Экономия электроэнергии легально

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем SmartBoy, 14 гру 2009.

  1. Mykhaylo

    Mykhaylo Майстер

    Повідомлення:
    144
    Симпатії:
    31
    DCAM0010.JPG @Petko, В ліхтарикові схема зарядки акумуляторів подібна, тільки для зменшення сили струму до необхідної величини там використовують конденсатор і резистор підключені паралельно.
    --- добавлено: 27 май 2015 в 08:20 ---
    @soldat1187 запропонував свій варіант економії електроенергії : Трансформатор. Не хочу платити за електроенергію! використовуючи паралельний коливальний контур. Але чомусь всі до того поставились скептично - і я також! Хоча якщо допустити що один пристрій економить лише 20 Ват електроенергії -- то що тоді нам заважає поставити і використовувати наприклад 10 або 20 таких пристроїв???
     
    Останнє редагування модератором: 4 чер 2015
  2. Petko

    Petko Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.121
    Симпатії:
    3.683
    Адреса:
    Івано-Франківськ
    -для зменшення сили струму до необхідної величини там використовують ТІЛЬКИ КОНДЕНСАТОР. Резистор R1 призначений для розряду конденсатора при вимкненні пристрою з розетки і на зарядний струм практично не впливає, а низькоомний R2 свого часу чудово стріляв, захищаючи запобіжник від перегорання. Оскільки конденсатор був на 250, а пізніше і на 200 вольт (для економії місця в корпусі)- він теж мав властивість часто виходити з ладу. Конденсатор у схемі виконував роль "безватного резистора", забезпечуючи зарядний струм порядка 100-200 міліампер. Звичайний резистор при цьому мав би великі габарити і сильно нагрівався. Ізюминка моєї схеми в тому, щоб використовувати винятково резистори-мале енергоспоживання дозволяє взяти їх меншої потужності і габаритів, що робить схему нечутливою до викидів напруги і більш безпечною. Не дивлячись на візуальну подібність, це різні схеми, і робота, і призначення елементів у них різне. Щоб не засмічувати форум, можу докладніше описати призначення кожного елемента у листуванні поза ним.
     
    Останнє редагування модератором: 4 чер 2015
    MlykI та Володимир П подобається це.
  3. Mykhaylo

    Mykhaylo Майстер

    Повідомлення:
    144
    Симпатії:
    31
    @Petko, Дякую що докладно пояснили як працює Ваша схема живлення, та її відмінність від схеми зарядки акумуляторів ліхтарика.
    --- добавлено: 27 май 2015 в 12:00 ---
    Вчора отримав перші вати "безкоштовної" електроенергії легально! Лічильник не обліковує споживану потужність послідовного коливального контуру та люмінесцентної лампи яка слугує навантаженням трансформатора. Кому цікаво може переглянути відео-звіт:
     
    Останнє редагування модератором: 4 чер 2015
  4. Petko

    Petko Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.121
    Симпатії:
    3.683
    Адреса:
    Івано-Франківськ
    - Сертифікат на продаж конденсаторів, упакованих в мильницю, і по ціні коня!
    Говорила колись давно циганка моєму дідусеві: "На мой век дураков хватит!" roflCrazy:p
     
    Останнє редагування: 6 чер 2015
    Бригадир подобається це.

Поділитися цією сторінкою