"Витрина" достижений Украины в сфере промышленности, экономики и информации.

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем tairov77, 3 тра 2016.

?

Украина в будущем

  1. промышленная страна

    9 голосів
    28,1%
  2. аграрная страна

    23 голосів
    71,9%
  3. свой вариант в комментариях

    3 голосів
    9,4%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    #ПЕРЕМОГА: У Львові випробовували трамвай на Сихів



    Опубликовано: 10 нояб. 2016 г.
     
  2. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    На Старосенной площади Одессы установили первое в Украине дерево, вырабатывающее электроэнергию
    10 ноября

    На обновленной Старосенной площади установили первое в Украине дерево, способное вырабатывать электроэнергию. Электричество производиться с помощью силы ветра, а лопасти выполнены в форме диковинных разноцветных плодов.
    Как рассказал «Думской» руководитель научно-производственной фирмы «Антика», занимающейся продажей, монтажом и обслуживанием оборудования для источников возобновляемой энергии, Антон Годованец, дерево — полностью украинского производства.

    [​IMG]

    «Мы взяли за образец французский вариант, модифицировали форму ветряка и создали свою электрическую часть, — рассказывает Антон. – Электрическую часть, «ствол» и «ветки» изготавливаем в Одессе, пластмассовые лопасти в Кременчуге. Это четвертое дерево в мире. Ближайшее такое расположено на расстоянии 2000 км от Одессы, в Германии».

    По словам Годованца, одесское дерево имеет целый ряд преимуществ по сравнению с обычными ветрогенераторами: «Обычный ветрогенератор — очень полезная вещь, но с ней связаны некоторые неудобства. Во-первых, у дерева высота металлоконструкции несравнимо меньше, чем у обычного ветряка — всего шесть метров. Во-вторых, малое индукционное поле. Номинальная мощность каждого «плода» всего 50 Вт. Так что по нормативам его можно будет устанавливать совсем близко от жилого дома. В-третьих, наше дерево шумит меньше, чем листва на его живом аналоге. Здесь другая специфика конструкции, лопасть не разрезает воздух. Она от него уходит, как парус. Ну и самое главное: внешний вид позволяет его использовать в городской среде».

    Суть идеи «дерева» состоит в том, что суммарная мощность генератора разбита на составляющие части. Оно начинает вырабатывать электричество при скорости ветра уже 2 метра в секунду, достигает номинальных 50 Вт при скорости 8 м/с и мощность его растет постоянно. К примеру, по предварительным подсчетам, при скорости ветра 14 м/с дерева можно будет «собирать» уже 7 кВт.

    По задумке изобретателей, вырабатываемой деревом электроэнергии должно хватить на освещение Старосенного сквера. В случае очень слабого ветра энергия будет аккумулироваться, а во время сильных порывов избыток пойдет на подсветку самого дерева.

    «Сейчас мы тестируем ветровые лопасти и надежность конструкции. Через 2-3 недели будет готова генераторная часть, и мы сможем уже полноценно вырабатывать электроэнергию», — заключил Антон.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  3. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    НІБУЛОН відроджує українське пасажирське судноплавство
    15 листопада 2016

    11 листопада 2016 року жителі м. Миколаєва стали свідками яскравого, але раніше забутого, на жаль, видовища.

    Цього дня спокійну гладь Південного Бугу на великій швидкості розсікало пасажирське судно на підводних крилах (в народі — «ракета») під українським прапором та з гордою назвою «НІБУЛОН Експрес – 2».

    Ефектні маневри нової одиниці власного флоту компанії відбувались у рамках ходових випробувань. До речі, через декілька днів такі ж випробування стартуватимуть і на другому аналогічному судні – «НІБУЛОН Експрес – 1».

    11 листопада було виконано:

    — визначення швидкісних та маневрових характеристик судна, зокрема продемонстровано крейсерську швидкість у 65 км/год;

    — перевірку корпусу, остійності судна, його головного двигуна, суднових систем, приладів, а також ходових характеристик;

    — тестування рульового та підрулюючого пристроїв, радіонавігаційного та навігаційного обладнання, внутрішньосуднового зв’язку, звукових та світових суднових сигналів;

    — випробування якірного пристрою, систем вентиляції та кондиціонування.

    За результатами випробувань, комісія (очолювана директором судноплавної компанії «НІБУЛОНу», капітаном дальнього плавання Євгеном Ігнатенком, який власне і керував «ракетою») впевнилась у справності судна та його готовності до повноцінної експлуатації. Це означає, що найближчим часом «ракета» буде прийнята на відповідний клас Регістра судноплавства України.

