"Витрина" достижений Украины в сфере промышленности, экономики и информации.

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем tairov77, 3 тра 2016.

?

Украина в будущем

  1. промышленная страна

    9 голосів
    28,1%
  2. аграрная страна

    23 голосів
    71,9%
  3. свой вариант в комментариях

    3 голосів
    9,4%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Так это замена "Прогрессам".
     
  2. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Андрій Пишний
    15 мин. ·

    #ощадбанкдіє Ми це зробили! Майже 411 мільйонів чистого прибутку! Дякую команді!

    -------------------------------------
    Ще рік тому ми демонстрували шалені збитки. Війна на Донбасі та окупація Криму – це об’єктивна реальність. Саме ці збитки спричинили необхідність докапіталізації, на якій активно спекулюють, роблячи припущення щодо фінансового стану банку. Зазначу, що докапіталізація не є монетизованою, це – цінні папери. Принциповий момент!
    Для розвитку та проведення наймасштабнішої за всю історію модернізації філійної мережі банк заробляє та інвестує власні кошти. Багатьох ми здивували – Ощад вже у лідерах за комісійним та процентним доходом.
    Ми навчили найбільшу та найстарішу банківську мережу залучати кошти та видавати кредити. Навчили продавати не лише традиційні банківські продукти, а й страхові поліси. Вчимо пропонувати дистанційні сервіси. Результат є – за дев’ять місяців цього року 410,7 млн. грн. чистого прибутку. План капіталізації приймався разом з планом відновлення прибуткової діяльності. Це пріоритет, якого ми дотримуємось. Хтось вважає за можливе не помічати ці очевидні речі. Наша справа – давати клієнтам фактаж та аргументи.
    Рентабельність капіталу банку на рівні 3,8 – на 18% вище ніж у середньому по банківській системі. Залучаємо депозити, достроково повернули понад 80% кредитів рефінансування НБУ. Зроблено важливий крок на шляху співпраці з ЄБРР – отримано згоду на кредитну лінію на суму 50 млн. євро.
    Працюємо далі!
    Повністю з фінансовими результатами Ощаду можете ознайомитися в офіційному релізі банку http://www.oschadbank.ua/ua/press-service/news/4336190/

    [​IMG]
     
  3. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    А зарплата сотрудников?
     
    WalterCV подобається це.
  4. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Дмитро Романюк добавил 5 новых фото
    5 мин
    · Ивано-Франковская область, Коломыя ·

    Перемога. Сьогодні закладено капсулу із будівництва заводу "LEONI" в м. Коломия. Це буде найбільша інвестиція за останній час в Україні за кількістю створених нових робочих місць. Вже в червні буде зведений новий завод і протягом чотирьох років інвестор планує створити більше 8 тис. робочих місць.
    Це чудовий приклад як Україна стає дедалі привабливішою для іноземних інвесторів.
    Дякую ще раз своїй команді за злагоджену роботу, керіництву Коломиї, а також усім, хто мав відношення до роботи з інвестором.

    [​IMG]
     
    varmet, Пітон та Руслан_77_ подобається це.
  5. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Таак, за Нафтогаз ми вже раділи, давайте порадіємо за Ощадбанк!) :slava:

    Отжеж... є ж такі люди, нєт щоб порадіти за Ощадбанк, зарплату їм бачте подавай palach :-D
     
    WalterCV подобається це.
  6. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Ну да... Майже всіх бюджетників заставляли переходити в Ощад. Тут і трильйонні прибутки могли бути.
     
  7. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Alexander Nakhod, Deputy CEO в Укрпочта
    5 ч ·

    Минув перший місяць на Укрпошті – мій короткий звіт про перші результати (підтримуючи ініціативу моїх колег – українською мовою).
    Розкажу про три основних напрямки – 1) люди, 2) що вже зроблено, та 3) найближчі пріоритети

    Більшу частину цього місяця займався спілкуванням – як із діючими співробітниками, так і можливими новими членами нашої команди. Як і завжди, працівники дуже різні – є на своєму місці, але, нажаль, далеко не всі, і з двома керівниками підрозділів уже попрощалися. І очевидно, що без суттєвого посилення команди руху вперед також не буде. Тому я дуже радий, що вже можу представити своїх перших нових колег, які, я впевнений, значно додадуть у наших спільних зусиллях. Знайомтеся – Dmitry Sennychenko - один з найдосвідченіших фахівців на ринку real estate, буде відповідати за всю нерухомість Укрпошти – а це більше 12 тис. будівель, як власних, так і орендованих. Основні завдання Дмитра пов`язані як з утриманням та ремонтом будівель, так і ефективним їх комерційним використанням. Дуже сподіваємось, що скоро отримаємо можливість не тільки здавати в оренду, але й продавати незадіяні та дорогі в утриманні об`єкти, будуючи сучасні сортувальні центри та відділення нового формату. Йдемо далі - Michael Shneider, маючи чудовий досвід організації та управління компанією, що обслуговувала виробничий процес медіа-холдінгу, очолив департамент закупівель з завданням перебудувати систему забезпечення підприємства (деталі – трохи далі). До департаменту конкурсних торгів (дуже дякую за рекомендацію Ярослава Дуброва) доєднався фаховий спеціаліст Олександр Ковальський, який буде відповідати за взаємодію з нашими 24 тендерними комітетами філіалів. Наступного тижня очікуємо також суперового аналітика з волонтерського десанту Міноборони (дякую за рекомендації Настя Ковальова), ну і протягом наступного місяця – ще двох «новачків», які остаточно складуть нашу команду. Процес її формування йде не надто швидко, бо дуже важливо знайти не тільки гарних фахівців, але й людей з відповідними цінностями та відношенням до роботи, особливо в такій "цікавій" сфері, як закупівлі та майно. І я дуже сподіваюсь, що нам вдається це робити та об’єднувати в Укрпошті саме таких людей.

