Схема ТПК+ГК через буфер

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем wertyhzaza, 26 жов 2016.

  1. wertyhzaza

    wertyhzaza Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    17
    Всім доброго дня, планую врізати ТП котел в систему. Котел Стропува 20 кВ разом з пластинчатим теплообмінником на ГВС, гідрострілка зварена з трьох газових балонів. Якщо теплообмінник не встигатиме нагрівати воду, планую поставити насос з датчиком протоку.
    Є кілька питань, буду вдячний за відповіді:
    1. Поперше чи правильна схема?
    2. Подача і обратка (DN40), байпас і обвязка насоса (DN25).
    Який підібрати трьохходовий змішуючий клапан на обратку?
    HERZ 1776613 (DN25) чи Regulus TSV3 (DN25). Якщо HERZ, то чи краще взяти модель 1776603 яка на 100 грн дешевше але з неотключаємим байпасом?
    3. Чи достатньо буде протока в дюймовому трьохходовому клапані, чи взяти DN32 ?
    4. Якщо я поставлю після гідрострілки такий самий змішуючий клапан на систему опалення, чи буде він правильно працювати? Чи краще взяти розподільчий клапан з виносною термоголовкою?
     

    Вкладення:

  2. wertyhzaza

    wertyhzaza Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    17
    Добрі люди підказали що треба брати HERZ 1776603 DN25, обратка теж DN25.
    Чи буде працювати такий самий змішуючий клапан на систему опалення?
    Чи краще взяти розподільчий клапан з виносною термоголовкою?

    -клапан HERZ CALIS-TS-RD 1776140 1" , термоголовка HERZ 40-70°С 1742100
     
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Буде, тільки не факт що задовільно.

    Такий краще. Тому що тут можна змінювати температуру. А тепломікс на одну виставлен.
    Мабуть треба ще один зворотній клапан поставити, щоб коли газовий увімкнено, то вода не йшла в буфер.
    А ГВП без насоса буде?
     
  4. wertyhzaza

    wertyhzaza Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    17
    В в мене розбір ГВП невеликий, поки без насоса спробую, а там як не догріватиме то вріжу насос з датчиком протока. @Энки, в одній із тем ви радили форумчанину завузити байпас, а то не буде працювати клапан. Скажіть Подача з обраткою Ду40 і байпас Ду25 нормальне співвідношення по опорам?
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Щоби обмінник проточно щось нагрівав, потрібен жвавий рух обома його сторонами, із різницею температури. Чим швидше рух, і більша різниця температури - тим більша потужність обміну.
    Рух однією стороною забезпечить перепад тиску між ХВ трубопроводом і атмосферою, коли кран відкриєте. А що забезпечить рух другою стороною, гріючею?

    Жаль, що так можна розуміти, те що я писав.
    Опір залежить від швидкості руху води крізь діаметр. Чим швидше рух, чим вужче діаметр та чим довша труба, тим більший в ній утворюється опір.
    Щоби відповісти на питання про співвідношення, чи нормальне воно, треба знати які швидкості в трубі будуть. А швидкості залежать від потреб у температурах, та від параметрів техніки, щонайменш.
    Тобто, якщо стоїть задача обрати, наприклад, клапан, треба обрахувати параметри наявних: потреб, труб, насоса, решти обладнання.., створити з них числову модель, по взаємовпливам одного на одне, і тоді підставляти в ту модель параметри різних клапанів, дивитися, перебором, з яким клапаном модель себе "краще почуває".
    Якщо стоїть задача обрати, наприклад, насос, то будується модель з решти наявного обладнання, і підбирається туди насос за параметрами.
    Якщо задача обати труби, то береться модель наявного обладнання з потребами, і туди підставляються різні діаметри, щоби модель найкращий вигляд мала.
    Якщо треба обрати обладнання для неіснуючої ще системи, то будується числова модель з потреб та взаємовпливів, і там підбирається все одне до одного.
    ......
    Але є ще принаймні одна путь. Вона більш із західної "традиції". Відтам, де рахуванню грошей приділяють дещо пильнішу увагу.
    Виробники техніки помітили, що такий тип покупця, як виконавець робіт, є більше "співробітником", партнером, і може приводити до виробника більше кінцевих споживачів техніки, аніж найкращий продавець зі штату. Тому всі виробники намагаються зробити якнайбільше "монтажників" ніби своїми. Чим більше монтажників до тебе ходить, тим більше залізячча ти продаєш.
    Але із кількістю, завжди стає питання якості. Хотілось би, щоби кожен, хто може хоч якось тримати в руках інструмент, (слюсар якогось там розряду, по нашому) міг водити якнайбільш клієнтів, але не треба було кожного слюсара вчити на інженера, для вирішення поточних інженерних задач.
    Тому зробили хитрий хід - ця широка компетенція була перенесена у офіси виробника, де делькілька спеціально навчених інженерів, класифікують всі випадки систем до типових, і для кожного типового випадку розробляють типові рішення на рідному залізяччі, малюють їх в альбоми, пишуть книги проспекти з рекомендаціями.
    Таким чином, велика армія слюсарів з низькою кваліфікацією, озброєні інструментом із знижками, каталогами і альбомами із типовими рішеннями, можуть якісно водити велику кількість кінцевих клієнтів до виробника.
    Але, здебільшого за природних причин, і деінде навмисно, такий метод задовільно може працювати, лише за умови дотримання всіх рекомендацій виробника, виконання всіх інструкцій.
    Тобто, якщо обрали наприклад Херц, то треба свою систему підганяти під схожу типову херцьовську, з технічного альбома херцьом розробленого, і купляти все, що там намальовано, збирати точно так, з діаметрами під'їднувальних елементів за кодами. Бо ті комплекти прораховані на різні типові випадки. Есбе - то все Есбе. Данфос, то Данфос...
    Якщо намальовано до триходового за тисячу, ще два гарних балансира по сімсот, то треба брати і ставити.
    Тоді можна не занурюватись у ту широку компетенцію, довіряючи виробнику.
     
    wertyhzaza подобається це.
  6. wertyhzaza

    wertyhzaza Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    17
    Энки дякую за відповідь
    Переробив схему
     

    Вкладення:

  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Рисунок1.jpg
     
    wertyhzaza подобається це.

Поділитися цією сторінкою