть и запатентована), но если это то, что я думаю - отличный вариант для бытового котла малой мощности. А вот большая мощность не понятно для чего - разве что ангары да выставочные залы отапливать.
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Саморобні газогенератоні котли (ідеї, рішення)

    Моя фірма - це фірма виробник цих котлів. Напрямок твердопаливних котлів у фірмі підтримувався, наскільки мені відомо, ще до створення представництва фірми в Україні. Була лінійка котлів на кускову деревину (до 50 кВт), пелетні автомати і котли на всі види палива (дерево-вугілля, рідке паливо і газ). Останнього виду котли - це твердопаливні газогенераторні котли з можливістю вбудувати уніварсальний рідинно-газовий пальник. Тобто необхідно докупити пальник на рідке паливо-газ. Сама фірма не виробляла таких пальників.
    Для виробництва котлів фірма має завод у Австрії, який спеціалізується виключно на твердопаливних котлах. Зараз, у звязку з газовими баталіями, попит зріс як твердопаливні котли , так і розширились запити потенційних замовників щодо діапазону потужностей установок. Поділюсь секретом: розроблено і впроваджено у виробництво установку 1МВт, яка працюватиме на щепі.
    Щоб збільшити продажі - необхідно дві речі: зменшити ціну на котли і збільшити ціну на газ. Вся інша інфраструктура (заготовка палива, будівництво сховищ) підтягнеться зразу, як тільки такі установки працюватимуть в Україні. Зменшення ціни може іти двома шляхами (навіть одночасно). Це зменшення на заводі виробнику (при збільшенні обороту підприємства), зменшення ввізного мита в Україну на такі установки. Збільшення заможності наших співвітчизників також один з шляхів збільшення продажу.
    А збільшення ціни на газ - нам гарантоване. В цьому напрямку працює Росія. :)
     
  3. Генеренко Алексей

    Генеренко Алексей Новачок

    Повідомлення:
    42
    Симпатії:
    15
    Спасибо за правдивый ответ. Все правильно. А мы вот, чтобы потом не перестраиваться, сразу приняли во внимание финансовые возможности большинства наших граждан, и ориентируемся на выпуск только НЕДОРОГИХ котлов.
    Т.к. мы не являемся конкурентами (а мы в Вашем ценовом сегменте работать не спешим), то давайте и впредь обмениваться идеями, новостями, планами. Вы не против? А то нас на форуме и так не густо...
     
  4. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Это хорошо. Много кто хотел бы получить хороший котёл за "недорого". А если не сикрет, во сколько приблизительно потребителю обойдётся котёл ориентировочной мощности 20-30 кВт Вашего производства?
     
  5. Генеренко Алексей

    Генеренко Алексей Новачок

    Повідомлення:
    42
    Симпатії:
    15
    Так 20 или 30? Если 20 - не выше 1200, если 30 - в зависимости от комплектации, от цены 20-ки до 2000. Пересылка - за счет заказчика. А вообще вопрос цены имеет такое же расплывчатое толкование, как вопрос о стоимости машины. Можно спокойно и ниже 700 уложиться, если вопросы дизайна не будут стоять на первом плане, т.е. если будет где-то в котельной, где любоваться на него некому - один вопрос, а если устанавливать Вите Ющенко в хатынку - там это не прокатит, есно.
     
  6. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    А в какой это валюте??? Если в гривнах, то я однозначно у Вас закажу как-минимум один котёл, ато и дистребьютерством займусь :-D.
    Есди в американских рублях - уже хуже, заказывать буду врядли, если же в европейских - дороговато будет (по этой цене уже Стропуву можно взять, которая Вашим врядли уступит).
    Жаль только что в гривнях врядли.
     
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Саморобні газогенератоні котли (ідеї, рішення)

    я тільки за! Маємо прекрасну можливість і місце для обміну думками, взаємного збагачення продуктивними ідеями. Зі свого боку обіцяю ділитися всією доступною мені інформацією щодо твердопаливних котлів (не тільки виробництва Герц), їх роботи і конструкції. Щодо практичного випробування - зараз у мене нема можливостей (виробництва) для випробування ідей на практиці. Торгове представництво - це не технічний полігон (а я маю уявлення про організацію виробництва). Тому для аналізу використовую свій досвід, здобутий у минулому, колись певний час працював наладчиком роботи водогріїв, парогенераторів (до 10 МВт), доводилось автоаматизовувати навіть старі НІІСТУ, які працювали на вугіллі. Кочегара, правда, не вдавалось замінити (автоматизувати подачу палива - вигріб жужелю), але автоматику безпеки ставили на всі котли без виключення. :)
    У нас є багато ресурсів деревного палива (тільки у прикарпатті ліс просто наступає на орні землі), тому газогенераторні котли мають майбутнє. Зараз не можна втрачати шансу для організації хоча б штучного виробництва. Рік-два і китайці вже будуть тут з своїми піролізниками. Тому Iven, Генеренко Алексей, Я. Федина (я вже говорив з ним по телефону :) ) - сміливіше і активніше реалізовуйте свої задумки. Початок - половина успіху. Робіть копії, вдосконалюйте їх, щоб "стати на ноги" - цього достатньо, а дальше розкрутитесь і ваші коли будуть кращі від котлів світових брендів. Ось такі в мене плани-побажання. Житя іде, все міняється. Може прийде час - і я займусь виробництвом газогенераторів, не уніфікованих, наприклад, а під замовлення, під вимоги клієнта. Не вічно же чуже продавати.. :)
     
  8. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Re: Відповідь: Саморобні газогенератоні котли (ідеї, рішення)

    Да, было бы неплохо, но "сырой" товар продавать не хочется, да и покупать никто не захочет без гарантий и сервиса. Сейчас как-раз провожу испытания на "пробнике" без теплообменника с разными видами топлива (состав и фракция). Есть определённые нюансы, которые нужно обязательно учитывать.
    Пиролизные котлы очень специфическая продукцыя. Нужно максимально обезопасить процесс его эксплуатации и самому сначала разобраться как использовать котёл максимально эффективно, а потом уже и продавать.
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Саморобні газогенератоні котли (ідеї, рішення)

    на скільки герметична камера, куди грузиться паливо? У мене є повідомлення про випадки маленьких "бабахів" при відкриванні камери до того, як вигорять повінстю дрова. Один користувач піролізника навіть виробив певний порядок відкривання такої камери, так як має екстримний досвід займання газу при ввідкриванні дверцят загрузки. Якою рукою відкривати, як підходити і як пригинатися :).
    Чим герметизуєте і як це щільно виходить?
     
  10. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Re: Відповідь: Саморобні газогенератоні котли (ідеї, рішення)

    У меня стропувоид, поэтому я даже не герметизовал. Больше волнует другая проблема - избыточня тага в трубе. Как только морозы и ветер сильный, не могу заслонку и на половину открыть - дитонирует, и герметизация сдесь не спасёт. Всё никак шибер на трубу отходящих газов не приделаю.
    В таких котлах как у Давида герметизируют как-правило азбестным шнуром или листом (только дверку, т.к. там больше и герметизировать-то нечего). Говорят отлично получается (тут всё зависит от того, откуда руки у мастера растут).
    А вот открывать пиролизник обратного принципа горения (как у того же Давида) до прогорания топлива не желательно, иначе можно чего-то лишиться. В крайнем случае можна открыть когда остался только древесный уголь, тогда не должно бахнуть.
     

Поділитися цією сторінкою