    А вже наприкінці цього тижня обидва пасажирські судна розпочнуть свою роботу. Чекайте на фоторепортаж!

    Варто відзначити, що ці два судна поповнили власний флот «НІБУЛОНу» в рамках комплексного інвестиційного проекту компанії з відродження пасажирського та вантажного перевезення Дніпром та Південним Бугом.

    На сьогодні компанією вже зроблено багато суттєвих кроків у напрямку до вирішення цієї проблеми, зокрема стосовно головної водної артерії Миколаївщини. Окрім включення у склад флоту пасажирських суден, варто виділити наступні кроки:

    — збудовано вантажний флот загальною чисельністю 53 одиниці, дедвейтом понад 156 тисяч тонн — другий за величиною флот в Україні (збудований, окрім того, на власному суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН»);

    — організовано 600 робочих місць для суднобудівників та 350 робочих місць на флоті;

    — виконано поглиблення судноплавної ділянки Південного Бугу довжиною 134 км власним коштом та власними технічними засобами, без підтримки держави. Таким чином, завдяки «НІБУЛОНу» вперше за 25 років відновлено судноплавство на р. Південний Буг;

    — компанія вже перевершила рекорд радянських часів (50 тис. тонн зернових вантажів у рік) з обсягів вантажних перевезень р. Південний Буг. У 2016 році було перевезено 300 тисяч тонн збіжжя і знято з автошляхів 12,5 тис. вантажівок;

    — самостійно спроектовано, виготовлено та встановлено 11 швартових буїв на річках Дніпро та Південний Буг на суму 2 млн грн;

    — збудовано 2 перевантажувальні термінали на р. Південний Буг і забезпечено роботою 1,5 тисячі будівельників та ін.

    «НІБУЛОН» доводить: Україна — морська держава!

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    А кто дальше будет ними управлять? Какой-нибудь пацан, который шиканёт перед девочками об стойку моста или на мель, как на "Конкордии".
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Логика - наше первое имя. Нибулон.
     
  6. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    З тонни нудної статистики, яку збирає Держстат, ми вибрали області, в яких найбільше виставок або вирощують найбільше картоплі, найдешевші яйця та тощо. Розповідаємо, чим здатні здивувати регіони нашої країни.

    [​IMG]

    Неправильно вважати, що в Києві зібрано все найкраще і що в столиці всього більше. Насправді інші регіони теж лідери - кожен у чомусь своєму, і буває навіть складно уявити, у чому відзначилася твоя рідна область.

    Всі дані наведені за 2015 рік (2016 ще не закінчився), крім інформації про Крим - остання доступна статистика про те, що відбувається на півострові - за 2013 рік.

    Найбільший прибуток у сільгосппідприємств - в Полтавській області

    Після сплати всіх податків, у підприємств Полтавської області залишилося 16,47 млрд грн - це в 4,5 рази більше, ніж статки Ріната Ахметова. Не набагато відстає наступна за рейтингом Кіровоградська - 8,94 млрд грн.

    [​IMG]

    Вінницька область вийшла на перше місце по вирощуванню картоплі

    У 2015 році вона стала лідером в країні, зібиравши 1,84 млн т. Вся ця картопля важить стільки ж, скільки 300 тисяч слонів. На другому місці з виробництва картоплі Львівська область - 1,62 млн т.

    [​IMG]

    У Волинській області найдешевші курячі яйця

    За десяток яєць там попросять всього 8,86 грн. У Києві це обійшлося б майже в два рази дорожче - 17,02 грн. (станом на серпень 15го). Ще низькі ціни у Житомирській області - 9,74 грн.

    [​IMG]

    На Кіровоградщині вирощують найбільше соняшнику

    Площа полів під соняшник становить 547,8 тис. гектарів. У Дніпропетровській і Запорізькій областях під цю культуру відведено 536,3 і 536,1 тис. Гектарів. Якщо скласти площі полів в трьох лідируючих областях, вийде майже 3% території України.

    [​IMG]

    У Миколаївській області найбільше вродив цукровий буряк

    Тут з 1 гектара зібрали 572,4 центнера. Другою за рейтингом Київська область - 560,9 центнерів.

    [​IMG]

    Але найвигідніше його вирощувати в Чернівецькій області

    Тут на кожну окупиться тисячу гривень припадав дохід в 2071 грн. Файним варіантом для бізнесу з вирощування буряка буде також Житомирська область: рівень рентабельності в ній склав 102,4%.

    [​IMG]

    Запорізька область - головний виробник проса в Україні

    У 2015 році його було вирощено 33,5 тисячі тонн. Менший показник в Харківській області - 30,6 тисяч тонн.