    Паралельно з формуванням команди, роботи над новою структурою, корпоратизацією, підготовкою плану на 2017 рік та розробкою стратегії компанії, працювали над поточними договорами та підготовкою до наступних тендерів. Як я вже писав, одним з найбільш складних виявився напрямок палива для автотранспорту. При досить розвиненому ринку, останні роки одна з маловідомих компаній, яка навіть не має власних АЗС, майже монополізувала всі поставки на Укрпошту. Перебиваючи всіх на тендерах наднизькими цінами, далі обмежувала постачання та змушувала піднімати їх раз за разом, доводячи до цілком ринкового рівня. Філіали скаржилися, кілька разів ледь не зупинявся транспорт, пропонувалися дуже різні методи втручання, але вирішувати проблему треба було починати з себе, бо виявилось, що навіть заявки ми не подавали за формою, не говорячи вже про застосування нормальних інструментів виконання договорів. Довелося пройти все з початку і до кінця – оформити (з третьої спроби) заявки, зафіксувати їх невиконання, надіслати претензії, вимоги та подати в банк на зняття банківської гарантії. Низькі ціни - це добре, але підписаний договір має виконуватися. Паралельно домовились з колегами з Держзовнішінформу - Юрієм Лазоренко та Олегом Мельником - про регулярне надання інформації щодо коливання цін на цьому ринку. Тож тепер будемо реагувати на зміни цін в обидва боки. Крім цього, активно вивчаємо ринок модульних АЗС та продовжуємо запрошувати на наші тендери всіх відомих постачальників. Сподіваємось, що ситуацію стабілізуємо.

    Діагностували ще одну велику проблему з тендерами – навіть коли бізнес готовий прийняти в них участь, в більшості випадків маємо проблеми з якістю тендерної документації. Кілька важливих тендерів зірвалися саме з цієї причини, не говорячи вже про ситуації, де мусимо платити більшу ціну, бо у кращої пропозиції є помилки в документах. В останні тижні провели три великі зустрічі з потенційними учасниками, де ще раз звертали увагу на стандартні помилки та відповідали на запитання. Передивляємось та спрощуємо свої вимоги. Консультуємось з колегами щодо активної підтримки учасників, хоча маємо від Ruslan Sek та Nelly Stelmakh дуже різні підходи [​IMG]☺ Але в будь-якому разі до нової тендерної "кампанії" на 2017 рік щось маємо придумати

    Допомагати з моніторингом наших закупівель та активним зв’язком з ринком домовились з Transparency International Україна – Viktor Nestuliaта Ivan Lakhtionov. Найближчими днями вони презентують новий моніторинговий портал, а потім і систему ризик-індикаторів, де ми плануємо стати одним з активних замовників. Паралельно домовляємось з KSE – Тимофей Милованов та Natalija Shapoval – про спільний проект з аналізу та розвитку системи закупівель, який буде корисний і нам, і допоможе колегам у підготовці повноцінного курсу з публічних закупівель. З нашого боку керівником проекту буде саме Михайло Шнейдер. Поряд з цим разом зі службою Oleksandr Pertsovskyiзапускаємо роботу з перегляду техвимог до експлуатаційних матеріалів, що допоможуть зробити процес обслуговування клієнтів та обробки пошти більш зручним та швидким, а нам – купувати більш стандартні матеріали. А з колегами Sergey Galagan працюємо над об’єднанням інформаційних систем і отриманням оперативних залишків по складах та виконанню замовлень.

    Додам ще, що разом з Артуром Муравицьким намагаємось домовитись з Нацбанком - Роман Борисенко та Ярослав Ільницький – про передачу в наші відділення оргтехніки та транспорту, що вивільняється у колег в результаті внутрішньої реформи. Техніка не нова, але в нашому випадку це – чи не єдина можливість автоматизації сотень відділень, що й досі користуються журналами та ручними формулярами.

    Коротше кажучи, система чималенька, тому продовжуємо працювати – до зустрічі за місяць! Все буде Прозорро!

