Нестандартна система опалення будинку

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Роман Монастирський, 20 кві 2016.

  1. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    Котел оптимальний в роботі в принципі, я так думаю, тихо працює ну і ціна не захмарна брав його у серпні 2016 за 408 євро у інтернет магазині на той час еквівалент 11 650 грн. Монітору споживання газу за синулу добу спожив 13 м. куб. газу тобто за 24 год получилось 0.54 м. куб. за годину температура на котлі 50 градусів С. тобто системи водяного опалення та 60 грд. с. горячого водопостачання.
    --- добавлено: 17 лис 2016 у 10:05 ---
    Ця труба звичайний байпас виконано з метою якщо дуде заходити перегріта вода з котла у ТП щоб воду можна було розбавити холоднішою із обратки
     
    Останнє редагування модератором: 25 лис 2016
    pas подобається це.
  2. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    Іван 55555 щодо труби яка йде у низ від верхньої гребінки то це банальний бай-пас з метою при необхідності розбавляння потоку горячої подачі однак у випадку як вказано на фото оцього трьохходовика контур ТП не хоче прогріватись а якщо я стрілку переводжу на 10 то один із контурів ближчий на гребінці і менший по протяжності пруби прогріваються відмінно.
    Іван а тепер прошу розглянути можливість поставити на місце кутового зєднання із термоголовкою фото 2661 (термоголовку зняв то ця АКВА заперлася ) і неподавала подачу взагалі маленький циркуляційний насос суто на подачі або як варіант демонтувати цей трьохходовий механічний перенаправлювач потоку води, демонтувати встановлений бай-пас та на це місце встановити циркуляційний насос котрий буде подавати напор на подачу у контури ТП. Що скажете. Дякую
     
  3. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    @Роман Монастирський, у Вас зараз все гріє?от і не чіпайте нічого.наскладали конструкторів,не розуміючи,що і звідки буде підмішувати і яким чином.тільки температуру подачі не піднімайте вище 55С,ну 60С.в ноги буде спекотно.
    --- добавлено: 17 лис 2016 у 16:13 ---
    @Роман Монастирський, а насос куди циркулював?у верx,чи в низ?
     
    Останнє редагування модератором: 25 лис 2016
  4. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    І не буде прогріватись. У положенні 0(нуль) у цьго триходового правий вивід перекритий.
    От і придавіть той ближній контур, трішки. А ППР що ідуть з гребінки, це мабуть на радіатори? Якщо так, то їх придавіть по трохи.
     
  5. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    Власне на цих двох ППР навішано на 1 - рушник а на 2- додаткова батарея у ванні на даний час цей троьхходовий у положенні 10 при ньому прогрівається 1 - контур ТП бо якщо я його переводжу на позначку 0 контура ТП взагалі не прогріваються.
    rondlyk порадьте хочу поставити на місце кутового зєднання із термоголовкою фото 2661 (термоголовку зняв то ця АКВА заперлася ) і неподавала подачу взагалі маленький циркуляційний насос суто на подачі або як варіант демонтувати цей трьохходовий механічний перенаправлювач потоку води, демонтувати встановлений бай-пас та на це місце встановити циркуляційний насос котрий буде подавати напор на подачу у контури ТП. Що скажете. Дякую
    --- добавлено: 18 лис 2016 у 11:06 ---
    Наос циркулював з верху в низ. Викидаю фото на момент його встановлення
     

    Вкладення:

    • Photo-0054.jpg
      Photo-0054.jpg
      Розмір файлу:
      104,8 КБ
      Переглядів:
      18
    Останнє редагування модератором: 26 лис 2016
  6. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    @Роман Монастирський, зверxу в низ.а тепер включаєм голову,і подумки уявляєм як вода,попадаючи у нижню балку має потрапити в контур,вийти з верxньоі і.....????і знову в нижню балку.і не буде так гріти.
    --- добавлено: 18 лис 2016 у 11:13 ---
    насос мав би стояти перед вxодом у верxню балку,от тоді і тиxодовий би міг щось регулювати.
    --- добавлено: 18 лис 2016 у 11:14 ---
    вxід у верxню балку перед ТП,а не на самому вxоді в колектор.
     
    Останнє редагування модератором: 26 лис 2016
  7. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Якщо у вас подача у верхню балку, то "АКВА" не буде працювати.
    Якщо подача з газового котла у вас 50-55 градусів, то можна попробувати обійтися без глобальних переробок. (ніби на крайняк)
    У вас на нижній балці є крани, закрутіть до упору перші три з права і відслідкуйте чи прогрівається ваш мертвий контур, і чи достатньо він прогрівається. Якщо контур запрацює то помаленьку відкривайте перші три, відкривайте поетапно, наприклад на чверть оберта. Раз провернули і спостерігаєте що і як прогрівається. Триходовий при цьому у положення 10.
    Спробуйте спершу так.
     
  8. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    rondlyk ця АКВА працювала а потім йокнулась На вихідних прижав три контура з права на один оберт результату не було температура на котлі стояла 35 градусів С.
     
  9. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    У вас подача у верхню балку чи нижню?
    Ви їх повністю закрийте і потім відпускайте по троху.
     
  10. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    rondlyk Подача у верхню балку. Вчора після роботи зробив так як ви радили повністю перекрив три контура з правої сторони контур мертвогоТП залишив відкритим протримав 5 годин змін не відбулося. Подача контуру прогрівається та частина труби що заходить у пиріг ТП зворотка холодна. Перевірив на можливість заломлення труби у пирозі відкрутив євроконус вода під тиском післа близько 2 секунд розгермитизації тиск на котлі упав 0.2 Бара. Розглядаю версію що котловий насос не в стані самостійно продавити цей контур ТП оскільки він віддалений та його живлення йде транзитом через суміжне приміщення ванної кімнати. Розглядаю можливість встановити додатковий насос на гредіоку однак вагаюсь місце його встановлення або на подачі перед гребінкою або демонтувати трьохходовий кран і на його місце встановити додатковий насос. Що скажете відносно зазначених перебудов. Дякую. Роман.
     

Поділитися цією сторінкою