    [​IMG]

    Більшість української сої - з Хмельницької області

    Тут за рік виростили 497,3 тис. тонн - це в 4 рази більше, ніж вирощено гречки в усій країні. Трохи менше в Полтавській - 475 тис. тонн.

    [​IMG]

    Херсонська область всіх обігнала по виробництву овочів

    Тут в 2015 р виростили 1,2 млн тонн овочів. Це в 4210 разів більше, ніж вага самого великого літака в світі - "Мрії". Ще раз: на одній тільки Херсонщині збирають овочів в 4 тисячі 210 разів більше, ніж важить найбільший літак! Відрив від інших областей теж вражаючий: наприклад, в Дніпропетровській зібрали 728,3 тис. тонн.

    [​IMG]

    Але вирощувати овочі найвигідніше у Донецькій області

    Якщо не враховувати територію АТО, в 2015 р рентабельність цього бізнесу склала 74%. Що цікаво, в сусідній Луганській вирощувати овочі - собі в мінус - там рівень збитковості 35,5%.

    [​IMG]

    А в Івано-Франківській вигідніше - свиней

    Тут кожна тисяча гривень, що окупилась, приносить додатковий дохід 683 грн. Ще найвищі результати у Львівській області - 41,4% рентабельності.

    [​IMG]

    Житомирська область найбільше продала м'яса коней

    У 2015 г. - 1,8 тис. тонн в забійній масі. Наступна за нею Вінницька область, де це число удвічі менше - 0,9 тис. тонн.

    [​IMG]

    М'ясо птиці найвигідніше виробляти у Рівненській області

    Тут рівень рентабельності становить 19,3%. У наступній по рейтингу Кіровоградської області це 16,4%.

    [​IMG]

    У Севастополі виловлюють найбільше водних біоресурсів

    Останні достовірні дані про Севастополь доступні за станом на 2013 рік. Тоді добули 121,07 тис.тонн придатних в їжу тварин і рослин. І це в 5,7 раз більше, ніж з усього Криму - з решті півострову зібрали 21,25 тис.тонн.

    [​IMG]

    У Дніпропетровській області найбільше стадіонів

    А ще спортзалів і тирів. При цьому великих стадіонів, які на 1500 посадочних місць і більше - 80 штук. В Одеській області таких 65.

    [​IMG]

    У Закарпатській області найбільше шкіл мистецтв для дітей

    Там аж 54 заклади. Для порівняння: в Київській області їх 37, в самому Києві - ще 11.

    [​IMG]

    У Луганській області найбільше фахівців з професійно-технічною освітою

    У 26,8% місцевого населення освіта пов'язана з промисловою спеціалізацією області. Близькі показники тільки у Чернігівській області - 26,1%.

    [​IMG]

    Найбільше аспірантів вчиться в Києві

    У минулому році столичні ВНЗ прийняли 3944 людини. Розрив великий навіть з іншими популярними серед молодих вчених містами - так, до Харкова надійшло 1202 людини.

    [​IMG]

    І у Київській області будують найбільше будинків

    Тут в експлуатацію здали 3,9 тис. Об'єктів. Розрив з іншими областями великий: в наступній по рейтингу Львівської області з'явилося 2,9 тис. нових будинків.

    [​IMG]



    Підготувала Л.Тищенко
     
    Останнє редагування: 1 гру 2016
    Tomash, varmet, rondlyk та 3 іншим подобається це.
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Продовження
    Львівська область - сама екскурсійна

    Тут екскурсії замовили 11,6 тис. осіб - це найбільший показник по Україні. Трохи менше в Черкаській області - 9,1 тис.

    [​IMG]

    А Крим більше всіх заробив на наданні послуг

    У 2013 р це було 5,65 млрд грн. На другому місці опинилася Одеська область - 4,38 млрд грн.

    [​IMG]

    Але зараз найбільше дітей на літній відпочинок відправили в Одеську область

    Влітку 2015 року тут побували 113,2 тис. осіб - це як населення трьох князівств Монако. Трохи менше вирушило в Дніпропетровську - 90 тис. осіб.

    [​IMG]

    Більшість лижних баз побудовано в Сумській області

    Тут знаходяться аж 13 лижні бази, і це при тому, що у гірській Івано-Франківській - всього 6.

    [​IMG]

    А виставки найчастіше проводяться у Тернопільській області

    У 2015 року їх було 857. А в Черкаській області в той же рік провели 631.

