Теплі водяні стіни

Тема у розділі 'Теплые полы', створена користувачем Ihor8472, 3 бер 2017.

  1. Ihor8472

    Ihor8472 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Вітання,

    Хтось має відгуки ( досвід ) встановлення і експлуатації теплих водяних стін?

    Не натрапив, допоки, на проектантів, котрі б підтвердили інформацію ( що курсує інтернетом) , що теплі стіни мають (можуть мати) більшу тепловіддачу (на метр своєї площі) в порівнянні з теплими підлогами. Декілька фірм розраховували і у всіх виходить все навпаки. Жодна з них , звичайно, не має у своєму портфоліо такої реалізації і підозрюю, що потихеньку хочуть навернути мене на обкатаний у них і відомий їм метод обігріву радіаторами. Але на моє питання - чому при однакових умовах температури теплоносія, параметрах труби і коефіцієнтом упеплення від тепловтрат ( не в приміщення) , у Вас погонний метр труби видає в підлозі 12 Вт, а в стіні 8, я не отримую логічного( фізичного чи математичного) пояснення цього феномену.
     
  2. Hover

    Hover Прораб

    Повідомлення:
    493
    Симпатії:
    348
    Ответе на вопросы..
    1. Чем отличается низкотемпературное отопление от обычного.
    2. Баланс комфорта или дороговизна отопления на содержания.
    3. Экономия или горячее батареи.
    Теперь проведите линии к ответам и вы получите ваше видения отопления, большинство граждан выбирают сложившийся пос советской менталитет что батареи должны быть горячими, а о экономии отопления это просто слово, так как сложно человеку принять что отопления это не всегда горячее батареи.
     
  3. Ihor8472

    Ihor8472 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Вдячний за відповідь, але нажаль не по темі питання
     
  4. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    У мене теплі стіни змонтовані разом із теплою підлогою.
    Обігріваються тим же ж теплоносієм і з тієюж температурою, що і підлога.
    Після гідрострілки температура 41 - 43 градуси.

    Відносно ж виконання - то це горизонтальна змійка. Виконана із труби 10 мм, підлоги ж із труби 17 міліметрів.
    При такому - горизонтальному виконанні менше ймовірності отримати повітрянну пробку.

    Відносно тепловіддачі - то тут є невелика логічна пастка.

    По-перше - тепловіддача в приміщення ПОВИННА була б бути більшою, ніж з аналогічного погонного метра труби в підлозі. Це за рахунок того, що труба в стіні покрита лишень невеличким шаром штукатурки, в той час, як у підлозі рекомендовано над трубою 5 см шар зтяжки (ну і додайте сюди іще плитку чи навіть паркет).

    Але ... труби на стіні розміщенні одна над іншою - і виходить, що ми немаємо змоги використовувати весь сектор розсіювання тепла як при укладанні в підлогу. Навіть більше - втрачаємо десь напевно відсотків з 30 чи 40 на нагрів стіни в сторону вулиці.

    В мене підлога (там де покрита плиткою) на дотик тепліша ніж поштукатурена стіна. DSCN9823.JPG
     
  5. Ihor8472

    Ihor8472 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Дякую.
    Я якраз для розрахунків проектувальникам давав тільки внутрішні стіни будівлі, щоб вони не нарікали на тепловіддачу в сторону вулиці. А от як сектор тепла впливає на тепловіддачу, то це цікаво і як гіпотезу можу сприйняти, але часом джерело цієї інформації не підкажете? Можливо звідти і ноги ростуть, хоча маю сумнів базуючись на основному закону фізики про енергію.

    Інсталювання стіни і розрахунок робили самостійно чи може порадите хто цим більш-менш професійно займається, щоб проконсультуватись з цього приводу більш детально?
     
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Краще вважати таке опалення "панельним". Тобто гріє не погонний метр труби, або ще чого внутрі панелі, а саме поверхня панелі. Ват на квадратний метр.
    Кількість ват з квадрата, залежить від середньої температури поверхні панелі. При тому, за однієї потужності, внутрі панелі може бути різна кількість погонніх метрів труби, або ще чогось.
    Поверхні стінових і стельових панелей, можна нагрівати сильніше (тобто отримувати з квадрата більшу потужність) лише тому, що людина не ходить по стінах і стелі ногами, і надмірна температура цих панелей не зашкодить здоров'ю, не будут ноги пітніти.., не буде дискомфорту.
    Щоби отримувати від стін більшу потужність з квадрата, маючи ще й теплі підлоги, треба на стіни окрему гребінку, для встановлення на змішувачі вищої температури внутрі труб контурів.
    Тобто, можна в хаті виділити дві температурні зони:
    1. з вищою температурою поверхні, для стін і крайових зон підлог (вузенькі смужки вздовж зовнішних стін, трошки ширші під вікнами, і у місцях підлоги де "не ступає нога людини");
    2. і з температурою поверхні не вище 27 гр. Ц, для місць, де панель має безпосередній контакт із тілом людини, або де тіло буває близько, см до 30..40, біля панелей довгий час.
     
  7. Ihor8472

    Ihor8472 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Ну математично , звичайно, ВАТ на метр квадратний складається з суми метрів погонних ват у цьому квадраті, тому, як на мене, від перестановки доданків сума не міняється. В квадратному метрі на підлозі і стіні однакова труба, однакові умови по утепленню від зовнішнього середовища, а розрахунок говорить 7*7= 49Вт в стіні 12*7= 84 Вт в підлозі. І, звичайно, такий базовий розрахунок зразу збиває охоту інвестувати в непотрібну технологію.
     
  8. ЧД_

    ЧД_ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.133
    Симпатії:
    5.166
    Адреса:
    Lwow UA
    В мене зробленно в стінні між ваною та туалетом. Задоволенний. :)
     
    Ihor8472 подобається це.
  9. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ні.
    В квадраті панелі може бути 10 м.п., і буде давати 30 Вт з квадрата. А може бути в квадраті 4 метра труби, а буде давати цей метр 100 Вт. Як ручку крана накрутити.
    Потужність панелі залежить від температури поверхні.
     
  10. Ihor8472

    Ihor8472 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Ну якраз і хочу пояснити, що всі умови однакові, для обох типів теплих поверхонь. Тільки одна горизонтальна, а інша вертикальна. На виході у проектувальників різні цифри. До накрутки ручок, ще діло не дійшло :).
    --- добавлено: 3 бер 2017 у 17:01 ---
    З цього розрахунку пояснюється необхідність зменьшення кроку укладки , звідси автоматично збільшення довжини труби, звідси - збільшення кількості контурів, бо за ліміт вилазиться, далі звичайно збільшення колектора і тд і тп.
    А в результаті - може краще ставте радіатор, або ще краще підлоговий фенкойл і буде вам щастя і ми вам поганого не порадим, бо з цього не живемо (ха-ха-ха), а розрахунки бачите що показують. А інтернет - то дурне, бо ми практики і можемо з 1 КВт зробити 2КВт. (ух прорвало мене)
     
    Останнє редагування модератором: 11 бер 2017

Поділитися цією сторінкою