Каркасна восьмигранна альтанка

Тема у розділі 'Беседки, навесы, веранды, террасы', створена користувачем Palkan, 21 чер 2016.

  1. Palkan

    Palkan Майстер

    Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    32
    Доброго дня!
    Найшов цікаву статтю в інтернеті і вирішив розмістити її тут. Можливо, колись надумаю зробити, то щоб легше було шукати!

    Конструкція цієї альтанки - каркасна, в плані вона являє собою восьмигранник зі сторонами 1.5 і 0.8 метра. Одна зі сторін є вхід з подвійними дверима.Ця альтанка засклена, але можна побудувати і варіант без вікон. Господарі вирішили влаштувати в цій альтанці літню кухню - розташували в ній газову плиту, кухонні меблі, зроблену своїми руками, і навіть мийку, для того, щоб було зручно готувати. Стіл стоїть майже в центрі, навпроти нього між стійками вбудована лава-скриня. Дах альтанки є восьми-гранний купол - зсередини вона обшита вагонкою.Зліва - схематичне креслення збірки нижньої обв'язки, праворуч - фото даху альтанки.Що вдає із себе конструкція, в якому порядку споруджувати альтанку.
    Як і в будь-який споруді почніть із фундамент. в даному випадку це можуть бути бетонні блоки, встановлені під кожен кут (тобто всього 8 блоків).
    Послідовність виконання робіт:
    Під кожен блок вирити яму на штик лопати, ширше площі блоку. Ями засипати піском шаром 10 см, утрамбувати.Встановити блоки, вирівнявши їх за допомогою рівня. Далі робиться обв'язка з бруса з перетином 10 на 15 см, кути виконані врубкой в півдерева. Стики скріпити за допомогою цвяхів або скобами.
    По кутах обв'язки по схилу встановити стійки перетином 10х15 см і закріпити підкосами і цвяхами. Виконати монтаж верхньої обв'язки з бруса того ж перетину, що і нижня, закріпивши її цвяхами довжиною 20 см. Далі встановити підвіконні дошки - в даній конструкції вони розташовані на висоті 50 см від верхнього краю обв'язки. Ви можете регулювати цю висоту під свої потреби. Перед монтажем крокв дошками скріпити бруси верхньої обв'язки, розташовані навпроти один одного, (це тимчасове кріплення). Крім цього буде потрібно допоміжна вертикальна стійка в центрі альтанки.
    Крокви виконати з обрізної дошки перетином 5х10 см. Нижнім краєм крокви спираються на кути верхньої обв'язки, а в центрі - на восьмигранний вкладиш. З вагонки настелити суцільну обрешітку даху, укладаючи її лицьовою стороною вниз (це буде гарна купольна стеля альтанки). Кінці кожної дошки закріпити до крокви двома цвяхами, для більш жорсткої конструкції купола.Покрівля альтанки зроблена з оцинкованого сталевого листа. Листи забарвити фарбою, стійкою до атмосферних явищ. По кутах стики листів закрити сталевими ріжками, вирізаними і зігнутими з того ж листа.Останній штрих - забити стіни вагонкою до рівня підвіконь і вставити вікна.
    1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

    Я трохи не фахівець у даній темі, тому, якщо хто баче не точності, чи може хоче порадити як краще - прошу писати в темі.
     

Поділитися цією сторінкою