    [​IMG]

    Харків'яни більше всіх ходять в кіно

    За рік було обслуговано понад 2 млн осіб. При цьому в наступній по рейтингу Одеської області на сеансах побувало близько 1,5 млн глядачів.

    [​IMG]

    Найбільше парків в Черкаській області

    Найзнаменитіший з них - "Софіївка". Але крім нього в області є ще 22 парки.
    Порівняй: у Дніпропетровській області 14 парків.

    [​IMG]

    А у Чернігівській - історичних музеїв

    Тут їх 20. Трохи менше в Хмельницькій області - 18 історичних музеїв.

    [​IMG]

    Наша країна не тільки багато виробляє в аграрному секторі, за особливі досягнення в чому варто було б виділяти окремі області. У кожного регіона є своя фішка, знати про яку було б корисно і туристу, і бізнесмену, і менеджеру проектів.

    Ще більше крутих фактів і рекордів України - у новому виданніінфографічного довідника "Агробізнес України 2016", що вийшов у вересні місяці 2016 року.

    [​IMG]


    Джерело BusinessViews: http://businessviews.com.ua/ru/studies/id/v-chem-lidiruet-kazhdaja-iz-oblastej-ukrainy-1216/

    Підготувала Л.Тищенко
     
    rondlyk, Энки та mahno подобається це.
  8. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186

    Опубликовано: 9 дек. 2016 г.
    Уникальное предприятие по производству сельскохозяйственных самолетов расположилось недалеко от поселка Веселое Запорожской области. Здесь, руками нескольких десятков мастеров за шесть месяцев выпускается в свет летательный аппарат. Изюминка предприятия состоит еще и в том, что здесь еще и обучают авиации новое поколение пилотов. Наши корреспонденты решили на себе проверить качество и надежность этих авиамашин.
     
    varmet, rondlyk, Энки та ще 1-му подобається це.
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    У Чорному морі судно «Іскатель» вже розвідало 35 млрд кубів газу
    12/12/2016

    Запаси газу на площі 7 тис. м квадратних Північно-західного шельфу Чорного моря (Одеська область) становлять, за найменшими прогнозами, не менше 40 млрд кубометрів. Водночас єдине в Україні геолого-розвідувальне судно "Іскатель" вже виявило на двох з восьми ділянок площі 35 млрд кубометрів запасів.

    Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

    "Урядова програма-2020 передбачає повне забезпечення наших потреб власними енергоносіями. Плани амбітні, але досить реальні. Той факт, що Україна відновила пошук нафти та газу на шельфі Чорного моря, свідчить про титанічний зсув у геологорозвідці України. За нашими оцінками, запаси газу становлять не менше 40 млрд кубометрів газу на площі 7 тис. м квадратних Північно-західного шельфу Чорного моря", - сказав Бояркін.

    Він наголосив, що Україна має достатньо ресурсу для забезпечення власних потреб газом та має можливості його видобувати самостійно.

    "40 млрд кубометрів - це наймінімальніші цифри, які можна було назвати, адже лише на двох обстежених ділянках згаданої площі в 7 тис. м квадратних вже знайдено близько 35 млрд кубометрів газу. Ще залишається обстежити 6 ділянок, на яких запаси також дуже значні", - зазначив Бояркін.

    Як повідомлялося, 17 листопада в Одесі відбувся відхід в 10-денний рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель". Судно було відправлено після 3-річного сухого відстою.
     
    Руслан_77_ подобається це.
  10. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    Другий завод групи Prettl в Україні ТОВ "Аутомотив Електрик Україна" відкрито в Чернівцях
    13.12.2016

    Підприємство з виробництва електрокабельної продукції для автомобілів ТОВ "Аутомотив Електрик Україна" (Чернівці), засновником якого є Prettl Kabel Konfektion GMBH (Німеччина), відкрито у вівторок за участю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

    "Відкрили ТОВ "Аутомотив Електрик Україна" в Чернівцях. Інвестовано 80 млн грн, буде створено 1 тис. робочих місць", - написав В.Гройсман на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

    Згідно з держреєстром, ТОВ "Аутомотив Електрик Україна" зі статутним капіталом 5,8 млн грн створено 5 травня 2016 року. Кінцевим бенефіціаром компанії вказано Гюнтер Гельмут Ундеріхт.

    Як повідомлялося, група Prettl (Німеччина) володіє, зокрема, двома компаніями в Чехії і заводом в Кам'янець-Подільському. ТОВ "Преттль Кабель Україна" в Кам'янець-Подільському працює в Україні 18 років, випускає джгути проводів для автомобілів.
     
    Руслан_77_ подобається це.

Поділитися цією сторінкою