Картоплекопалка до мотоблока

Тема у розділі 'Тракторы, мотоблоки и другая техника', створена користувачем Divak, 25 лип 2016.

  1. Divak

    Divak Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    2
    Доброго дня усім майстрам!
    Насувається така гарна пора, як збирати врожай картоплі. Минулого року копали картоплю з допомогою звичайної лапи. Зараз хочеться картоплекопалку. Мотоблок маю. Що запропонуєте до мотоблоку?
    Дякую!
     
    leshiy_40 подобається це.
  2. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    @Divak,
    Кілька років користувався саморобною "лапою" вже 3 сезони відкопав

    назви не знаю, але в картоплекопалки обов"язково має рухатись і грохот! і ніж!!! З нею є проблема: на ділянці має ббути вирваним!! весь бурьян і бадилля тоді копає і не забивається. інакше потрібно постійно зупинятись і вигрібати все з грохоту руками. Моя трохи інтенсивніше протрушує оскільки змінив плече в механізмі приводу грохота і ножа. Здається ті що в конструкції грохот у вигляді транспортерної стрічки менш привередливі?
     
    leshiy_40 подобається це.
  3. sakolek

    sakolek Стажер

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    1
    напишу и я. постом выше лично для меня дороговата вибрационная картофелекопалка. пользуюсь уже 3 год картофелекопалкой Сердце. отлично работает на тяжёлых грунтах у меня такие. камни, почва если нет дождя ка бетон лопату не вгониш. копаю только ей и не жалуюсь.в этот год апрель -июнь до половины был дождливый пока успевал - сапал а потом замучался дожди через день.пидгортав к стати тоже мотоблоком бурьяна не было а потом как погнал триндец пришлось косить перед копкой картохи мотокосой а потом только копать мотблоком. картофелекопалке этой не страшен бурьян, камень, тяжёлый грунт. думаю вибрационная у меня сразу же накрылась. а да у тёщи грунт чернозём выше меня живёт лично я на скале живу метр земли, полметра глины а дальше скала и у тёщи копает вообще легко уже 4 год. только завидую ей и к тому же приятно работать на такой почве.
    р.s мой мото форте - 135 брал специально на тяжёлую почву. сажу ным, пидгортаю ным, копаю ным.
     

    Вкладення:

  4. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Для початку спробувати звичайний вигорювач із культиваторної стрілки з прутами. Порівняно із лопатою різниця буде разюча. Ну а потім вже пробувати щось технологічніше. Але, правду кажучи, якщо для себе не на великій площі, то вистачить і такого.
     
  5. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.555
    Адреса:
    Україна
  6. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Ось цікавий варіант...
     
  7. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Всім доброго здоров"я. Маю "лапу"(дельфін-серце і т.д.) і користуюся нею + моя універсальна саджалка-копалка-обгорталка))).

    Мені пропонували за дуже привабливою ціною досить відому копачку. Я нею один сезон навіть половину картоплі викопав і відмовився. Хоч бур"ну у мене немає, але під КК картопля має бути "стерильна". Причому якщо ви зверху вилизали грядку а в землі зосталося коріння від скошеного бур2яну, то теж матимете клопіт. + вібрація+більш довгий і марудний процес причіпання-відчіпання+більш довгий процес налаштування під різні умови посадки. Я вже не кажу за швидкість викопування яка в кілька раз довша. Як аргумент часто наводять якість викопування, але у мене ніхто не гребеться після дельфіну і якість краща була ніж після КК хоч її налаштовували мені самі виробники до мого тяжа))). Навіть молоду картоплю, якесь там відро передать своїм городянам, я копаю МБ, аби не брать лопати у руки бо причепити лапу і пару розтяжок до ВМ1050-хвилинна справа. Так що. на мою думку, на звичайну грядку, КК непрактична витрата грошей бо нічого іншого крім кількох годин у рік вона не робить.
     
    Останнє редагування модератором: 27 лип 2016
  8. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    @sakolek, Так як писав @leshiy_40, доки не пробував іншого то лапа за щастя. Копаю і на глею, і на піску. да й бур"ян коли трапляеться то не плачу а копаю. Для приклада є ділянка на 5 соток раніше копали в ручну 3 дні, потім лапою 10 годин, зараз 3 години ( і це з вириванням сильно забурьянених ділянок). 2- 3 збиральника та я з мотоблоком.
     
  9. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    @Riba4ok1, Кожен Іван має свій план))). Все залежить від того чи є у Вас хоч одна права рука. Я переварив на своїй копалці і криплення і стійку шківа і привід коромисел... все налаштвав. Зараз копалку навішую 3- 5 хв. копає начисто. Того року мати попросила грядку суниці витрусити (перестала родити, старе коріння... да й перій побив) все зробив в найкаращому вигляді. Ось Юрко сам виготовив чудовий агрегат.
     
    dukjurijj подобається це.
  10. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    :-D Друже, з правою рукою у мене не склалося, бо я лівша, тому весь реманент, абсолютно, у мене зроблений лівою рукою. Нею ж, багатьом, і картоплекопалки до ума доводили. Василю, Ви бачите з якою швидкістю я копаю, чи аби щось написати? Які 10 годин? У мене Вітязь і години в сумі за сезон не працює на картоплі. Чи скільки у Вас га картоплі?))) Я ж вам писав що копав, причому на всіх МБ і полтавською, і кам"янською, і транспортерною... А Ви, друже, мені "рекламки" зачитуєте про те що Ви, дякувати Богу, не ридаєте як копаєте бараболю. Немов би я запевняю що більшої "органіки" ніж грохотка немає в світі чи КК взагалі не можна копати картоплю. Я тільки висловив свою думку про копання своєї грядки, своїх 10 соток картоплі+батькові. Я ж нікому не забороняю купувати хоч марсохід, хоч за міліон, аби викопати 3 сотки картоплі. Але й дах зривати людям, аби вони тяглися з останніх сил тільки на КК:poklon: не варто, бо цілком можна ефективно, без жодного гемору, працювати і дельфіном за цілком помірні гроші. Тільки й всього за що йшла мова. Ось тут можна подивитися, для прикладу, ще роботу на важкому МБ+адаптер+дельфін по копанню картоплі .
     
    Останнє редагування модератором: 27 лип 2016

Поділитися цією сторінкою