Теплі водяні стіни

Тема у розділі 'Теплые полы', створена користувачем Ihor8472, 3 бер 2017.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Для того, щоб на стінах було більше, треба окремі гребінки.
    Чому, в однакових умовах, ват зі стіни менше в них виходить? Мабуть тому, що вони закладають Ваші стіни з підлогами в програму, і програма каже, що поверхня стіни буде трохи холодніша за підлогу.
    Чому холодніша? Мабуть тому, що за стіною буває вітер із повітря мінус 20, а під підлогою земля, із температурою весь рік +8..+10.
    Проектувальники керуються нормативами - це коли ручки ніби вже накручені найкращим, серед допустимого, чином. Вони мають намалювати все так, щоби у найважчих умовах система відпрацювала задовільно. Решта умов і випадків (ті що "легші") - то вже Ваша, експлуататора, турбота. Як захочете, так собі накрутите.
    --- добавлено: 3 бер 2017 у 17:20 ---
    Ну так. Зменшення кроку зробить "зебру" густішою. На поверхні панелі стане більше смужок, що гарячіше, і середня температура квадрату поверхні дещо збільшиться.
    Але краще зробити окремий змішувач. Тоді буде не "дещо", а скільки треба.
    Ну вони мають пропонувати альтернативні варіанти, якщо поточний Вам не подобається. Відмовляти не можна, треба хоч щось продати.
    І чотири можна з одного зробити. Тепловим насосом.
     
    Останнє редагування модератором: 11 бер 2017
  2. Ihor8472

    Ihor8472 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Дякую, Ключове питання я зрозумів. Феномен сидить в програмі розрахунку і пропущених у школі уроках чи лекціях з фізики і математики, хоча гроші спритно вдається підбити їм :).

    А що до теплового насосу, то він не бере додаткові КВт з нічого, а мав спір з одним "практиком", котрий божився, що пропонований електрокотел у нього має коефіцієнт 1 до 2-х. бу-га-га
     
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ні. Він бере додаткове тепло з якогось середовища: повітря, води, землі.. І перекачує його в хату мотором. Тому в хаті більше тепла, ніж споживає мотор.
    Не певен. Більше схоже на те, що в них все добре з програмою і фізикою. А Ви почали знайомитись з теплими панелями від електрокабелю.
    Продавцям кабелю трошки легше, ніж продавцям труби, спілкуватися з покупцями. Бо там закон Ома - вольти на ампери помножили, і маємо вати. Жила має опір, розетка має вольти, тому і ват на погонний метр. І кабель є генератором тепла. Який би там пиріг був - кабель віддасть свої вати всі, просто свою власну температуру буде різну мати.
    А у труби генератор - котел. Панель внутрі генератора не має, просто передає через себе тепло, тому там нема великого змісту говорити про вати на погонний метр, і один той самий квадрат панелі може різну потужність видавати.
    Є таке. Але якщо уважно слухати, то більшість з них каже правду, але свою хитру. Вони порівнюють свою систему із якоюсь найтупішою системою. І коефіцієнт вказують не для енергії, а для грошей. Ну ніби, котел з його програмою регулювання спалює менше, бо менше гріє зайвого.
     

Поділитися цією сторінкою