    [​IMG]
     
  8. tairov77

    tairov77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.887
    Симпатії:
    14.431
    Адреса:
    Turkey. Antalya
    "Зраде" здесь не место:nu:
     
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    В Украине открывают вуз, в котором будут готовить бизнесменов, инженеров и чиновников по американской системе
    25 Октября 2016

    В сентябре 2017 года в Киеве стартует первая учебная программа Американского университета Украины (AUUA). Он станет первым учебным заведением в стране, программа которого построена по американской системе высшего образования. Но главная фишка в том, что выпускники получат диплом университета, аккредитованного в США: «AUUA уже начал процесс подготовки к аккредитации соответствующей комиссией США и будет выдавать как американский диплом, так и украинский диплом государственного образца», — сообщили AIN.UA в пресс-службе AUUA.

    AUUA обещает украинцам возможность получить качественное американское образование в пределах Украины и по стоимости, приемлемой в наших реалиях. Учебные программы AUUA разработаны профессорами ведущих вузов США с учетом специфики местного рынка труда (партнерами AUUA стали Технологический институт Джорджии и Школа журналистики в Миссури). Вместо факультетов здесь — «школы», на американский манер.

    В первом учебном году абитуриенты смогут поступить в Школу инженерии, Школу бизнеса, Школу государственного управления, Школу коммуникаций и медиа. Преподавать будут преимущественно иностранные профессора, поэтому обучение будет проходить на английском.

    «Флагманом» AUUA станет Школа инженерии — здесь будет больше всего специальностей и дисциплин. Студентам обещают самые современные лаборатории для работы, оборудованные по последнему слову техники. Все программное обеспечение в университете будет лицензионным — его предоставит компания Microsoft. Причем, не только для университетской техники, но и для собственных устройств студентов и преподавателей. Ключевые IТ-сервисы AUUA будут работать в дата-центрах Microsoft на облачной платформе Azure.

    Также AUUA планирует создавать учебные программы в сотрудничестве с украинским бизнесом, чтобы готовить квалифицированные кадры, исходя из потребностей рынка. «Вместе с украинским бизнесом мы планируем создавать учебные курсы, приглашать специалистов предприятий делиться своим опытом, проводить мастер-классы и практические занятия для наших студентов с техникой и оснащением своих производств. Таким образом, в будущем студенты AUUA смогут овладеть особенностями того или иного производства и получить уникальный практический опыт, а украинские производители получат подготовленные», — заявил директор университета Георгий Арвеладзе.

    В AUUA студентам обещают целый перечень партнерских программ, по которым университет будет готовить специалистов в соответствии с потребностями украинского бизнеса и рынка труда в целом. Таким образом надеются решить актуальную проблему дальнейшего трудоустройства выпускников. «Из 100 000 выпускников вузов ежегодно находят работу по специальности только 12%, а отток студентов в зарубежные университеты за последние 6 лет вырос на 92%, хотя в Украине есть все необходимые ресурсы для создания вуза европейского уровня», — считают американские партнеры AUUA.

    Обучение в Американском университете будет платным. При этом в AUUA будут все финансовые прелести американской системы образования: стипендии, кредиты и скидки в размере 10-35% стоимости курса. Размер финансовой помощи малообеспеченным студентам будут определять в соответствии с их талантами, умениями и достижениями — в отдельных случаях она может достигать 90%.

    Напомним, открыть в Украине Американский университет в мае 2015 года предложил губернатор Одесской области Михаил Саакашвили. Президентом университета назначили бывшего члена грузинского правительства — экс-министра экономики Георгия Арвеладзе.
     
    igor_oksana та Энки подобається це.
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Опубликовано: 26 окт. 2016 г.
    Групу ділків, які організували нелегальний ремонт цивільних та військових авіаційних двигунів і видавали на них підроблені сертифікати якості відомого запорізького авіапідприємства, викрила Служба безпеки України спільно з поліцією.
    Авіамайстерня розміщувалася у гаражі. Клієнтів шукали посередники, які переконували, що ремонт двигунів відбуватиметься на заводі. Проте, на заводі лише викрадали комплектуючі, необхідні для ремонту.
    У «майстрів» не було відповідної кваліфікації та ліцензії на проведення ремонтних робіт авіаційної техніки. Тим самим створювалося реальне підґрунтя для авіакатастроф, що могло стати підставами для компрометації запорізьких підприємств-розробників та виробників авіаційної техніки, а також завдати шкоди державним інтересам України.
    Під час обшуків у помешканнях та гаражі зловмисників співробітники СБУ вилучили відремонтований двигун, який встановлюється на військових гвинтокрилах Мі-8 та Мі-24, чимало агрегатів та комплектуючих, викрадених з авіапідприємства, печатки комерційних структур з ознаками фіктивності, бланки, формуляри до авіаційної техніки, підроблені сертифікати якості, а також приладдя для виготовлення підроблених номерів авіаційних двигунів.
    Також правоохоронці вилучили у ділків авіакомплектуючі загальною вартістю понад чотири мільйони гривень.
    Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України.
    Тривають слідчі дії.
     
    sanykrimea, Erni та vs220 подобається це.

Поділитися цією сторінкою