Законность тарифов на электроэнергию

Тема у розділі 'Юридические вопросы, нормативные документы', створена користувачем Бригадир, 27 лип 2016.

  1. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розгляне питання про зниження тарифів на електроенергію в лютому-квітні 2017 року.

    Про це повідомив глава відомства Ігор Насалик на "круглому столі" в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

    "Можливо, на мене образиться Дмитро Вовк (голова НКРЕКП - Ред.), але ми розглядаємо питання, щоб в лютому-квітні наступного року провести суттєве зниження цін на електроенергію", - сказав він.

    Як відомо, у березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

    Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

    Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

    З урахуванням ПДВ новий тариф для них становитиме близько 130 копійок за 1кВт/год. До цього він становив 118 копійок за 1кВт/год.
     
  2. Т.М.

    Т.М. Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.405
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Дніпро
    То же придут. Что бы на будущее вам точнее рассчитать. :-D
     
    WalterCV подобається це.
  3. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Уже с октября месяца тариф для промпредприятий 2,36 грн с НДС за кВт×час.
    --- добавлено: Nov 12, 2016 7:40 AM ---
    В добавку к мошенничеству облэнерго под прикрытием НКРЭКП КМ:
    http://domik.ua/novosti/chto-delat-esli-prinesli-platezhki-s-zavyshennymi-ciframi-n248893.html
     
    Останнє редагування модератором: 20 лис 2016
  4. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Это было тогда, когда я писал. А 23.08.2016 внесли изменения. Сравните.
    В итоге этих изменений. расчёты потребителя никогда не будут совпадать с выставляемыми счётами энергосбыта (РЭСа).
    октябрь.jpg ноябрь.jpg
     
  5. Т.М.

    Т.М. Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.405
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Дніпро
    @Бригадир, ну шо вас та напрягает в этих расчетах? Физическое лицо может зарегистрироваться на сайте облэнерго и передавать свои показания. В результате всегда будет видеть начисленную ему сумму на данный момент. Вот и оплачивайте ее. Если показания не передаются на сайт ( тогда сами виноваты) -облэнерго начислит самостоятельно по среднему. И, естественно, эти показания с вашими совпадать не будут. А если потребитель юридическое лицо, то они все платят предоплату в двойном размере лимита который устанавливают для предприятия в конце года. А предприятие передает показания на определенный день установленный в договоре. В результате из предоплаты вычитают сумму использованной электроэнергии и одновременно облэнерго выставляет счет на новую предоплату.
    Может как-то подробнее объясните ваши заморочки с выставленным счетом? Что вам там каждый месяц донараховують?
     
    mahno та sanykrimea подобається це.
  6. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    У него же ж електроотопление установлено (в единственной квартире многоквартирного дома)

     
  7. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    А вам "не донараховують"? Попробуйте сами посчитать потребление и сравнить с выставленным счётом. Калькулятор в помощь http://numbers.in.ua/raschet-stoimosti-jelektroenergii-dvuhzonnyj-schetchik.php
    В чём? В том, что в нашей системе выживания должны контролировать и отбиваться от наезда толпы узкопрофильных профессионалов, которые заранее всех потребителей считают ворами?
    По прежним Правилам бытовые потребители должны были ежемесячно, без особой привязки к дате оплачивать потреблённую электроэнергию. Теперь же "привязали" к первому числу каждого месяца. (Смотрите цитаты выше) При чём сами же инспектора РЭСов нарушают эту привязку и за это доначисляют потребителю призрачную (среднюю от чего-то) сумму. То есть потребитель ещё ни чего не взял, но его монополист уже нагрузил. А учитывая 3 границы потребления может ещё и сильно. Как-то всё это "выскакивает" за конституционное право гражданина оплачивать полученную услугу.
    Это уже по другим Правилам и двойной размер может быть только за перебор оговоренного лимита, если юрлицо заранее не предупредило и не предоплатило предполагаемое потребление. Нужно ещё учесть что этим контролем, на предприятиях занимаются целые отделы специалистов предприятия.

    P.S. Вы не в РЭСе подрабатываете?
    --- добавлено: 14 лис 2016 у 14:31 ---
    Вы ШО завидуете, ШО я не полез, как большинство, за субсидиями? Да, я и за электроэнергию хочу платить меньше. Заметьте не тупо воровать, а всё таки платить, но за полученное.
     
    Останнє редагування модератором: 22 лис 2016
    Пітон подобається це.
  8. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    Сейчас все бытовые потребители "воруют" ЭЭ из госбюджета.
    А те, у кого установлено электроотопление (особо в многоквартирном доме, инженерные сети какового не рассчитаны на такую нагрузку) - "воруют" больше всех (из "кармана" остальных жильцов етого дома, всех домов подключенных к питающему трансформатору, местного "Энерго" и пр.)
    Ето проблема существующего (пока) законодавства по етому вопросу
     
  9. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Це не так. Зареєструватись можна, але видеть - нет. На сайті київобленерго особисті кабінети лежали мертві з березня цього року, з тиждень тому запустили нові. І в цих нових Ви не побачите ні нарахувань, ні рахунків - тільки покази і реєстраційні дані.

    Втім, і раніше Ви не могли ні визначити ні бачити нараховану суму в даний, актуальний момент. Покази могли передаватись з 1 по 20 число, якщо передавали 20-го то сума на перше число була найбільш наближена до реального, оскільки вираховували середнє за 20 діб і множили на залишкові 10, але і її можна було побачити не раніше 10-12-го коли сформують рахунки, хоча затримка на місяць-два була звичним явищем. Зараз трохи зсунули терміни подачі показів, з 1 по 25, але суть не змінилась.

    Я особисто ці всі фіглі-міглі з нарахування, подвійні ліміти і т.п. трактую як способи відносно законного на*тельства, часто вдалого. З юр.особами взагалі "пестня" - передоплата в подвійному розмірі ліміту, якщо вилізли за ліміт - оплата по "подвійному" тарифу ;) Надувательство на кшталт постійно дрейфуючого розмаїття тарифів мобільних операторів.

    До прикладу можна порівняти з газопостачальною компанією, сайт https://104.ua/ua/
    Там покази передаються з 1-го по 5 наступного за звітним, і після передачі показів за 10-15хв. Ви можете побачити нараховану суму, яка повністю відповідає вказаним показникам. Якщо не передасте - компанія виставить розрахункову суму на 1 число. Якщо ж Ви все-таки захочете передати реальні покази - сума негайно буде перерахована відповідно нових даних.
    Виходить газовики лошари, а енергетики дартаньяни? :-D

    Пояснення дуже просте - хтось зацікавлений в монополізованому стані ринків, і навіть передбачаючи кінець таких "схем" намагається наостанок урвати побільше, і навряд чи таке було б можливим без благословення у вищих ешелонах.

    А кінець таки буде, наприклад Кличко недавно заявив крамольну річ "Киев не намерен продлевать контракт с ПАО "Киевэнерго" по управлению тепловыми активами города. Рассматривается два варианта: либо передать все теплосети в муниципальное управление, либо привлечь международных операторов". Виявляється вирішити проблему елементарно - ліквідувати синтетичні, державою підтримувані, монополії-прокладки і створити рівні умови для всіхhello Але ж викорчовувати корумповані зв’язки це не настільки прибутково як ловити рибу у сьогоднішній мутній воді
     
    WalterCV, Бригадир та mahno подобається це.
  10. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    good
    goodgoodgood
     
    WalterCV подобається це.

Поділитися цією сторінкою