установили новый електро счетчик(мать бы их)

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Вовк Польовий, 5 кві 2017.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Там листики и веточки. Сам видел.
    Статью хто-то наш писал, бо я сразу всё понял, без гугла.
    Газ и вафрике газ. Его в космосе полно, целые туманности метановые.
    Нефть возможно возобновляется быстрее, чем предполагалось. Но за биотик ориджн всё-таки пока больше за. За микробиотик, планктон. Сейчас ищут по "углам" течений, с потоками ко дну, куда дохлый планктон тыс. тонн тонет, то там очень всё похоже на деланье нефти.
    А вот условия для пользования, сжигания в атмосфере, состав О2/СО2/СН4.., точно био происхождения. И когда уголь делался, не было таких грибов, благодаря которым уголь уже не сделается, тоже как бы биотик фактор.
    Очень большой шанс пропедалить приемлемые условия для пользования, пусть даже чуть чем когда-то казалось быстрее-возобновляемыми энергоносителями. И потом долго придётся ждать, пока микробы снова приведут атмосферу к принятой на сегодня норме. В это время ожидания никому та энергия с проводами не понадобится. И ещё если вообще повезёт отделаться по-лёгкому, и не станет тут Венера №2.
    --- добавлено: 11 кві 2017 у 23:41 ---
    Ну короче, надо или прогрессировать, или собирать манатки отсюда. Если ничего этого не делать, то эти провода со счётчиками нас убьют.
     
    Останнє редагування модератором: 19 кві 2017
    reretdj, andrij64 та sanykrimea подобається це.
  2. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ РЕГУЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ

    Л И С Т
    12.04.2011 N 2517/11/17-11
    Публічне акціонерне
    товариство по газопостачанню
    та газифікації
    "Запоріжжягаз"
    Щодо надання роз'яснень

    Національна комісія регулювання електроенергетики України (далі -НКРЕ) розглянула ваше звернення від 08.02.2011 N 11/0803 щодо заміни приладів обліку та в межах компетенції повідомляє.
    У листі Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 06.04.2005 N 3022-6-11/25 вказано, що в зв'язку введенням в дію міждержавного стандарту ГОСТ - 6570-96 "Счетчики электрические активной и реактивной энергии индукционные. Общие технические условия" в Україні припинено виробництво лічильників класу 2.5.

    Згідно зміни до ГОСТ 6570-96 (ІПС N 6 за 2004 рік) в Україні лічильники класу точності 2.5 можуть знаходитись в експлуатації до кінця міжповірочного інтервалу періодичної повірки лічильників. Враховуючи, що зазначені зміни були введені в Україні 01.09.2004, кінцевий термін виведення з експлуатації таких лічильників спливає 01.09.2012.

    Положеннями пункту 3.8 Правил користування електричною енергією, затвердженими постановою НКРЕ від 31.07.96 N 28 (зі змінами) (далі - Правила) визначено, що установлення (заміна) засобів обліку електричної енергії та/або локального устаткування збору та обробки даних виконується електропередавальною організацією або іншою організацією, яка має право на виконання таких робіт, за рахунок власника відповідного обладнання, якщо такі дії вимагаються нормативно-правовими актами, або за рахунок організації, на вимогу (за ініціативою) якої здійснюється установлення (заміна) розрахункового обліку.

    При цьому, згідно із Цивільним кодексом України, власник обладнання це - особа, якій належать у межах, визначених законом, право володіння, користування і розпорядження своєю власністю.

    Таким чином, порушене у зверненні питання має вирішуватися з урахуванням вищенаведених вимог законодавства.

    Разом з тим зазначаємо, що відповідно до частини третьої статті 11 Закону України "Про стандартизацію" стандарти застосовуються на добровільній основі, за винятком випадків, коли застосування цих стандартів вимагають технічні регламенти.

    Технічний регламент - закон України або нормативно-правовий акт, прийнятий Кабінетом Міністрів України, у якому визначено характеристики продукції або пов'язані з нею процеси чи способи виробництва, а також вимоги до послуг, включаючи відповідні положення, дотримання яких є обов'язковим. Він може також містити вимоги до термінології, позначок, пакування, маркування чи етикетування, які застосовуються до певної продукції, процесу чи способу виробництва (стаття 1 Закону України "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності.

    Таким чином, за додатковими роз'ясненнями щодо правомірності вимог ВАТ "Запоріжжяобленерго" в частині заміни приладів обліку класу точності 2,5 на 2,0 рекомендуємо звернутися до Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики.

    Член Комісії
    К.Теличко
     
    988888 подобається це.
  3. Вовк Польовий

    Вовк Польовий Підмайстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    Днепропетровск
    економил весь месяц (ну в меру разумного конечно) в основном выключал комп и телек а так все как было ...Ну вот и первое число пора платить за електрику .....со страхом пошел я к счетчику записать данные и прозрел 135кв и теперь не могу понять как?как такое может быть,,, может я пропустил один месяц и заплатил прошлый раз за два месяца ?но етого быть не может я плачу каждый месяц через интернет ? ..ничего не понимаю как было прошлый месяц 360кв а теперь 135кв? завтра еще раз схожу посмотрю может я с цифрами на путал чтото ,...поверить не могу .
     
    Останнє редагування: 2 тра 2017
  4. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    Може капслок был включен в прошлом месяце?
     
    andrij64, Бригадир та LOGR подобається це.
  5. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    А прикольно и оригинально!
     
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Это в ходе. А на деле вдвое ниже монокристалла - 7%. Догнать и перегнать планируют к 25 году, на тогда инвесторам и обещают начало коммерческого использования. (передачу по Дискавери видел)
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ещё там чувак сам себе сделал. Днём от эл-ва с панелей электролизует воду, водород собирает в баки во дворе, а ночью через топливные ячейки снова получает эл-во. Говорит полностью автономен - электрика и отопление.
    Ещё один знакомый говорит, что Хонда с БМВ наконец вплотную за водород взялись. Уже сервис обучают и есть карты с заправками.
     
  8. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    І, головне, ніц не зрозуміло.:-D
     
    Vitalik Xm подобається це.
  9. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Фотон світла падає на атом, від чого вивільняється електрон, він затуляє дірку в сусідньому атомі, де до того вже випав електрон, і затулив дірку ще в сусідньому атомі.. - таким чином по колу біжить струм.
    Ніби відкрили ефект, коли від одного фотона, з певною вирогідністю, з атома випадає більше одного електрона, від чого в колі більше струму.
     
    andrij64 подобається це.
  10. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Ну це зовсім інша справа. Все по поличках.beer
     

Поділитися цією сторінкою