Киев ожидает паводок? Наводнение? Потоп???

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем Кремень, 24 січ 2010.

  1. Dmitry

    Dmitry Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    4.348
    Симпатії:
    745
    Адреса:
    Київ
    От блін, почалось.
    Ніхто не чув, Черновецький ще не дременув з Києва?
     
  2. Зоотехник Джонс

    Зоотехник Джонс Новачок

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    0
    По Вашему выходит, что 1 марта уровень воды в Днепре в районе Киева уже поднялся почти на 5 м выше среднестатистического?:)
     
  3. Kost

    Kost Новачок

    Повідомлення:
    1.242
    Симпатії:
    72
    За прогнозами, у пік водопілля вода в Дніпрі в районі столиці підніметься на 2,5-3 метри вище нинішнього рівня. Про це на прес-конференції заявив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

    Чим це загрожуватиме місту?

    Пан Кульбіда зазначив, що пік паводку у столиці настане в третій декаді квітня. Точніше його рівень можна буде оцінити в березні, після всіх снігопадів і обрахування остаточних даних максимальних рівнів води на гідрологічних постах. За його словами, фахівці сподіваються, що весняні процеси в країні будуть відбуватися так само, як у переважній більшості попередніх років. «Гадаю, що на сьогодні немає підстав вживати слова «катастрофічна повінь», «страшенне водопілля», - запевнив директор Гідрометцентру. - Все буде в межах норми. По певних річкових басейнах і областях вона буде вищою за норму, проте, скажімо, якщо по всіх річкових басейнах одночасно розпочнуться весняні процеси, тобто підвищення рівнів і проходження максимумів, навіть тоді не можна говорити про якусь катастрофу».

    Під час водопілля рівень води може перевищити критичну точку паводку на 2,5 метра. Найбільше підтоплення загрожує Деснянському, Подільському та Дарницькому районам. Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Іван Гаврилюк. Станом на 1 березня рівень води в Дніпрі в районі Києва піднявся на 489 сантиметрів. При цьому критичною точкою для початку паводка є рівень 715 см. У тих місцях, де очікується підтоплення, КМДА попередить населення про можливу небезпеку.

    – Ми вже складаємо список будинків, які може підтопити, аби за необхідності спокійно та без паніки евакуювати мешканців, - запевнив Іван Гаврилюк.

    За словами Миколи Кульбіди, підтоплення загрожує дачним масивам Осокорки, Вишеньки, селам Вишеньки та Гнідин. Підтоплення можливе і в районі Корчуватого, Вознесенських та Русанівських садів. Також можливий перелив води через лівобережну дамбу Бортничі-Вишеньки та ускладнення проїзду нею транспорту.

    Між тим, прес-служба пожежно-рятувальної служби запевняє, що підстав для хвилювання немає, адже повінь – явище щорічне. Проте про всяк випадок тут готують відповідну техніку. Зараз у столичних рятувальників МНС є 5 потужних насосних станцій та 5 пожежних рукавних автомобілів для викачування води та її передачі на великі відстані.

    Крім цього, 22 пожежні частини Києва мають автомобілі, які теж мають насоси для викачування води, хоч і не такі потужні.

    Напоготові ще й гумові човни, два рятувальні катери, аероглісери, що можуть рухатися як водою, так і кригою, а також пожежний корабель.

    Великою мірою рівень води у Дніпрі біля Києва у водопілля залежатиме від роботи Дніпровського каскаду. Адже він включає 6 великих гідроелектростанцій, які пропускатимуть усю ту воду, що надходитиме не лише з Прип'яті та території України, а й з Білорусі та Росії.
     
  4. Валерий Валентинович

    Валерий Валентинович Інженер

    Повідомлення:
    1.050
    Симпатії:
    328
    Адреса:
    Самый лучший город Киев!
    Оригинал статьи http://korrespondent.net/kyiv/1053064
     
  5. Валерий Валентинович

    Валерий Валентинович Інженер

    Повідомлення:
    1.050
    Симпатії:
    328
    Адреса:
    Самый лучший город Киев!
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  6. Kost

    Kost Новачок

    Повідомлення:
    1.242
    Симпатії:
    72
    Во оказывается какая фигня:

    Небезпечна ситуація, яка може виникнути в Києві, ускладнюється і тим, що в створі будівництва залізничного мосту будівельним управлінням «Дніпро-міст» було намито штучний острів, довжиною – 390 м, шириною – 350 м (відмітка 94 м балтійської системи), для облаштування будівельного майданчика. Таким чином живий переріз Дніпра в створі будівництва залізничного мосту зменшено приблизно на 40%. Унаслідок цього, в створі будівництва залізничного мосту може виникнути додатковий підпір рівня поверхні води при проходженні весняної повені, що несе загрозу підтоплення територіям вище залізничного мосту. У тому числі Гідропарку, Трухановому острову, Русанівським садам. Тому було дано доручення відповідним службам ліквідувати штучний острів до настання весняного водопілля
     
  7. Валерий Валентинович

    Валерий Валентинович Інженер

    Повідомлення:
    1.050
    Симпатії:
    328
    Адреса:
    Самый лучший город Киев!
    Паводка не будет

    Сначала делаем, потом думаем... Да и потом думаем явно не головой...
    http://ubr.ua/ukraine-and-world/events/na-kievskom-vodohranilishe-pogibli-sotni-tonn-ryby-39829
     
  8. Dmitry

    Dmitry Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    4.348
    Симпатії:
    745
    Адреса:
    Київ
    Опа, можу оказатися без світла.
    З завтрашнього дня передають різке потепління. Лиш би не поплисти....
     
  9. Валерий Валентинович

    Валерий Валентинович Інженер

    Повідомлення:
    1.050
    Симпатії:
    328
    Адреса:
    Самый лучший город Киев!
    И я в Днепровском районе... На первом этаже... :(
     
  10. Kost

    Kost Новачок

    Повідомлення:
    1.242
    Симпатії:
    72
    Я на Позняках, на четвертом этаже, зато кум - на двадцатом. Будет повод...beer
     

Поділитися цією сторінкою